7 Cara Menambah Pelanggan YouTube 2020, Dijamin Cepat dan Selamat!

Ingin mempunyai beribu-ribu pelanggan YouTube dengan cepat? Mudah! Anda hanya menggunakan cara berikut untuk menambah pelanggan YouTube. Kandungan anda dijamin menjadi lebih viral!

Melibatkan kerjaya sebagai YouTuber bukanlah sesuatu yang mudah. Kerana, profesion ini boleh dikatakan agak bergantung pada jumlah pelanggan.

Tanpa pelanggan, sukar untuk menjadikan saluran YouTube popular kerana tidak ada yang menonton dan berkongsi kandungannya.

Walaupun sebilangan besar pelanggan dapat membuat kandungan viral dan menjadikan saluran YouTube sebagai bidang wang yang menjanjikan.

Lalu, bagaimana dengan YouTuber pemula yang jumlah pelanggannya masih kecil? Senyap! Cukup ikuti cara menambah pelanggan berikut! Dengar, mari kita pergi!

 • Muat naik dengan kerap
 • Perhatikan SEO
 • Cara Menambah Pelanggan YouTube Lain ...
 • Cara Menambah Pelanggan Youtube

  Semua YouTuber pasti ingin mempunyai sebilangan besar pelanggan. Tetapi, mendapatkan banyak pelanggan bukanlah geng.

  Walaupun begitu, terdapat beberapa perkara yang boleh anda lakukan untuk meningkatkan jumlah pelanggan. Contohnya, seperti cara menambah pelanggan YouTube berikut.

  1. Buat Kandungan Menarik

  Menjadi YouTuber pastinya tidak terlepas dari kandungan yang dimuat naik di saluran YouTube. Tetapi, kandungannya mestilah tidak asli.

  Untuk menjadi YouTuber yang berjaya dengan jumlah pelanggan yang banyak, anda mesti dapat membuat kandungan yang menarik atau kandungan killer secara kreatif mungkin.

  Contohnya, anda boleh membuat kandungan mengenai perkara yang viral atau perkara yang dicari oleh orang. dengan cara itu, ramai yang akan menonton video anda.

  Setelah kandungan anda mula menarik perhatian orang ramai, tidak mustahil akan ada banyak orang yang kemudian menekan butang langganan.

  2. Muat naik secara berkala

  Anda tidak mungkin mendapat banyak pelanggan jika anda hanya mempunyai satu atau dua video di saluran YouTube anda, geng.

  Untuk itu, anda mesti membuat dan memuat naik kandungan menarik dan kreatif secara berkala agar saluran anda kelihatan meriah dan tidak sunyi.

  Semakin kreatif dan produktif saluran YouTube, semakin banyak pelanggan. Ini kerana pengunjung akan menunggu video baru anda.

  Anda boleh memuat naik setiap hari, setiap 3 hari, atau maksimum setiap minggu. Kemudian, orang akan menilai sama ada saluran anda sesuai untuk dilanggan.

  3. Perhatikan SEO

  Bagi YouTuber yang terkenal, menerapkan Pengoptimuman Mesin Pencari YouTube (SEO) mungkin tidak begitu penting kerana mereka sudah mempunyai banyak pelanggan.

  Tetapi bagi anda yang baru mengenal dunia YouTube, anda boleh bermula dengan memfokuskan diri pada SEO, geng.

  Anda boleh membuat tajuk, keterangan, dan tag yang sesuai dengan kata kunci popular yang berkaitan dengan video anda.

  Dengan cara itu, algoritma YouTube dapat membantu video anda dilihat oleh banyak orang dan berpotensi meningkatkan pelanggan YouTube anda.

  Cara Menambah Pelanggan YouTube Lain ...

  4. Manfaatkan Media Sosial Lain

  Cara menambahkan pelanggan dengan selamat juga boleh dilakukan dengan mempromosikan kandungan anda melalui media sosial lain yang anda miliki.

  Contohnya, anda boleh berkongsi kandungan anda di media sosial seperti Instagram . Anda juga boleh berkongsi kandungan anda pada masa yang paling sesuai untuk menghantar.

  Memaksimumkan platform untuk mempromosikan kandungan dan saluran YouTube anda. Anda boleh melakukan kaedah ini setiap kali memuat naik video.

  Sekiranya anda melakukannya secara konsisten, saluran YouTube anda akan mempunyai banyak pelanggan sedikit demi sedikit. Mesti cuba!

  5. Ketahui Petua YouTube

  YouTube telah menyediakan tutorial lengkap untuk semua orang yang ingin menjadi pencipta kandungan yang berjaya di platform ini.

  Anda boleh mempelajarinya melalui tutorial yang diberikan mengenai petua membuat video berkualiti dan bagaimana meningkatkan jumlah pengunjung.

  Untuk melihat tutorial, anda boleh mengakses menu di papan pemuka. Kemudian, mulailah mempelajarinya dan praktikkan cadangan mereka.

  Selain itu, anda juga harus berani meminta pencipta kandungan lain untuk menambahkan pandangan serta mengetahui petua yang dapat membantu anda.

  6. Pengoptimuman Saluran YouTube

  Saluran YouTube yang selalu dioptimumkan mungkin membawa lebih ramai pengunjung berpotensi untuk menjadi pelanggan.

  Untuk itu, anda harus menukar ikon , keterangan saluran secara berkala , hingga tag digunakan agar saluran YouTube anda sentiasa diperbaharui.

  Di samping itu, anda juga boleh membuat treler saluran 60 saat dan secara langsung membincangkan kata kunci khusus dalam 3 saat pertama, geng.

  Jadikan treler anda pendek, padat dan jelas dengan aplikasi penyuntingan video YouTuber. Semakin jelas videonya, semakin banyak orang yang ingin menontonnya.

  7. Gunakan Laman Addmefast

  Anda boleh menambahkan pelanggan dengan cepat menggunakan laman Addmefast dengan mendaftarkan e-mel anda.

  Addmefast adalah laman web yang dapat meningkatkan lalu lintas , suka , pengikut , dan pelanggan dengan cepat, geng.

  Laman web ini menggunakan sistem titik yang diperoleh setelah anda menyukai atau mengikuti pengguna lain. Kemudian, mata ini dapat digunakan untuk menambah pelanggan.

  Tetapi perlu diingat, anda hanya perlu menambah jumlah pelanggan melalui Addmefast secara semula jadi. Jadi, anda tidak perlu terlalu banyak!

  Itulah 7 cara untuk menambahkan pelanggan YouTube 2020 yang akan membuka peluang baru bagi anda untuk mendapatkan wang dari YouTube.

  Dengan cara itu, anda dapat menambahkan jumlah pelanggan secara percuma dan selamat. Setelah mempunyai banyak pelanggan, saluran anda pasti terkenal!

  Baca juga artikel mengenai Tech Hack atau artikel menarik lain dari Tia Reisha .

  Artikel Berkaitan