Senarai 50+ Pautan Kumpulan WhatsApp Terlengkap & Terbaru pada tahun 2020, Sertai Kami!

Ingin mempunyai senarai pautan kumpulan WhatsApp terkini yang masih aktif? Betul, di sini Jaka mempunyai 50+ pautan kumpulan WhatsApp aktif & terbaru untuk anda.

WhatsApp telah menjadi salah satu aplikasi sembang yang paling banyak digunakan di Indonesia. Fungsi dan kemudahan pengoperasiannya yang pelbagai menjadikan WhatsApp menarik bagi banyak orang.

Salah satu ciri WhatsApp yang paling penting dan juga yang paling banyak digunakan adalah ciri Kumpulan. Dalam kumpulan ini pengguna WhatsApp boleh berbual antara satu sama lain tanpa halangan dan sekatan.

Bagi anda yang mencari pautan kumpulan WhatsApp untuk memperluas persahabatan, ini benar kerana kali ini Jaka akan berkongsi banyak pautan kumpulan WA untuk anda semua.

 • Senarai Pautan Kumpulan WhatsApp Terlengkap dan Terkini 2020
  • Pautan Kumpulan Perniagaan WhatsApp
  • Koleksi Pautan Kumpulan WA Islam
  • Senarai pautan Kumpulan WhatsApp Kamunitas
  • Senarai Pautan Kumpulan Singles WhatsApp
  • Pautan Kumpulan WhatsApp ARMY Indonesia
 • Cara Membuat Pautan Kumpulan WhatsApp

  Sebelum meneruskan ke senarai pautan kumpulan WhatsApp yang boleh anda ikuti, ada baiknya jika anda mengetahui terlebih dahulu cara membuat pautan kumpulan WhatsApp.

  Dengan mengetahui perkara ini, nanti apabila anda bergabung dalam satu kumpulan, anda boleh mengundang banyak orang ke dalam kumpulan anda dengan mudah tanpa perlu menjemput satu persatu.

  Cara membuatnya cukup mudah. Dengan mengikuti beberapa langkah di bawah ini, anda sudah dapat menjemput banyak orang untuk memasuki kumpulan yang anda buat.

  • Langkah 1 - Masukkan kumpulan sembang yang ingin anda kongsi pautannya, dan tekan Kumpulan Maklumat di bahagian atas.
  • Langkah 2 - Setelah berjaya memasuki Kumpulan Maklumat, tatal ke bawah untuk mencari pilihan Jemput melalui Pautan , dan klik pada pilihan tersebut.
  • Langkah 3 - Setelah berjaya log masuk, tekan pilihan Salin Pautan untuk menyalin pautan jemputan, atau anda juga boleh menekan butang kongsi untuk membagikannya secara langsung di media sosial anda.

  Dengan 3 langkah mudah ini, anda sudah boleh membuat dan berkongsi pautan kumpulan komuniti WhatsApp anda sendiri, dan dengan ini anda boleh menjemput lebih banyak orang untuk bergabung.

  Senarai Pautan Kumpulan WhatsApp Terlengkap dan Terkini 2020

  Dengan begitu banyak pengguna WhatsApp sekarang, tidak hairanlah jumlah kumpulan yang dibuat dapat mencecah ratusan hingga ribuan .

  Walaupun begitu, senarai pautan kumpulan WhatsApp tidak mudah dicari kerana banyak orang merahsiakan kumpulan mereka kerana mereka tidak mahu ada orang masuk dan bergabung.

  Fakta ini tidak semestinya mengecualikan semua pautan kumpulan WhatsApp. Dari carian yang telah anda buat, berikut adalah senarai kumpulan yang dapat anda ikuti hanya dengan mengklik pada pautan yang disediakan.

  Pautan Kumpulan Perniagaan WhatsApp

  Perlukan rakan untuk berkongsi maklumat mengenai perniagaan? Atau adakah anda memerlukan gerai promosi untuk barang yang ingin anda jual? Daftarkan pautan kumpulan perniagaan WhatsApp ini untuk kegunaan anda.

  Kumpulan yang termasuk Jaka di sini dibuat dengan pelbagai objektif yang tentunya berorientasikan perniagaan . Perhatikan peraturan kumpulan ketika anda pertama kali masuk, sehingga mereka tidak ditendang oleh admin.

  Tidak perlu berlama-lama lagi, berikut adalah pautan kumpulan perniagaan WhatsApp yang boleh anda ikuti sekarang.

  1. [Bangun Impian] //chat.whatsapp.com/LHbo5xAnnoT4pluruzVYJB)

  2. Bangsawan Muda Baru

  3. Iklan Perniagaan

  4. Kumpulan Spam Percuma

  5. Perdagangan Jabodetabek

  6. 2020 Kekosongan

  7. Agribisnis Indonesia

  8. Akademi Perniagaan Indonesia

  9. Pelbagai Keuntungan Perniagaan

  10. Apakah Perniagaan PayTren?

  Koleksi Pautan Kumpulan WA Islam

  Ingin mempunyai rakan dalam mempelajari Islam , atau ingin mempunyai kumpulan di mana anda boleh berkongsi maklumat menarik mengenai Islam di WhatsApp?

  Sekarang, anda boleh menggunakan pautan kumpulan Islam WhatsApp yang dikumpulkan Jaka di bawah.

  Melalui kumpulan ini, anda dapat mempelajari lebih lanjut mengenai Islam melalui pelbagai maklumat yang selalu dikongsi, serta mempunyai rakan-rakan yang akan selalu berusaha untuk saling mengingatkan dengan cara kebaikan.

  1. Hadis 1 Hari 1

  2. Kumpulan Sodaqoh Jumber

  3. Baca Al-Quran Setiap Hari

  4. Tanpa Riba 100% Berkat

  5. 1 Hari 1 Haidts

  6. Kongsi Video Dakwah

  7. Agama saya adalah Islam

  8. Tindakan Islam Indonesia

  9. Aqeedah Islam

  10. Budaya Islam Barisan

  11. Belajar Agama Islam

  12. Belajar Islam Bersama

  13. Berkongsi Ilmu Islam

  14. Berkongsi Inspirasi Islam

  15. Berkongsi Video Islam

  Senarai pautan Kumpulan WhatsApp Kamunitas

  Bagi anda yang suka berkumpul dengan orang yang mempunyai hobi atau minat yang sama, pautan kumpulan WhatsApp komuniti ini benar-benar boleh digunakan.

  Dalam kumpulan ini, anda boleh berkongsi maklumat mengenai minat yang sama , atau hanya berbual dengan orang yang memahami bidang yang sama dengan anda.

  Anda tidak perlu tinggal lebih lama lagi, yang perlu anda lakukan ialah mengklik pautan di bawah supaya anda boleh terus bergabung dengan komuniti yang anda mahukan .

  1. Percayai Kumpulan

  2. Forum Percuma

  3. Berjalan santai

  4. Kelab Backstreet Boys Gan

  5. Bacaan tidak dibenarkan vol 2

  6. Badminton Indonesia

  7. Kongsi Video Tik-Tok

  8. Kongsi E-book Tanpa Sembang

  9. Forum Komuniti Ambarawa

  10. Komuniti Android Indo

  11. Komuniti Kanak-kanak Islamgram

  12. Komuniti Akaun Api Percuma

  13. Komuniti Anti Dating

  14. Komuniti Inggeris

  15. Komuniti Pukul Indonesia

  Senarai Pautan Kumpulan Singles WhatsApp

  Adakah anda bujang? Ingin berbual dan menghiburkan diri dengan single single lain? Ya anda boleh, dalam kumpulan Jaka yang dikongsi di sini, anda dapat bergabung dengan pelbagai komuniti tunggal di Indonesia .

  Walaupun bujang, jangan tertekan dan mengasingkan diri. Dalam kumpulan ini, anda boleh saling menghiburkan dengan pelbagai status WhatsApp lucu, video lucu, dan lain-lain.

  Jangan sesekali merasa keseorangan, tekan sahaja pautan kumpulan Singles WhatsApp di bawah untuk bergabung dengan single lain.

  1. Ada apa dengan Perseorangan

  2. Kumpulan Perseorangan Indonesia

  3. Kumpulan Singles Bahagia

  4. Jones Entertainment

  5. Persatuan Perseorangan Yang Berhormat

  6. Saya Bujang

  7. Jolim / Perseorangan Alim

  8. Perseorangan Kekal

  9. Perseorangan Bahagia

  10. Perseorangan Berkelas

  11. Perseorangan Sejuk

  12. Perseorangan Aceh

  13. Perseorangan Sejuk

  14. Persatuan Perseorangan Istiqomah

  15. Perbincangan Perseorangan

  Pautan Kumpulan WhatsApp ARMY Indonesia

  Adakah anda peminat BTS Boy Band? Tepat sekali, Jaka mempunyai senarai pautan WhatsApp Army Indonesia yang boleh anda ikuti.

  Di sini anda dapat berbincang antara satu sama lain mengenai idola anda dengan orang yang benar-benar memahami perkembangan dunia per-KPOP.

  Anda tidak perlu ragu-ragu lagi, cukup klik pautan di bawah dan anda boleh terus bergabung dengan kumpulan ARMY BTS Indonesia yang mempunyai pelbagai ahli.

  1. Kekasih BTS Tentera

  2. Indo Army BTS

  3. BTS tentera dilahirkan semula

  4. BTSxARMY

  5. ARMY FAMILY BTS

  6. ARMY X EXO-I

  7. ARMY

  8. BTS X ARMY

  9. BTS ARMY

  10. BTS ARMY No. BC

  Itulah Senarai Pautan Kumpulan WhatsApp yang boleh anda gunakan untuk menyertai pelbagai kumpulan, hanya dengan satu klik.

  Setiap kumpulan ini tentunya mempunyai peraturan dan undang-undang yang berbeza. Oleh itu, pastikan untuk mematuhi peraturan kumpulan ini, jika anda tidak mahu ditendang oleh pentadbir.

  Semoga maklumat yang dikongsi Jaka kali ini dapat bermanfaat untuk anda semua, dan sampai jumpa di artikel seterusnya.

  Baca juga artikel mengenai WhatsApp atau artikel menarik lain dari Restu Wibowo .

  Artikel Berkaitan