Selesaikan Pesanan PUBG Mobile Rank / Rank dari Bronze to Conqueror!

Setiap permainan berbilang pemain dalam talian pasti mendapat kedudukan. Termasuk permainan PUBG. Urutan / peringkat / peringkat PUBG Bergerak berikut dari gangsa hingga penakluk

PUBG Mobile adalah salah satu permainan battle royale Android yang popular di kalangan pemain Indonesia.

Permainan ini sebelum ini merupakan kejayaan besar melalui platform PC dan Xbox. Sama seperti permainan mudah alih yang kompetitif yang lain, PUBG Mobile juga mempunyai sistem peringkat.

Seterusnya Jaka telah membuat ringkasan dan akan menyemak senarai penuh peringkat / pangkat PUBG Mobile .

 • Selesaikan Pesanan Pangkat / Pangkat PUBG Mobile
  • Gangsa Darah (Gangsa)
  • Perak Tidak Lentur (Perak)
  • Emas Pahlawan (Emas)
  • Perintah Peringkat / Pank PUBG Bergerak yang lain
 • Jenis Peringkat / Kedudukan di PUBG Mobile

  PUBG Mobile, terutamanya dalam mod Klasik, menyediakan tiga mod permainan, Solo , Duo , dan Squad yang mempunyai ranking tersendiri. Pengiraannya juga dapat dilihat pada menu Rank dari halaman utama permainan PUBG Mobile.

  Sekurang-kurangnya pada masa ini PUBG Mobile mempunyai 4 peringkat, iaitu Total Ranking, Survival Ranking, Kill Ranking dan Season Ranking.

  • Total Ranking , ditetapkan berdasarkan prestasi keseluruhan pemain semasa bermain, mulai dari Survival Rating, Kill Rating hingga Survival Time.
  • Survival Ranking , berdasarkan jumlah kemenangan yang anda dapat berbanding dengan kalah. Di sini mata pengiraan bermula dari Win Ratio dan Total Win.
  • Kill Rating , sangat sesuai untuk pemain yang melakukan banyak misi pembunuhan dalam permainan. Ini dikira dari Nisbah Pembunuhan Paling Banyak, K / D dan Jumlah Pembunuhan.
  • Peringkat Musim , dikira berdasarkan prestasi permainan pada setiap musim bergantung pada hasil setiap mod di PUBG Mobile.

  Lalu bagaimana sistem dan urutan peringkat PUBG Mobile? Adakah sama dengan pesanan peringkat Mobile Legends? Nantikan!

  LIHAT ARTIKEL

  Selesaikan Pesanan Pangkat / Pangkat PUBG Mobile

  Sudah mempertimbangkan pengiraan peringkat setiap bahagian seperti yang dijelaskan oleh Jaka di atas. Sudah tentu selain mod Solo, Duo, dan Squad, masih ada perhitungan lain yang membuat anda mendapat kedudukan lebih baik dalam permainan PUBG Mobile.

  Lalu, apakah urutan peringkat yang terkandung dalam permainan battle royale terbaik ini? Daripada ingin tahu, berikut adalah urutan peringkat PUBG Mobile yang lengkap .

  MUAT TURUN Apl

  1. Gangsa Darah (Gangsa)

  Pangkat terendah dan mulakan dalam permainan PUBG Mobile. Ikon peringkat Gangsa masih menggunakan Pan, senjata jarak dekat terbaik dalam permainan yang satu ini.

  Urutan peringkat Gangsa PUBG Mobile
  Gangsa V - Gangsa IV - Gangsa III - Gangsa II - Gangsa I

  2. Perak Tidak Bengkok (Perak)

  Selanjutnya, pemain dapat melangkah ke peringkat kedua, iaitu peringkat Perak yang digambarkan menggunakan pistol. Oh ya, senjata itu sendiri boleh dikatakan sebagai senjata permulaan dalam PUBG Mobile.

  Urutan pangkat Silver PUBG Mobile
  Perak V - Perak IV - Perak III - Perak II - Perak I

  3. Emas Pahlawan (Emas)

  Untuk pemain kelas menengah, anda mesti mempunyai kedudukan Emas di dalamnya. Peringkat ini digambarkan dengan senapang, yang merupakan senjata yang berkesan untuk pertempuran jarak dekat.

  Urutan kedudukan PUBG Mobile Gold
  Emas V - Emas IV - Emas III - Emas II - Emas I

  Perintah Peringkat / Pank PUBG Bergerak yang lain

  4. Platinum yang sukar (Platinum)

  Peringkat PUBG Mobile seterusnya, ada peringkat Platinum yang biasanya diisi oleh pemain yang sudah pro. Untuk senjata yang menerangkannya, tentu ada UMP yang sering digunakan Jaka juga.

  Urutan peringkat PUBG Mobile Platinum
  Platinum V - Platinum IV - Platinum III - Platinum II - Platinum I

  5. Berlian Bintang Abadi (Berlian)

  Sekiranya anda telah mencapai peringkat ini, nampaknya anda sudah sangat mahir bermain PUBG Mobile. Baiklah, AKM dan M16A4 dijadikan ikon Diamond rank .

  Kedudukan Diamond PUBG Mobile
  Diamond V - Diamond IV - Diamond III - Diamond II - Diamond I

  6. Mahkota Kemuliaan (Mahkota)

  Yang mengatakan, kedudukan Crown adalah kedudukan tertinggi dalam permainan PUBG Mobile semasa. Tidak hairanlah ikon Kar98k, salah satu senjata penembak jitu yang paling sakit dalam permainan ini.

  Urutan peringkat Crown PUBG Mobile
  Mahkota V - Mahkota IV - Mahkota III - Mahkota II - Mahkota I

  7. Super Ace (Ace) & God of War yang tak terkalahkan (Penakluk)

  Hingga kini kedudukan Super Ace (Ace) atau Invincible God of War (Conqueror) telah menjadi ranking teratas dalam permainan PUBG Mobile. Nah, jika seperti ini, biasanya dipenuhi oleh pemain permainan Tuhan!

  Nah, itulah cara untuk mendapatkan pangkat dan pangkat PUBG Mobile sepenuhnya. Oleh itu, cepatlah mendapatkan skor terbaik untuk masuk ke papan pendahulu pemain terbaik dalam permainan ini.

  Eh yeah, pangkat apa yang sudah kalian? Kongsi di ruangan komen!

  Baca juga artikel mengenai PUBG Mobile atau artikel menarik lain dari Satria Aji Purwoko .

  Muat turun PUBG Mobile Terkini di sini: PUBG Mobile (PlayerUnknown's Battlegrounds)

  Permainan Menembak Tencent Mobile International Ltd. MUAT TURUN

  Artikel Berkaitan