3 Cara untuk Melihat Status WA Tidak Diketahui oleh Pemiliknya | Boleh Buat Kepo!

Adakah anda benar-benar berminat dengan status WA atau rakan anda? Tenang, Jaka mempunyai cara untuk melihat status WA tanpa pengetahuan pemiliknya. Ayuh, lihat caranya!

Kepo dan ingin melihat kisah Whatsapp yang dihancurkan, tetapi tidak mahu terperangkap? Terutama apabila dia melihat status dalam talian di WhatsAppnya, dia pasti lebih ingin tahu!

Kadang kala, orang yang ingin melihat status seseorang tanpa diketahui oleh pemiliknya. Sama ada keinginan untuk merayu, rakan, atau mungkin bos anda yang garang.

Status WhatsApp itu sendiri adalah ciri untuk berkongsi cerita dalam bentuk video, foto, atau teks kepada rakan atau orang ramai seperti Instagram Story.

Nah, Jaka mempunyai cara untuk melihat status WA tanpa menyedari bahawa anda boleh mencuba dengan mudah. Jadi, anda tidak perlu ragu-ragu lagi untuk melihat status WA crush.

 • Cara Melihat Status Whatsapp Melalui Pengurus Fail
 • Cara melihat status Whatsapp di luar talian
 • Cara Mengetahui Rakan Ada Dalam Talian di WhatsApp
 • Cara Melihat Status Whatsapp Tidak Diketahui

  Tidak seperti cara untuk melihat Insta Story tanpa diketahui, bagaimana melihat status WA tanpa diketahui dapat dilakukan dengan 3 cara.

  Ingin tahu, betul, bagaimana? Jangan gunakan lama, hanya merujuk penjelasan bagaimana melihat kisah WA tanpa diperhatikan tanpa diperhatikan.

  1. Cara Melihat Status Whatsapp Melalui Tetapan Privasi

  Cara pertama adalah dengan menyesuaikan tetapan pada WhatsApp anda, geng. Terdapat tetapan undang-undang untuk menyembunyikan diri ketika anda mengutip status WhatsApp orang lain.

  Ini bermakna anda tidak memerlukan bantuan aplikasi tambahan untuk melakukannya. Ikuti langkah di bawah.

  - Langkah 1: Masukkan aplikasi WhatsApp . Pilih ikon titik di sudut kanan atas. Kemudian pilih pilihan Tetapan .

  - Langkah 2: Di menu Tetapan, pilih menu Akaun

  - Langkah 3: Kemudian pilih pilihan Privasi .

  - Langkah 4: Hapus centang kotak Baca atau Baca Resit Baca .

  Malangnya, kaedah ini mempunyai kekurangan, iaitu, anda juga tidak dapat mengetahui siapa yang melihat status Whastapp anda.

  Untuk kembali kelihatan, anda cukup kembali ke tetapan WhatsApp, kemudian tandakan kotak Laporkan Baca atau Baca Resit sekali lagi .

  2. Cara Melihat Status Whatsapp Melalui Pengurus Fail

  Cara kedua ini bukan sahaja dapat melihat status Whatsapp orang lain tanpa diketahui oleh pemiliknya, tetapi juga dapat menyimpan status WA.

  Langkah ini memerlukan Pengurus Fail di HP, jika anda tidak memilikinya, Jaka telah menyediakan aplikasi Pengurus Fail di bawah. Muat turun dan pasang sahaja.

  AVG Technologies DOWNLOAD Aplikasi Pemampatan & Sandaran

  Sekiranya anda sudah dapat mengakses Pengurus Fail, ikuti langkah-langkah di bawah.

  - Langkah 1: Buka Pengurus Fail . Cari dan klik folder dengan nama Whatsapp .

  - Langkah 2: Klik folder Media .

  - Langkah 3: Klik tetapan atau titik di kanan atas skrin . Pilih Tunjukkan fail Tersembunyi , kemudian masukkan folder Statuses .

  - Langkah 4: Dalam folder ini, anda akan menemui fail foto dan video yang dapat anda lihat atau simpan.

  Dengan langkah ini, anda bukan sahaja dapat melihat status WA orang lain tanpa diketahui, tetapi anda juga dapat menyimpannya pada masa yang sama. Ia mudah, bukan?

  3. Cara melihat status Whatsapp di luar talian

  Pada masa lalu, cara melihat status WA rakan tanpa diperhatikan boleh berlaku buat sementara waktu dengan masa yang anda tetapkan sendiri.

  Caranya adalah dengan mematikan data internet mudah alih anda atau menghidupkan mod kapal terbang. Setelah sambungan internet dimatikan, anda dapat melihat status Whatsapp.

  Malangnya, kaedah ini sekarang tidak lagi sah. Setelah mematikan sambungan internet, anda hanya dapat melihat status WhatsApp dalam bentuk teks, bukan foto atau video.

  Di samping itu, setelah telefon bimbit dihubungkan semula ke internet, pemilik status WA yang anda lihat sebelumnya akan segera mendapat pemberitahuan bahawa anda telah melihat statusnya.

  Cara Mengetahui Rakan Ada Dalam Talian di WhatsApp

  Ciri yang paling asas di WhatsApp adalah ciri status dalam talian yang berfungsi untuk memberitahu sama ada orang yang anda tuju berada dalam talian atau tidak.

  Anda mesti sering memeriksa kekasih atau teman lelaki yang sederhana atau tidak, bukan? Sebenarnya, anda tidak perlu bersusah payah meninjau WhatsApp orang lain untuk mengetahui ketika mereka berada dalam talian.

  Kerana, anda boleh mendapat pemberitahuan setiap kali orang yang anda maksudkan aktif di WhatsApp, geng. Untuk mengetahui caranya, pertimbangkan artikel berikut!

  LIHAT ARTIKEL

  Itulah cara untuk melihat status WA tanpa diperhatikan . Caranya senang diikuti, bukan? Semoga kaedah sebelumnya dapat membantu menghilangkan rasa kepo anda, ya!

  Tulis pendapat anda mengenai artikel ini di ruangan komen, geng! Jangan lupa suka dan kongsi. Jumpa di artikel seterusnya dan semoga berjaya!

  Artikel Berkaitan