5 Laman Web untuk Simulasi Harga Rakit PC | Lebih Mudah Menyusun PC Impian

Menyusun PC impian memang menyeronokkan. Namun, usaha yang diperlukan untuk mencari komponen yang tepat mengikut keperluan dan anggaran, kadang-kadang menyusahkan. Lihat artikel mengenai laman web simulasi harga rakit PC berikut!

Sekiranya anda sering pergi ke laman meme seperti 9gag , kadang-kadang anda menjumpai meme dengan kata-kata seperti "PC MASTER RACE" yang dituturkan oleh pengguna laman web.

"PC Master Race" adalah ungkapan yang dikemukakan orang di internet mengenai bagaimana PC lebih unggul daripada konsol .

Secara semula jadi, PC dapat ditingkatkan mengikut keperluan dan tentu saja anggaran yang mereka ada. Sekiranya anda mempunyai anggaran yang tidak terhad, anda juga boleh memasang PC impian anda sendiri.

 • Rakit.com
 • RakitOnline.com
 • ToniXComputer.co.id
 • ElevenKomputer.com
 • Laman web untuk Simulasi Harga Rakit PC

  Memiliki PC yang hebat adalah kelebihan yang berbeza, sama ada hanya bermain permainan atau bekerja. Itulah salah satu sebab mengapa PC dipanggil lebih unggul daripada komputer riba, terutamanya konsol.

  Namun, selalunya orang malas memasang PC kerana rumit dan sukar untuk mencari komponen yang diperlukan. Harganya juga berubah dengan permintaan pasaran.

  Tapi jangan risau, geng! Anda tahu, banyak laman web yang mempunyai ciri-ciri simulasi rakit PC, mulai dari rakit PC biasa hingga rakit permainan PC yang memudahkan anda merancang dan memasang PC impian anda.

  Laman web apa yang mempunyai ciri simulasi rakit PC? Lihat artikel Jaka berikut!

  1. MasukkanKomputer.com

  EnterKomputer.com adalah laman web yang disatukan dengan kedai komputer "Enter Computer" yang terletak di Mangga Dua Mall.

  Di menu utama laman web EnterKomputer.com, anda dapat melihat pelbagai komponen yang ditawarkan seperti Processor , VGA , Hard Disk , Power Supply , dan lain-lain, bersama dengan harga komponen ini.

  • Untuk melakukan simulasi rakit PC di EnterKomputer.com, anda mesti pergi ke laman web enterkomputer.com, kemudian pilih butang Simulasi di kanan atas skrin anda.
  • Setelah memasuki menu Masukkan komputer simulasi, anda boleh mula merancang PC ideal anda dengan memilih komponen yang anda mahukan.
  • Selaraskan anggaran anda juga, ya, geng. Nasihat Jaka, pilih komponen yang sesuai dengan keperluan anda dan harganya stabil.

  • Setelah memilih komponen yang anda mahukan, anda boleh mencetak simulasi pemasangan anda hanya untuk rujukan atau pesanan terus di Enter Computer.

  2. Rakit.com

  Rakitan.com adalah laman web milik PT Rembly Niaga Nusantara yang terletak di Mangga Dua Mall. Sama seperti EnterKomputer.com, anda boleh membuat simulasi pemasangan PC ideal anda di sini.

  Di menu utama laman web Rembly.com, anda boleh menemui pelbagai binaan PC mengikut keperluan anda. Terdapat membina PC Soho , PC Design , PC Gaming , untuk PC Server , geng. Sangat sesuai untuk anda yang tidak mahu menjadi rumit.

  • Untuk mula mereka bentuk PC ideal anda, semua yang anda perlu lakukan adalah klik pada Simulasi tab yang pada menu utama laman web Rembly.com itu.
  • Halaman simulasi akan muncul, maka anda boleh memilih komponen yang anda mahukan untuk PC impian anda dan harga untuk perbandingan.

  Setelah memilih komponen yang anda perlukan, periksa jumlah harga yang mesti anda bayar. Anda boleh mencetak binaan anda untuk rujukan atau memesan terus ke Rembly.com, geng.

  3. RakitOnline.com

  RakitOnline.com adalah laman web alternatif bagi anda yang ingin memasang PC impian sebagai tambahan kepada 2 laman web yang disebutkan di atas.

  Laman web ini juga mempunyai senarai harga untuk komponen PC sehingga anda dapat membuat perbandingan dengan laman web simulasi rakit PC yang lain.

  Malangnya, untuk laman web ini, agak sukar bagi anda untuk melakukan simulasi memilih komponen satu persatu untuk pemasangan PC ideal anda. Anda mesti menambah komponen satu demi satu di keranjang belanja.

  Walau bagaimanapun, RakitOnline.com juga menawarkan penyelesaian praktikal bagi anda yang ingin memasang PC tanpa sebarang masalah. Di menu utama terdapat pilihan "Pakej Komputer" di kiri atas skrin.

  • Anda boleh memilih build PC yang anda inginkan mengikut anggaran yang anda ada. Anda juga boleh mengganti komponen dalam bungkusan dengan mudah dengan komponen pilihan anda.

  • Sangat mudah, anda hanya memilih butang Beli Pakej untuk pakej komputer yang anda mahukan. Pakej akan muncul secara automatik di troli.

  • Klik butang troli sehingga senarai belanja anda muncul. Anda boleh menghapus komponen dari senarai dan menambahkan komponen lain dengan memilih butang Lihat Produk Lain .

  RakitOnline.com juga mempunyai kedai di Mangga Dua Mall seperti EnterKomputer.com & Rembly.com. Nampaknya, Mangga Dua Mall memang merupakan syurga bagi anda penggemar permainan PC yang ingin mengumpulkan PC impian.

  4. ToniXComputer.co.id

  Untuk laman web simulasi harga rakit PC seterusnya, anda boleh melayari ToniXComputer.co.id . Bukan hanya untuk memasang PC, laman web ini juga mempunyai blog mengenai kemas kini terbaru dalam dunia teknologi.

  Laman web ini menjual komponen PC yang boleh anda beli secara berasingan atau dibundel, alias pakej, geng.

  • Anda juga boleh melakukan simulasi rakit PC di ToniXComputer.co.id. Anda hanya memasukkan menu utama laman web, kemudian pilih menu PC Raft Simulation di bahagian atas skrin.
  • Halaman akan muncul di mana anda boleh memilih komponen PC mengikut kategori untuk kemudahan anda. Setelah memilih komponen yang anda mahukan.

  Anda boleh mencetak binaan peribadi anda secara langsung untuk memilih pemasangan PC, atau anda juga boleh membuat pesanan terus ke ToniXComputer.co.id selagi bekalan masih ada.

  5. ElevenKomputer.com

  Sekiranya anda masih mencari perbandingan harga atau komponen terbaik untuk PC ideal anda, anda boleh mencuba laman web ElevenKomputer.com , geng.

  Walaupun komponen PC yang dijual di laman web ini tidak lengkap seperti laman web lain yang ditulis Jaka dalam artikel ini, tetapi ia juga patut dicuba, geng. Siapa tahu lebih murah.

  • Untuk melakukan simulasi pemasangan PC, yang perlu anda lakukan ialah memasukkan menu utama laman web ElevenKomputer.com, kemudian cari pilihan Perhimpunan PC di menu atas.
  • Pilih komponen yang anda mahukan untuk PC anda, kemudian klik butang View Details untuk melihat atau hanya mencetak reka bentuk PC yang telah anda buat.

  Selain memasang PC, laman web ini juga menyediakan pelbagai item lain seperti CCTV , aksesori permainan , kamera , dan banyak lagi.

  Demikianlah artikel Jaka di 5 laman web untuk simulasi harga PC. Semoga artikel ini membantu anda yang ingin mengumpulkan PC impian anda, geng.

  Baca juga artikel mengenai Gadget atau artikel menarik lain dari Padmanaba Prameswara

  Artikel Berkaitan