7 Cara Menukar Fon WhatsApp (WA), Buat Rupa yang Hebat & Unik!

Ingin menukar penulisan di WA menjadi menarik dan unik? Di sini, beritahu saya cara menukar fon WA dengan dan tanpa aplikasi (tebal, serupa, coretan, dll.) Dengan mudah.

Sebagai aplikasi sembang terbaik dan paling popular di dunia hari ini, WhatsApp tanpa henti memberikan inovasi untuk kemudahan pengguna semasa memakainya.

Namun, adakah anda pernah merasa bosan dengan tulisan atau teks WhatsApp ?

Walaupun ada juga cara untuk mengubah teks WhatsApp atau WA sehingga menjadi sejuk dan unik, yang dapat anda lakukan secara langsung atau dengan aplikasi tambahan.

Ingin tahu bagaimana? Mending segera merujuk kepada tinjauan bagaimana menukar fon WA yang sejuk dan unik sepenuhnya seperti berikut, geng.

 • Tukar Font Teks WA Italic (Italic)
 • Ubah Font Teks Strike WA (Strikethrough)
 • Cara Menukar Fon WA Lain ...
 • Koleksi Cara Menukar Font WA Unik dengan dan tanpa Aplikasi Tambahan!

  WhatsApp boleh dibilang memberikan kemudahan bagi penggunanya, di mana anda boleh melakukan perbualan percuma, baik teks, suara, atau video, dan tanpa iklan di dalamnya.

  Selain dapat mengekspresikan diri anda melalui emoji, pelekat WA, atau GIF, ternyata anda juga dapat mengubah huruf di WA sehingga paparan menjadi lebih keren dan menarik.

  Oh ya, beberapa kaedah untuk menukar penulisan di WA yang boleh anda lakukan secara langsung dalam aplikasi dan juga memerlukan aplikasi tambahan juga. Untuk lebih lanjut, lihat di bawah, deh!

  1. Tukar Tebal Fon Teks WA (Tebal)

  Sumber gambar: Khas

  Pertama, anda boleh menukar WA menjadi berani atau berani yang serupa dengan sesuatu yang tegas dan penting, geng.

  Sekiranya benar-benar ada bahagian perbualan yang perlu menjadi sesuatu yang penting, anda boleh menandainya dengan menggunakan teks tebal.

  Untuk melakukan ini, anda hanya perlu menambahkan tanda bintang (*) di hadapan dan di belakang tulisan yang ingin anda kental, ya!

  2. Tukar Font Teks WA Italic (Italic)

  Sumber foto: Istimewa (WhatsApp menyediakan ciri terbina dalam untuk mengubah fon WA menjadi beberapa gaya, geng.)

  Maka anda juga boleh menukar teks pada WhatsApp untuk italic atau Italic . Biasanya gaya penulisan ini digunakan untuk menunjukkan istilah bahasa asing.

  Sama seperti sebelumnya, untuk menukar huruf miring di WhatsApp, anda hanya perlu menambahkan garis bawah atau garis bawah (_) di bahagian depan dan belakang teks.

  3. Tukar WA Text untuk Strikethrough

  Sumber gambar: Khas

  Sekiranya anda ingin bergaya seperti pensyarah yang menyemak tesis pelajar, anda juga boleh menambahkan teks coretan atau Teguran ke sembang WhatsApp yang anda hantar.

  Untuk melintasi WA, yang perlu anda lakukan hanyalah menambahkan sedikit (~) pada bahagian depan dan belakang teks dalam sembang WhatsApp yang anda hantar.

  Secara automatik, sebelum anda menghantar mesej dan tekan butang Kirim, pratonton akan muncul jika teksnya telah diubah menjadi gaya corak, anda tahu.

  Cara Menukar Fon WA Lain ...

  4. Tukar Fon WA dengan FixedSys

  Sumber gambar: Khas

  Bosan dan mahu berbual di WhatsApp menggunakan jenis fon yang berbeza? Baiklah, walaupun tanpa aplikasi tambahan anda boleh melakukannya dengan menggunakan gaya penulisan FixedSys , geng.

  FixedSys itu sendiri adalah gaya penulisan yang akan anda hadapi ketika menggunakan aplikasi Notepad. Fon ini juga boleh didapati di OS Windows lama, anda tahu.

  Untuk menukar fon WA ke FixedSys, anda hanya perlu menambahkan tanda petik miring (`) tiga kali di bahagian depan dan belakang teks yang ingin anda hantar.

  Walaupun anda tidak menemukan huruf miring pada papan kekunci lalai, anda juga boleh menggunakan aplikasi papan kekunci pihak ketiga seperti SwiftKey dan lain-lain.

  5. Tukar fon WA Teks terbalik

  Sumber gambar: Khas

  Adakah anda ingin mengerjakan rakan anda di WA dengan membuat tulisan yang sukar dibaca? Anda boleh menukar fon WA dengan teks terbalik yang akan disemak Jaka pada ketika ini.

  Untuk mengganti teks terbalik ini, anda memerlukan aplikasi tambahan yang disebut Upside Down (Flip Text) yang boleh anda lakukan seperti berikut.

  • Muat turun aplikasi Upside Down (Flip Text) terkini di pautan berikut untuk pengguna HP Android.
  • Semasa memasuki aplikasi ini, anda hanya menaip tulisan di lajur atas. Untuk membalik teks, anda hanya ketuk Balik sehingga hasilnya muncul di lajur bawah.
  • Akhirnya anda hanya menyalin dan menampal catatan di lajur di bahagian bawah dengan mengetuk Salin dan hantar ke sembang WhatsApp.

  6. Tukar WA Font dan Unik Teks

  Sumber foto: Istimewa (Selain berbual, anda juga dapat menggunakan kaedah ini untuk menukar fon di WhatsApp Story, anda tahu.)

  Sebagai tambahan kepada fon lalai dan FixedSys untuk WhatsApp yang telah disemak oleh Jaka di atas, anda juga boleh menambah catatan unik WA lain dengan aplikasi tambahan, anda tahu.

  Di sini Jaka menggunakan aplikasi yang disebut Fancy Text (Untuk Obrolan) yang mengandungi koleksi tulisan WA unik yang dapat anda gunakan untuk isi hati anda. bagaimana?

  • Mula-mula anda memuat turun aplikasi Fancy Text (Untuk Sembang) terbaru yang boleh anda gunakan untuk telefon bimbit Android anda, geng.
  • Kemudian anda mengisi teks di ruangan Enter Text Here dan secara automatik akan muncul pelbagai pilihan font WA yang dapat digunakan.
  • Pilih satu dan salin ke sembang WhatsApp untuk menghantarnya kepada rakan atau kumpulan WhatsApp.

  7. Tukar Font WA untuk Keseluruhan Paparan

  Sumber gambar: Khas

  Adakah anda ingin mengubah keseluruhan rupa WhatsApp dengan fon yang unik , tetapi tidak mahu dilihat di WA orang lain?

  Anda juga boleh menukar fon WA untuk keseluruhan paparan yang dilengkapi dengan aplikasi fon Android terbaik yang boleh anda dapatkan secara percuma, geng.

  Untuk menukar fon Android apa pun, anda boleh langsung menggunakan alias tanpa memerlukan akses root seperti yang dapat dilakukan di telefon bimbit Samsung.

  Tetapi pada beberapa jenis telefon pintar, anda juga memerlukan akses root, anda tahu. Bagi anda yang ingin tahu, Jaka juga telah mengkaji cara menukar fon pada telefon Android di sini.

  LIHAT ARTIKEL

  Nah, itulah koleksi cara untuk menukar fon WA atau WhatsApp yang boleh anda lakukan secara langsung atau bersenjata dengan aplikasi tambahan, geng.

  Dengan cara ini anda pasti dapat menjadikan sembang WhatsApp lebih menarik dan menarik. Semoga berjaya dan semoga bermanfaat!

  Baca juga artikel mengenai WhatsApp atau artikel menarik lain dari JalanTikus .

  Artikel Berkaitan