Dijamin Selamat! 5 Antivirus Paling Cepat Mengatasi WannaCry Ransomware

Contoh masalah beberapa hari yang lalu, yang berkaitan dengan WannaCry ransomware. Banyak yang terkena virus ini, pembangun antivirus segera menentangnya. Siapa antivirus terpantas untuk mengatasi WannaCry ransomware?

Masalah yang sering terjadi pada pengguna komputer, iaitu terkena virus. Ini boleh berlaku antara dua perkara, jangan gunakan antivirus atau antivirus belum dikemas kini.

Contoh masalah beberapa hari yang lalu, yang berkaitan dengan WannaCry ransomware. Banyak yang terkena virus ini, pembangun antivirus segera menentangnya. Siapa antivirus terpantas untuk mengatasi WannaCry ransomware?

BACA JUGA
  • Keganasan Ransomware WannaCry Benar-benar Berakhir?
  • Cara Mencegah Serangan WannaCry Ransomware Untuk Orang-Orang Layak dan Pakar
  • Dunia Panik! 10 Mim Ransomware WannaCry Ini Malah Membuatnya Keras

5 Antivirus Tercepat Mengatasi WannaCry Ransomware

Sumber foto: Imej: PCMag

Pada masa kes ransomware WannaCry yang sibuk semalam, anda pasti tahu bahawa Jaka sangat mengetahui perkembangannya. Berdasarkan pemantauan Jaka, berikut adalah 5 antivirus terpantas untuk mengatasi versi ransomware WannaCry versi Janna. Seperti berikut…

1. Keselamatan Internet ESET

Sumber gambar: Gambar: ESET

Bahkan sebelum puncak kes ransomware WannaCry, dilaporkan bahawa ESET Internet Security telah mengesannya terlebih dahulu. Oleh itu, jika anda menggunakan versi terbaru semalam, Jaka yakin anda adalah salah satu orang yang tidak terkena virus WannaCry ransomware.

Beli: Keselamatan Internet ESET

Aplikasi Antivirus & Keselamatan MUAT TURUN ESET

2. Keselamatan Internet Kaspersky

Sumber gambar: Gambar: Kaspersky

Merupakan penemu virus WannaCry ransomware versi 2.0 pertama, di mana varian ini adalah virus yang gagal tanpa suis kill. Sememangnya, Kaspersky telah aktif menangani kes ransomware sejak awal. Seperti penyertaan dengan Intel di laman NoMoreRansom.

Beli: Keselamatan Internet Kaspersky

3. Smadav Antivirus 2017

Sumber foto: Gambar: Smadav

Antivirus ringan yang digunakan oleh sejuta orang di Indonesia, begitu juga antivirus ini juga dibuat di Indonesia. Siapa sangka, ternyata Smadav percuma ini menambahkan virus ransomware WannaCry ke pangkalan data dengan cepat. Jadikan sejuta orang pengguna Smadav selamat.

Muat turun: Smadav Antivirus 2017

Aplikasi Antivirus & Security Smadav.net MUAT TURUN

4. Keselamatan Norton

Sumber foto: Gambar: Symantec

Seterusnya yang cepat mengatasi WannaCry, iaitu Norton. Antivirus dari syarikat Symantec. Norton terjerat dalam kes virus WannaCry ransomware tidak begitu didengar. Tetapi tidak lama selepas penyebaran virus, Norton segera mengemas kini pangkalan data.

Beli: Norton Security Original

Symantec DOWNLOAD Aplikasi Antivirus & Keselamatan

5. Antivirus AVG

Sumber foto: Imej: AVG

Sama seperti Norton, tindakan AVG tidak didengar dalam kes ransomware WannaCry semalam. Tetapi secara senyap-senyap, AVG telah mengemas kini pangkalan data. Menariknya, anda boleh memuat turun antivirus ini secara percuma. Percuma dan selamat, adalah pilihan antivirus yang baik.

Muat turun: AVG Antivirus Original

AVG Technologies MUAT TURUN Aplikasi Antivirus & Keselamatan

Walaupun ransomware WannaCry adalah virus komputer yang berbahaya, nampaknya banyak antivirus yang dapat mengatasinya. Smadav pun percuma! Oh ya, pastikan anda juga membaca artikel yang berkaitan dengan AntiVirus atau tulisan menarik lain dari Putra Andalas.

Sepanduk: ShutterStock

LIHAT ARTIKEL

Artikel Berkaitan