Cara Menambah Memori Dalaman Android tanpa Root

Untuk mempunyai memori dalaman yang besar, nampaknya tidak perlu mengganti telefon pintar. Anda boleh menggunakan kaedah untuk menambahkan memori dalaman dari Jaka.

Pada masa ini telefon pintar Android telah mula mempunyai simpanan dalaman yang mencukupi. Yaitu dengan ukuran mulai dari 32GB, 64GB, bahkan hingga 256GB.

Tetapi jika anda ingin memiliki simpanan dalaman yang banyak, sudah tentu anda perlu mengganti telefon pintar baru. Sekiranya dana anda terhad dan anda memerlukan lebih banyak simpanan dalaman, ada kaedah PERCUMA!

BACA JUGA
  • 5 Cara Root Telefon Android dengan PC & tanpa PC | 100% Berfungsi
  • Cara Menggunakan GPS Palsu pada Telefon bimbit tanpa Root | Dijamin Berkesan!
  • Cara Membuat Root Android dengan Selamat tanpa Membatalkan Jaminan

Cara Menambah Memori Dalaman Android Menggunakan Penjimat GOM

Sumber gambar: Gambar: Makmal GOM

Oh ya, silap mata ini boleh anda gunakan untuk semua pengguna Android, bukan hanya mereka yang mempunyai memori dalaman yang sempit. Dengan menggunakan aplikasi bernama GOM Saver , anda akan dapat menyimpan lebih banyak kandungan pada telefon pintar anda. Tidak berpuas hati, dapat menambahkan memori dalaman hingga gigabait.

Tentunya ada di antara anda yang berfikir "Ngeribetin ya" atau "Sukar digunakan". Jangan risau, ternyata ia tersedia dalam bahasa Indonesia ! Jaka juga akan memberikan pakaian berikut:

Langkah Menambah Memori Dalaman Android

Langkah 1

Sudah tentu anda mesti memuat turun "GOM Saver" terlebih dahulu, muat turun melalui pautan ini:

Muat turun: Versi terbaru GOM Saver

Utiliti Apl GOM Pemain Media Android MUAT TURUN

Langkah 2

Gunakan telefon pintar anda seperti biasa sehingga memori dalaman hampir penuh. Sekiranya anda sudah mulai membuka aplikasi "GOM Saver" , ikuti langkah-langkah sesuai dengan gambar di bawah.

Sumber foto: Gambar: Langkah 2

Langkah 3

Ulangi langkah 2 sekali lagi, cuma sedikit berbeza. Anda dapat melihat perbezaan butirannya melalui gambar di bawah. Selesai, dengan ini anda dapat menyimpan lebih banyak kandungan pada telefon pintar anda.

Sumber gambar: Gambar: Langkah 3

Bonus: Luaskan Memori Dalaman Dengan Google Drive

Sekiranya anda mempunyai akaun Google Drive, sambungkan sahaja dengan aplikasi ini. Maka anda akan mendapat tambahan penyimpanan awan percuma sehingga 15GB. Cukup masukkan "Tetapan" , kemudian "Google Drive" dan akhirnya "Sambung" .

Aplikasi Google Office & Business Tools DOWNLOAD

Itulah cara untuk menambahkan memori dalaman Android tanpa root, senang bukan? Dengan hanya satu klik, anda dapat menambahkan ruang hingga gigabait. Mari cuba silap mata ini!

Oh ya, pastikan anda juga membaca artikel yang berkaitan dengan Makmal GOM atau tulisan menarik lain dari 1S.

Artikel Berkaitan