Cara Menggunakan Psiphon Pro 2020 Terbaru, Dapatkan Internet Percuma!

Ingin melayari secara percuma tetapi tidak tahu caranya? Cukup ikuti cara menggunakan Psiphon Pro berikut, dapat untuk Telkomsel, Indosat, Xl, hingga 3!

Internet adalah keperluan utama bagi pengguna telefon pintar, termasuk telefon pintar Android. Di Indonesia, kita biasanya harus membeli rancangan data untuk dapat menyambung ke sambungan internet.

Harganya agak berbeza-beza, tetapi masih dikatakan agak mahal jika dibandingkan dengan negara lain. Sebagai contoh, anda dapat melihat senarai harga pakej internet di Indonesia yang telah ditulis oleh Jaka di sini .

Jadi, apa yang perlu saya lakukan untuk mereka yang sangat memerlukan internet? Tenang saja, geng! Jaka akan memberitahu anda cara menggunakan aplikasi Psiphon Pro untuk internet percuma . Adakah itu Psiphon Pro? Lihat ulasan Jaka berikut!

Apa itu Psiphon Pro?

Aplikasi yang dapat digunakan untuk internet gratis adalah Psiphon atau juga biasa dikenal dengan nama Psiphon Pro . Aplikasi ini berfungsi dengan menggunakan bug dari operator selular tertentu.

Selain itu, sebagai salah satu aplikasi VPN terbaik untuk ponsel Android , Psiphon Pro juga dikenal dapat membuka berbagai laman web yang disekat oleh Pemerintah.

Sejuk lagi, aplikasi ini dapat meningkatkan kelajuan internet yang ada di telefon bimbit anda. Sensasi bermain permainan atau melayari internet dengan kelajuan tinggi sangat mungkin!

Syarat Penggunaan Aplikasi Psiphon Pro

Ternyata Jaka baru mengetahui bahawa tidak semua operator selular boleh menggunakan Psiphon Pro. Di samping itu, sebagai syarat utama, anda mesti memastikan bahawa telefon Android anda di-root.

Ini sangat penting kerana Psiphon Pro sendiri menggunakan bug yang ada dari operator telefon bimbit anda. Kaedah ini juga dilakukan untuk meningkatkan keberkesanan aplikasi Psiphon Pro pada telefon Android anda.

Sekiranya tidak, anda boleh menggunakan rangkaian aplikasi root Android terbaik di laman Jaka ini . Tetapi berhati-hatilah, terlalu kerap melakukan rooting telefon bimbit anda boleh memberi kesan buruk, anda tahu!

Cara menggunakan Psiphon Pro untuk internet percuma

Sekiranya telah di-root, Jaka akan memberitahu anda cara menggunakan atau mengaktifkan Psiphon Pro untuk telefon bimbit Android anda dengan penyedia Telkomsel, Xl atau Axis, Indosat, Smartfren, hingga 3. Dengarkan dengan teliti!

Langkah 1 - Pastikan Kredit benar-benar kosong

  • Untuk langkah ini sebenarnya terdapat pelbagai versi yang dijumpai oleh Jaka. Ada yang mengatakan jika kredit mesti dikosongkan, yang lain mengatakan tidak perlu.
  • Walau bagaimanapun, Jaka akan mengikuti cadangan kedua, iaitu membersihkan nadi hingga baki 0 ​​Rupiah.

Langkah 2 - Muat turun aplikasi Psiphon Pro

  • Muat turun aplikasi Psiphon Pro di Google Play Store. Jaka telah memberikan pautan di bawah, sila muat turunnya.

Muat turun Psiphon Pro

Langkah 3 - Buka Psiphon Pro

  • Buka Psiphon, kemudian pilih pilihan Mula di kiri bawah.
  • Selepas itu, anda akan diberikan 2 pilihan. Pilih Tunnel Whole Device , kemudian izinkan akses aplikasi di telefon bimbit anda.

Langkah 4 - Tetapkan Pilihan

  • Selepas itu, anda akan mendapat pemberitahuan Alamat IP serta negara dan bandar yang anda gunakan.
  • Masukkan ciri Pilihan, kemudian ketuk Pilihan Lain .
  • Tatal ke bawah sehingga anda menemui lajur Tetapan Proksi. Periksa Sambungkan melalui Proksi HTTP dan pilih Gunakan tetapan rangkaian sistem .

Selesai! Itulah cara untuk menggunakan Psiphon Pro. Kelak anda akan menemui paparan seperti di bawah.

Anda boleh mengakses internet dengan bebas dan tentunya anda dapat membuka pelbagai laman web yang dilarang oleh Kerajaan.

"Merampas" Internet Percuma, Bolehkah Kah?

Pada zaman ini, internet boleh dikatakan menduduki puncak keperluan manusia selain pakaian, makanan, dan tempat tinggal. Kerana daya hidup sambungan internet, saya tidak berhubung dengannya seharian seperti saya tinggal di sebuah gua.

Harga pakej internet yang mahal dan tidak dapat dicapai akhirnya akan mengundang individu yang tidak bertanggungjawab untuk mencuri pakej data rampasan alias atau WIFi sehingga mereka dapat melayari internet secara percuma.

Sudah tentu, ini sangat merugikan banyak pihak , geng. Bukan hanya pelanggan internet, tetapi juga penyedia yang menyediakannya.

Selain itu, "merampas" internet percuma sangat berisiko untuk mengundang malware atau virus , memandangkan kita tidak secara langsung memasuki sistem keselamatan kita sendiri dalam mencari rangkaian internet.

Oleh itu, apa yang Jaka sampaikan di atas hanyalah pandangan, ya, geng. Jaka sangat melarang anda untuk menggunakan, apatah lagi menyalahgunakan maklumat di atas untuk kepentingan peribadi , kecuali dalam situasi kecemasan. Adakah anda faham, geng?

Itulah cara menggunakan Psiphon Pro. Sebagai tambahan kepada kaedah di atas, Jaka juga telah menulis mengenai akses internet percuma tanpa had yang dijamin halal dan selamat. Semoga berjaya!

Baca juga artikel mengenai Tech Hack atau artikel menarik lain dari Diptya .

Artikel Berkaitan