7 Aplikasi untuk Membuat Brosur Terbaik di Android

Nah, berikut adalah 7 aplikasi yang membuat brosur terbaik yang boleh anda gunakan. Lihatlah!

Kini telefon pintar Android tidak hanya berfungsi sebagai alat komunikasi dan hiburan, jauh dari itu semakin besar peranan Android dalam kehidupan manusia. Ditambah dengan sokongan pelbagai aplikasi yang membolehkan anda melakukan pelbagai pekerjaan atau fungsi lain dengan mudah. Jadi secara semula jadi jika peranan telefon pintar sekarang hampir sama dengan peranan komputer.

Di Play Store itu sendiri terdapat ribuan bahkan berjuta-juta aplikasi yang dapat digunakan untuk menjadikan aktiviti lebih produktif. Bermula dari aplikasi membeli-belah dalam talian, pembelajaran dalam talian, kursus dalam talian, membuat brosur, poster, sepanduk dan sebagainya. Oleh itu, dengan hanya menggunakan telefon pintar dan kreativiti Android, anda boleh melakukan sesuatu dan mungkin memulakan karier dengan hanya telefon pintar Android.

Khusus untuk aplikasi brosur, terdapat beberapa aplikasi penyuntingan reka bentuk atau foto seperti Photoshop di komputer. Di dalamnya anda boleh membuat brosur dengan mudah dari yang sederhana hingga yang rumit, bergantung pada kreativiti dan kemampuan anda dalam bidang reka bentuk. Nah, berikut adalah 7 aplikasi yang membuat brosur terbaik yang boleh anda gunakan.

BACA JUGA
  • 5 Aplikasi Android untuk Penggemar Automotif
  • 30 Aplikasi Android Terbaik Disember 2018 | Yang paling menggembirakan
  • 6 Aplikasi Android yang Dapat Mengoptimumkan Prestasi Android Anda

7 Aplikasi untuk Membuat Brosur Terbaik di Android

1. Canva

Sumber foto: Sumber: GooglePlay

Aplikasi pertama yang paling disyorkan untuk membuat brosur adalah Canva, di sini anda dapat menyatakan semua kreativiti anda dalam membuat brosur, poster, kad nama, jemputan, dan banyak lagi. Tidak perlu risau bagi anda yang tidak mempunyai kemahiran dalam bidang reka bentuk, kerana terdapat pelbagai ciri yang memudahkan anda membuat karya seni yang menarik. Disokong dengan puluhan ribu templat, gambar, fon dan tema menarik menjadikan aplikasi ini sangat disarankan untuk membuat brosur dan sebagainya

2. Pembuat Poster

Sumber foto: Sumber: GooglePlay

Bagi anda yang enggan bersusah payah merancang semua jenis brosur, anda boleh menggunakan aplikasi ini untuk membuat brosur yang menarik. Kerana dalam aplikasi untuk membuat brosur ini , terdapat pelbagai reka bentuk brosur, poster, pamflet, dan banyak lagi yang ada. Anda hanya perlu menukar beberapa perkara seperti perkataan, fon dan sebagainya mengikut kehendak dan keperluan anda. Terdapat juga pelbagai tema, fon, pelekat dan templat yang boleh anda gunakan untuk meningkatkan brosur anda.

3

Sumber foto: Sumber: GooglePlay

Anda dikenali sebagai aplikasi pembuat logo, anda juga dapat menggunakan aplikasi ini untuk membuat brosur. Hanya dengan menyesuaikan tema, pelekat, fon dan templat, anda sudah boleh membuat brosur dengan hasil yang menarik. Caranya cukup mudah kerana di dalamnya sudah ada banyak contoh reka bentuk dari pereka profesional yang boleh anda contohi. Hanya dengan sedikit kreativiti anda sudah dapat membuat brosur yang menarik. Ayuh, pasang aplikasi untuk membuat brosur ini!

4. Poster Maker - Flyer Design, Banner Maker & Ad Maker

Sumber foto: Sumber: GooglePlay

Aplikasi ini sangat sesuai untuk anda yang ingin membuat sepanduk, brosur, poster, iklan, dan banyak lagi tanpa perlu bersusah payah menguruskan reka bentuk dari pelbagai jenis. Kerana di dalamnya terdapat pelbagai pilihan alat yang dapat anda gunakan untuk menjadikan brosur lebih menarik. Anda juga boleh mengiklankan brosur, poster dan sebagainya secara langsung dari aplikasi dengan memuat naiknya ke media sosial. Anda juga boleh menyesuaikan latar belakang dengan foto anda sendiri untuk menjadikan brosur kelihatan lebih asli.

5. Pelakon Pencipta

Sumber foto: Sumber: GooglePlay

Aplikasi ini bernama Pelakat Creator adalah salah satu aplikasi brosur terbaik yang boleh anda gunakan. Terutama bagi anda yang ingin membuat brosur, poster, papan iklan, kad nama dan lain-lain dengan tema menarik, di mana terdapat pelbagai pelekat, fon dan pengalaman pengguna. Aplikasi ini juga merupakan salah satu aplikasi reka bentuk yang paling popular kerana sehingga kini telah dimuat turun lebih dari satu juta kali.

6. SuperBanner

Sumber foto: Sumber: GooglePlay

Bukan hanya untuk membuat sepanduk, aplikasi ini juga dapat digunakan untuk membuat brosur, poster, dan sejenisnya. Sama seperti aplikasi lain yang telah disebutkan, SuperBanner juga mempunyai pelbagai fitur yang memudahkan anda merancang brosur, seperti latar belakang, templat, tema dan pilihan sokongan fon yang anda terokai. Salah satu kelebihan aplikasi ini berbanding yang lain adalah dapat membuat video promosi atau video ucapan hari jadi dengan sokongan animasi yang keren.

7. Adobe Photoshop Express

Sumber foto: Sumber: GooglePlay

Adobe Photoshop hadir dengan versi mudah alih yang tidak jauh berbeza dengan versi desktop, cuma ada beberapa ciri eksklusif yang tidak terdapat dalam versi mudah alih. Selain dapat digunakan untuk mengedit foto, versi mobile dari Adobe Photoshop Express juga dapat digunakan untuk membuat brosur, poster, dan sejenisnya. Ciri-ciri di dalamnya juga sangat pelbagai yang memudahkan anda membuat brosur dan karya seni menarik yang lain dengan mudah. Kesimpulannya, versi mudah alih Adobe Photoshop ini boleh digunakan untuk pelbagai perkara dan tidak kurang menarik daripada versi desktop. Cubalah aplikasi untuk membuat brosur ini dengan segera!

Itulah 7 aplikasi untuk membuat brosur yang boleh anda gunakan di Android. Dengan hanya telefon pintar dan kreativiti Android, anda boleh menghasilkan brosur, poster, kad nama, logo, dll. Dengan mudah.

Artikel Berkaitan