Cara Menggunakan Kunci Master WiFi Terkini, Dapatkan Internet Percuma!

Ingin tahu bagaimana menggunakan WiFI Master untuk mendapatkan WiFi percuma? Mari lihat carapakai WiFi Master versi terbaru, lengkapkan semua ciri. (Kemas kini 2020)

Pada masa kini, WiFi telah menjadi objek penting yang tidak dapat dipisahkan dari kehidupan banyak orang. Ketersediaan objek ini sangat penting bagi sesetengah orang.

Fungsinya sebagai sumber jaringan internet menjadikan WiFi objek yang paling dicari ketika memasuki tempat atau wilayah baru, serta menjadikan kata kunci objek ini sangat berharga.

Agar tidak sukar untuk selalu mencari kata laluan WiFi di tempat baru, kali ini Jaka akan berkongsi maklumat mengenai cara menggunakan WiFi Master sehingga anda selalu dapat mengakses WiFi percuma.

 • Cara menggunakan WiFi Master Key tanpa ROOT
  • Cara menggunakan WiFi Master untuk mendapatkan WiFi percuma
  • Cara Menggunakan Aplikasi Wifi Master untuk Mencari WiFi Terdekat
  • Cara menggunakan kunci induk WiFi untuk berkongsi WiFi
 • Ciri dan cara lengkap untuk menggunakan Wifi Master

  Master WiFi adalah aplikasi penyedia dan pengesanan rangkaian WiFi yang ada di sekitar anda. Bukan hanya dapat mengesan, proses mengesan rangkaian WiFi juga dilakukan dengan cepat.

  Selain itu, WiFi Master juga dapat memetakan ketersediaan data rangkaian WiFi yang ada di sekitar Anda, dan juga dapat melabel WiFi apa pun yang dapat diakses secara percuma.

  Ciri ini adalah hasil pengembangan sistem perkongsian sambungan WiFi yang dikembangkan oleh pembangun Wifi Master, satu ciri unik aplikasi ini.

  Cara menggunakan WiFi Master juga cukup mudah di mana anda hanya perlu melakukan satu atau dua arahan, dan dapat langsung mengakses ciri dan perkhidmatan aplikasi ini.

  Cara menggunakan WiFi Master Key tanpa ROOT

  Terdapat 3 fitur utama yang dapat Anda nikmati secara gratis dalam aplikasi yang satu ini yaitu pencarian WiFi, pemetaan WiFi, dan juga berbagi WiFi .

  Aplikasi ini tidak hanya mengembangkan fitur pengesanan WiFi, tetapi juga memiliki fungsi yang serupa dengan media sosial di mana pengguna dapat berbagi jaringan WiFi dengan pengguna lain.

  Dengan ciri ini, anda dapat memperoleh akses WiFi percuma di berbagai tempat kerana pengguna lain telah berkongsi kata laluan dari WiFi dalam aplikasi ini.

  Tanpa basa-basi lagi, berikut adalah cara menggunakan WiFi Masterkey secara berkesan untuk setiap ciri yang dimilikinya.

  Cara menggunakan WiFi Master untuk mendapatkan WiFi percuma

  Ciri pertama yang akan dibincangkan oleh Jaka adalah ciri Get More Free WiFi yang merupakan ciri utama aplikasi ini.

  Cara menggunakan WiFi Master untuk ciri ini juga cukup mudah. Berikut adalah langkah-langkah yang mesti anda lakukan untuk menggunakan ciri ini.

  • Langkah 1 - Buka aplikasi WiFi Master, dan tunggu beberapa saat sehingga aplikasi ini dapat mengesan rangkaian secara automatik.
  • Langkah 2 - Sekiranya senarai rangkaian yang dipaparkan tidak memuaskan untuk anda, klik pilihan Dapatkan Lebih Banyak WiFi untuk melihat WiFi lain yang tersedia.

  • Langkah 3 - Senarai rangkaian WiFi akan dimuat semula, dan anda boleh memilih rangkaian mana yang paling kuat dan paling sesuai dengan keperluan anda.

  Proses pengesanan rangkaian WiFi ini akan mengesan semua WiFi yang ada di sekitar anda, jadi terdapat juga WiFi dengan kata laluan yang akan anda lihat di layar ini.

  Cara menggunakan Kunci Master WiFi yang dibincangkan oleh Jaka bukanlah cara untuk menggodam WiFi, jadi anda hanya boleh log masuk ke rangkaian yang dikongsi oleh pengguna WiFi Master lain untuk akses percuma.

  Cara Menggunakan Aplikasi Wifi Master untuk Mencari WiFi Terdekat

  Selain dapat mengesan rangkaian WiFi terdekat, anda juga dapat melihat ketersediaan WiFi di kawasan sekitar anda menggunakan fitur Peta WiFi.

  Dengan menggunakan fitur ini, anda dapat melihat pelbagai WiFi percuma yang terdapat di kawasan anda menggunakan fungsi GPS pada telefon pintar anda.

  WiFi yang dibangkitkan sudah dilabel dengan teliti di mana anda dapat melihat lokasi WiFi percuma terdekat dari lokasi di mana anda berada.

  Cara menggunakan aplikasi master WiFi untuk ciri Peta WiFi juga cukup mudah. Berikut adalah langkah-langkah lengkap.

  • Langkah 1 - Buka aplikasi WiFi Master pada telefon pintar anda.

  • Langkah 2 - Klik ikon berbentuk seperti GPS dan peta di sudut kanan atas untuk mengakses perkhidmatan Peta WiFi.

  • Langkah 3 - Tunggu sebentar sehingga aplikasi selesai mengimbas lokasi WiFi terdekat secara automatik, dan anda akan dapat segera melihat lokasi WiFi.

  Setelah proses pengimbasan selesai, paparan lokasi WiFi akan dapat dilihat dengan jelas di telefon bimbit anda. Di sini anda juga dapat melihat WiFi mana yang boleh diakses secara percuma berdasarkan warna.

  Ciri ini boleh sangat berguna bagi anda yang memerlukan sambungan pada waktu genting. Dengan ciri ini, anda boleh pergi ke lokasi WiFi percuma dengan segera kerana terdapat panduan lokasi.

  Cara menggunakan kunci induk WiFi untuk berkongsi WiFi

  Sekiranya anda ingin berkongsi rangkaian WiFi dengan pengguna lain, anda boleh menggunakan ciri perkongsian WiFi dalam aplikasi ini.

  Dengan berkongsi maklumat ini dengan pengguna lain, pengguna lain akan dapat menyambung ke WiFi yang anda kongsi tanpa perlu diberitahu mengenai kata laluan secara langsung.

  Kaedah ini mungkin merupakan strategi untuk pemilik kafe dan tempat nongkrong , kerana orang akan dengan mudah mencari lokasi anda berdasarkan petunjuk WiFi percuma.

  Inilah cara menggunakan aplikasi WiFi Master untuk berkongsi WiFi dengan sesama pengguna aplikasi.

  • Langkah 1 - Buka aplikasi WiFi Master dan masukkan halaman utama.

  • Langkah 2 - Pilih WiFi yang ingin anda kongsi dengan mengklik nama WiFi dalam senarai yang tersedia di halaman utama.

  • Langkah 3 - Masukkan kata laluan WiFi, dan jangan lupa untuk memeriksa pilihan perkongsian WiFi sehingga kemudian rangkaian ini dapat dikongsi secara automatik.

  Setelah langkah-langkah ini selesai, WiFi anda akan memasuki pangkalan data Master WiFi secara automatik, dan pengguna lain akan dapat mengaksesnya tanpa kata laluan.

  Itulah cara menggunakan WiFi Master pada setiap ciri berdasarkan kemas kini terbaru pada tahun 2020.

  Aplikasi ini bukan aplikasi hack hack dan sejenisnya seperti yang banyak dikhabarkan, tetapi platform pengesanan serta berkongsi WiFi dengan sesama pengguna aplikasi.

  Semoga maklumat yang dikongsi Jaka kali ini dapat bermanfaat untuk anda semua, dan sampai jumpa di artikel seterusnya.

  Baca juga artikel mengenai WiFi atau artikel menarik lain dari Restu Wibowo .

  Artikel Berkaitan