12 Aplikasi Menonton Drama Sub Indo Korea Terbaik (Indo Percuma)

Ingin menonton dan memuat turun drama Korea di luar talian Indo Indo? Di sini, Jaka memberi anda aplikasi filem Korea dan Drakor percuma terbaik pada tahun 2020 untuk telefon bimbit dan komputer riba.

Bagi anda peminat Korea, sangat seronok menonton drama Korea terbaru pada masa lapang anda. Contohnya semasa rehat kerja atau masa lapang untuk kuliah.

Sekarang selain menonton melalui layar komputer riba, anda juga dapat menonton drama Korea melalui layar telefon pintar Android atau iPhone yang dilengkapi dengan aplikasi menonton Drakor percuma seperti di bawah.

Tidak hanya menonton alias streaming dalam talian, anda juga dapat menikmati fitur untuk memuat turun Drakor di luar talian lengkap dengan sari kata bahasa Indonesia yang disediakan. Ingin tahu?

 • Viki: Drama Korea, Filem & Drama Cina
 • Netflix
 • Aplikasi Jam Tangan Drakor Percuma yang lain ...
 • Koleksi Aplikasi Jam Tangan Drakor Sub-Indonesia Terbaik Terbaik 2020

  Aplikasi jam tangan drakor terbaik 2020 di bawah menyediakan pelbagai kandungan untuk menonton rancangan mengenai Korea, bila-bila masa dan di mana sahaja.

  Selain drama, aplikasi menonton filem Korea ini juga menyediakan pilihan lain seperti rancangan variety Korea yang lucu hingga rancangan muzik Korea terbaru yang sedang digemari ramai.

  Kira-kira drama Korea mana yang akan anda tonton dari aplikasi yang disyorkan oleh Jaka? Daripada ingin tahu, lebih baik melihat ulasan penuh di bawah!

  1. Viu - Drama Korea & Asia Sub Indo Terkini

  Pertama terdapat Viu - Drama Korea & Asia, Sub Indo terbaru, yang telah menjadi salah satu aplikasi Drakor yang paling popular di kalangan pengguna Indonesia.

  Selain sari kata dalam bahasa Inggeris, anda juga akan dimanjakan dengan sari kata bahasa Indonesia yang disediakan. Terdapat juga ciri Offline untuk ditonton tanpa rangkaian internet.

  Untuk kualiti gambar yang diberikan tidak kurang menarik, di mana anda bebas memilih mengikut keperluan dalam aplikasi filem Korea ini.

  Aplikasi filem Korea ini dapat anda nikmati secara percuma dengan iklan di dalamnya. Untuk paparan tanpa iklan, anda boleh melanggan ciri Viu Premium , geng.

  PerincianViu - Sub Indo Drama Korea & Asia Terkini
  Pemaju Video Bergerak Vuclip
  OS minimum Android 4.3 dan lebih tinggi
  Saiz 14MB
  Muat turunnya 50,000,000 ke atas
  Penarafan 3.9 / 5 (Google Play)

  Muat turun Viu di sini:

  Aplikasi Hiburan Video Bergerak Vuclip DOWNLOAD

  2. Viki: Drama Korea, Filem & Drama Cina

  Viki: Drama Korea, Filem & Drama Cina adalah aplikasi streaming drama Korea yang menyediakan pelbagai drama dan filem Asia.

  Bukan hanya drama Korea, anda juga dapat mencari drama, siri dan animasi dari pelbagai negara lain. Seperti Jepun, China, hingga Thailand.

  Viki menyediakan beberapa drama Korea romantis yang popular, seperti My Love From the Star, My Secret Romance, 1% of Something, dan lain-lain.

  PerincianViki: Drama Korea, Filem & Drama Cina
  Pemaju Viki, Inc.
  OS minimum Berbeza dengan peranti
  Saiz Berbeza dengan peranti
  Muat turunnya 10,000,000 dan ke atas
  Penarafan 4.3 / 5 (Google Play)

  Muat turun Viki di sini:

  Viki Entertainment Apps, Inc. DOWNLOAD

  3. Netflix

  Beberapa tahun yang lalu, Netflix secara rasmi hadir di Indonesia dengan sejumlah kandungan eksklusif seperti filem dan siri yang hanya tersedia di platform streaming ini.

  Sekiranya anda ingin menonton drama romantis Korea eksklusif di Netflix, seperti Memories of Alhambra atau Crash Landing on You, anda boleh mencarinya di sini.

  Bagi anda yang ingin tahu, lebih baik memuat turun sari kata aplikasi drama Korea dari Indonesia. Tetapi sebelum ini, pastikan anda membayar langganan untuk mengaksesnya!

  PerincianNetflix
  Pemaju Netflix, Inc.
  OS minimum Berbeza dengan peranti
  Saiz Berbeza dengan peranti
  Muat turunnya 500,000,000 ke atas
  Penarafan 4.5 / 5 (Google Play)

  Muat turun Netflix di sini:

  Aplikasi Hiburan Netflix, Inc. MUAT TURUN

  Aplikasi Jam Tangan Drakor Percuma yang lain ...

  4. Iflix - Filem, Siri TV & Berita

  Selain itu, terdapat juga iflix - Filem, Siri TV & Berita yang merupakan aplikasi filem Sub Indo Korea yang cukup popular dan mendapat banyak respons positif dari pengguna Google Play.

  Melalui tab khas bernama K-flix, anda dapat menemui beberapa cadangan drama dan filem Korea yang dapat ditonton secara percuma tanpa perlu mendaftar dan melanggan.

  Anda boleh menonton drama Korea seperti At Eighteen dan Melo Suits Me, baik untuk pengguna Android dan iPhone.

  Perincianiflix - Filem, Siri TV & Berita
  Pemaju iflix Sdn Bhd
  OS minimum Android 4.3 dan lebih tinggi
  Saiz 25MB
  Muat turunnya 50,000,000 ke atas
  Penarafan 4.1 / 5 (Google Play)

  Muat turun iflix di sini:

  Iflix Entertainment Apps Sdn Bhd MUAT TURUN

  5. MAXstream

  Penyedia telekomunikasi di Indonesia, Telkomsel juga menyediakan perkhidmatan video streaming bernama MAXstream yang juga menyediakan kandungan Korea dalam aplikasinya.

  Di bahagian yang disebut Saranghaeyo , anda boleh menemui pelbagai tajuk drama Korea terbaru dan paling popular yang kebanyakannya dapat anda tonton secara percuma.

  Yang lain seperti drama Korea yang sedang berlangsung atau baru berakhir hanya dapat ditonton jika anda telah membayar langganan atau membeli pakej khas, geng.

  Tetapi jangan risau, di sini anda masih boleh menonton drama percuma seperti Welcome to Waikiki, What Wrong with Secretary Kim, ke SKY Castle.

  PerincianMAXstream
  Pemaju Telkomsel
  OS minimum Android 4.4 dan lebih tinggi
  Saiz 38MB
  Muat turunnya 10,000,000 dan ke atas
  Penarafan 3.9 / 5 (Google Play)

  Muat turun MAXstream di sini:

  Aplikasi Hiburan Telkomsel MUAT TURUN

  6. iQIYI - Drama & Tayangan Filem

  Seterusnya adalah aplikasi iQIYI - Filem, Drama & Rancangan yang merupakan aplikasi yang berasal dari China.

  Oleh itu, jangan terkejut jika kebanyakan cadangannya adalah drama, filem, hingga siri dari Bambu Tirai Negara.

  Tetapi tenanglah, bagi anda yang ingin menonton drama Korea secara percuma iQIYI juga menyediakan tab bernama K-Drama Selection .

  Terdapat drama You All Surrounded, yang dibintangi oleh Lee Seung-gi serta drama-drama Korea lain yang popular, seperti Reply 1988, Healer, Inheritors, dan banyak lagi.

  PerincianiQIYI - Drama & Tayangan Filem
  Pemaju IQIYI
  OS minimum Android 4.4 dan lebih tinggi
  Saiz Berbeza dengan peranti
  Muat turunnya 1,000,000 ke atas
  Penarafan 4.0 / 5 (Google Play)

  Muat turun iQIYI di sini:

  Aplikasi Hiburan IQIYI DOWNLOAD

  7. Dailymotion - Rumah untuk Video

  Mungkin ada di antara anda yang tahu bahawa Dailymotion lebih berkesan untuk diakses melalui PC atau komputer riba.

  Tetapi sekarang, anda dapat menikmati versi mudah alih melalui aplikasi bernama Dailymotion - The Home for Videos yang boleh anda muat turun secara percuma untuk pengguna Android dan iPhone.

  Sama seperti YouTube, Dailymotion membolehkan sesiapa sahaja memuat naik video drama Korea yang telah diberi sari kata di dalamnya.

  Jadi di sini anda mesti bergantung pada ciri carian untuk mencari drama atau filem Korea yang dikemas kini dalam aplikasi filem drama Korea ini.

  PerincianDailymotion - Rumah untuk Video
  Pemaju Dailymotion
  OS minimum Android 5.0 dan lebih tinggi
  Saiz Berbeza dengan peranti
  Muat turunnya 50,000,000 ke atas
  Penarafan 4.2 / 5 (Google Play)

  Muat turun Dailymotion di sini:

  Aplikasi Hiburan Dailymotion DOWNLOAD

  8. Drakor.id +

  Drakor.id + adalah aplikasi untuk menonton drama sub-Indonesia Korea di mana anda boleh menemui beratus-ratus tajuk bersiri drama, rancangan pelbagai, dan filem Korea yang dikemas kini pada tahun 2020.

  Dengan paparan sederhana dan ciri carian yang tepat, anda dapat dengan mudah mencari drama atau rancangan pelbagai berdasarkan episod yang diinginkan.

  Malangnya semasa menggunakan Drakor.id + anda mesti mendaftar terlebih dahulu atau log masuk menggunakan akaun Facebook anda.

  Oh ya, Drakor.id + juga mempunyai ciri langganan dengan harga yang berpatutan jika anda ingin menonton alias berterusan yang masih berjalan, geng.

  PerincianDrakor.id +
  Pemaju Drakor.id
  OS minimum Android 4.1 dan lebih tinggi
  Saiz 7.8MB
  Muat turunnya 1,000,000 ke atas
  Penarafan 4.1 / 5 (Google Play)

  Muat turun Drakor.id + di sini:

  Apps Entertainment Drakor.id MUAT TURUN

  9. Drama Korea Sub-Indonesia

  Akhirnya ada Drama Sub Korea Indonesia yang dapat Anda gunakan jika anda mencari drama Korea, drama aksi, dan perkara lain yang semuanya tersedia di sini.

  Penampilannya cenderung biasa, tetapi jangan meremehkan pangkalan data drama Korea yang telah selesai dan masih berjalan. Masalahnya sangat lengkap!

  Sayang ribu sayang! Aplikasi menonton sub drama luar Korea Indo dipenuhi dengan iklan pop timbul yang cukup mengganggu keselesaan anda ketika melayari di dalamnya, geng.

  PerincianDrama Korea Sub-Indonesia
  Pemaju Pembangun Love Vthree
  OS minimum Android 4.0.3 ke atas
  Saiz 6.0MB
  Muat turunnya 100,000 ke atas
  Penarafan 4.0 / 5 (Google Play)

  Muat turun Sub Drama Korea Indonesia di sini:

  MUAT TURUN Apl

  10. SBS - Dalam Siaran, VOD Percuma

  Aplikasi filem Korea seterusnya yang dapat anda nikmati adalah SBS - On Air. Aplikasi ini sangat sesuai untuk peminat Drakor yang ingin merasakan nuansa menonton Drakor seperti yang asli .

  Melalui aplikasi yang satu ini, anda dapat mengakses pelbagai filem Korea dan juga drama Korea secara percuma , langsung dari platform siaran.

  Aplikasi ini juga telah dimuat turun oleh lebih daripada 5 juta pengguna, dan masih dapat mengekalkan kadar tinjauannya melebihi 4.

  PerincianSBS - Dalam Siaran, VOD percuma
  Pemaju SBS I&M Co., Ltd.
  OS minimum Android 4.0.3 ke atas
  Saiz 48MB
  Muat turunnya 5,000,000 ke atas
  Penarafan 4.1 / 5 (Google Play)

  Muat turun SBS - On Air, VOD percuma di sini:

  11. Dunia KBS

  Bukan hanya SBS, saluran drama dan filem Korea juga telah memasuki dunia aplikasi untuk memudahkan peminat mengakses hiburan yang mereka tawarkan .

  KBS World adalah aplikasi menonton filem Korea asli yang boleh anda nikmati terus dari telefon pintar yang anda gunakan.

  Walaupun menawarkan banyak varian hiburan yang berkualiti, aplikasi ini adalah salah satu aplikasi paling ringan di mana ukurannya hanya sekitar 2 MB.

  PerincianDunia KBS
  Pemaju KBS
  OS minimum Android 2.2 dan lebih tinggi
  Saiz 1.3MB
  Muat turunnya 1,000,000 ke atas
  Penarafan 3.8 / 5 (Google Play)

  Muat turun KBS World di sini:

  Dunia KBS

  12. Kdrama Sub Indo

  Bagi pencinta Drama Korea, aplikasi yang satu ini dapat menghirup udara segar serta rakan yang akan selalu menghiburkan anda dengan pelbagai pilihan drama.

  Aplikasi jam tangan Drakor percuma ini direka khusus untuk ditonton pada masa yang sama untuk memuat turun drama dan filem Korea kegemaran anda .

  Perkara yang paling menarik mengenai aplikasi ini ialah anda tidak perlu membayar atau mendaftarkan apa-apa untuk menikmati perkhidmatan yang diberikannya.

  PerincianKdrama Sub Indo
  Pemaju SORAYA DEV
  OS minimum Android 4.1 dan lebih tinggi
  Saiz 3.4MB
  Muat turunnya 10,000 dan ke atas
  Penarafan 3.8 / 5 (Google Play)

  Muat turun Kdrama Sub Indo di sini:

  Kdrama Sub Indo

  Nah, itulah saranan sari kata bahasa Indonesia untuk menonton aplikasi gratis dan terbaik yang dapat anda coba pada tahun 2020.

  anda boleh menikmati sebahagian besar aplikasi filem Korea Jaka secara percuma, tanpa perlu keluar sepeser pun.

  Sekarang, Jaka kepo, apa drama Korea terbaru yang anda tonton sekarang? Mari tulis cadangan anda di ruangan komen di bawah!

  Baca juga artikel mengenai Drama Korea atau artikel menarik lain dari Naufaludin Ismail .

  Artikel Berkaitan