10 Fail Pemindahan Aplikasi Terbaik Antara Android Tanpa Bluetooth

Berikut ini, kami telah menyediakan daftar 10 aplikasi Android yang dapat digunakan untuk mengirim data antara telefon pintar melalui jaringan WiFi.

Alat apa yang anda gunakan untuk mengirim / memindahkan data, aplikasi, dokumen, dan muzik antara telefon pintar? Pada masa lalu orang sering menggunakan inframerah , kemudian beralih menggunakan Bluetooth yang lebih cepat. Kini anda juga dapat menggunakan teknologi WiFi untuk mengirim data dengan lebih cepat.

Berikut ini, kami telah menyediakan daftar 10 aplikasi Android yang dapat digunakan untuk mengirim data antara telefon pintar melalui jaringan WiFi . Berehatlah, walaupun menggunakan WiFi, Anda tidak perlu mengeluarkan banyak uang kerana rangkaian yang digunakan adalah rangkaian lokal dengan kedok penambatan.

BACA JUGA
  • Cara Mudah Memindahkan Fail dari Android ke Komputer Tanpa Kabel
  • Cara Memindahkan Data Menggunakan NFC atau Android Beam

10 Fail Pemindahan Aplikasi Terbaik Antara Android Tanpa Bluetooth

1. Zapya

Sebagai pembukaan, ada aplikasi popular yang disebut Zapya . Aplikasi ini terkenal kerana tidak menghadkan ukuran fail yang akan dihantar. Anda hanya perlu memasang Zapya pada kedua-dua peranti dan menikmati kelajuan pemindahan fail yang sangat pantas. Aplikasi Pemindahan Fail DewMobile, Inc. MUAT TURUN

2. Xender

Seterusnya adalah aplikasi yang tidak kalah kerennya , Xender . Fungsinya sama seperti Zapya dan aplikasi lain, tetapi Xender dapat mengirim data ke seluruh platform. Anda kini boleh menghantar fail melalui WiFi antara Android dan iPhone dengan sangat mudah.

Anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai Xender dalam artikel berjudul Cara Cepat Menghantar 300MB Video dari Android dalam 30 Detik .

DOWNLOAD Aplikasi Produktiviti Xender Team

3. Hantar Ke Mana sahaja (Pemindahan Fail)

Send Anywhere juga terkenal. Aplikasi ini berbeza dari yang lain dari segi sistem pasangan. Dia menggunakan gabungan 6 digit untuk menyelaraskan antara dua HP. Menyenangkan, aplikasi ini tidak memerlukan proses log masuk dan dia dapat menghubungkan proses pemindahan dengan lancar. Aplikasi Pemindahan Fail Estmob Inc. MUAT TURUN

4. Pemindahan Fail Wifi WifiDroid

Memerlukan aplikasi pemindahan melalui WiFi tetapi dengan ukuran dan penggunaan RAM yang kecil? Kemudian anda boleh menggunakan WiFiDroid . Aplikasi ini juga dapat mengalirkan lagu dan kamera ke komputer yang ditentukan sehingga anda dapat mengendalikannya dengan mudah.

5. Shareit

Inilah aplikasi yang paling popular dari segi menghantar fail antara Android. Shareit dapat menghantar fail dengan kelajuan yang sangat pantas. Ciri unggulnya ialah ia dapat menyokong peranti di seluruh sistem operasi.

Shareit kini menjadi aplikasi nombor satu di Google Play Store di 15 negara. Anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai Shareit dalam artikel ini yang berjudul Cara Memindahkan Fail dari Android ke PC Tanpa Bluetooth .

SHAREit Technologies Productivity Apps Co.Ltd DOWNLOAD

6. Superbeam

Superbeam kini telah menjadi salah satu aplikasi pemindahan yang paling popular di kalangan pengguna Android. Ia dapat menghantar fail antara Android hanya dengan memasangkannya dengan QR-Code dan NFC. Sekiranya telefon pintar rakan anda belum memiliki Superbeam, anda masih boleh menghantar fail melalui ciri tatap muka web.

Anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai SuperBeam dalam artikel berjudul Cara Memindahkan 100MB Fail Hanya 4 Detik di Android dengan SuperBeam ini.

Pemindahan Fail Aplikasi LiveQoS DOWNLOAD

7. Kongsi Wifi

Seterusnya ada aplikasi bernama WiFi Share . Aplikasi ini juga dapat digunakan untuk mengirim file melalui WiFi tanpa harus membayar sesen pun melalui paket data. Keistimewaannya, kecepatan pemindahan berikut mencapai 2.5 MBps menjadikannya patut dicuba. Aplikasi Rangkaian Shanghai Rodcell DOWNLOAD

8. Pemindahan Fail Pantas

Ada aplikasi lain untuk mengirim fail melalui WiFi yang boleh anda coba, iaitu Fast File Transfer . Aplikasi ini tidak begitu berbeza dengan aplikasi lain, tetapi memiliki fitur unggul yang dapat memampatkan fail yang dikirim dalam ZIP secara automatik.

9. Rakaman Wifi

WiFi Shoot juga anda boleh bergantung pada cara mengirim fail antara Android dengan sangat cepat. Ciri yang boleh dipercayai dan aplikasi yang sangat ringan menjadikannya alternatif untuk aplikasi lain yang ada.

10. Portal

Akhirnya ada aplikasi bernama Portal . Aplikasi yang diusahakan oleh pembangun yang sama yang mengerjakan Pushbullet tidak kurang hebatnya menghantar fail melalui sambungan WiFi.

Portal ini sangat mudah digunakan, selain mempunyai fitur drag and drop yang bagus, ia juga dapat secara langsung menyimpan gambar yang dihantar ke Galeri pada telefon pintar tujuan.

Itulah 10 aplikasi hebat untuk menghantar fail antara Android menggunakan WiFi. Adakah anda terlepas aplikasi kegemaran anda? Jangan lupa memberikan pendapat melalui komen di bawah.

Artikel Berkaitan