5 Permainan Membangun Bandar Terbaik untuk PC 2017

Nah, kali ini Jaka akan memberikan rujukan kepada 5 permainan pembinaan bandar terbaik di PC. Mahu tahu apa-apa? Lihat penerangan berikut.

Adakah anda suka menjadi walikota dan mengatur bandar anda? Sekarang anda tidak perlu menjadi walikota terlebih dahulu untuk dapat merasakan keseronokan mengatur dan membina sebuah bandar . Anda hanya bermain permainan genre bangunan bandar.

Permainan pembinaan bandar terbaik adalah jenis permainan yang memerlukan anda membina bandar dan mendapatkan penduduk dan menguruskan semua keperluan bandar anda. Jenis permainan ini sangat sesuai untuk anda yang ingin mengatur bandar anda sendiri dan tidak dapat direalisasikan di dunia nyata.

Nah, kali ini Jaka akan memberikan rujukan kepada 5 permainan pembinaan bandar terbaik di PC . Mahu tahu apa-apa? Lihat penerangan berikut.

BACA JUGA
  • Bukan Hanya Membazirkan Masa, 5 Permainan Ini Juga Dituntut untuk Melatih Otak Anda
  • 8 Fakta Hebat Mengenai Pemain yang Mesti Anda Ketahui
  • Selain Hebat, 5 Permainan Ini Boleh Menjadi Sumber Pendapatan, Inilah Caranya ...

5 Permainan Membangun Bandar Terbaik untuk PC 2017

1. Bandar Skylines

Cities Skylines mempunyai permainan yang sangat realistik yang dapat menjadikan anda menjadi seperti walikota yang sebenar. Dalam permainan ini, anda bukan sahaja diminta untuk membina dan mengatur sebuah bandar agar lebih indah, tetapi anda juga diminta untuk memenuhi keperluan penduduk anda dan juga masalah-masalah di bandar seperti kesesakan lalu lintas, pencemaran, dan kemudahan sokongan lain seperti hospital.

Permainan ini dikeluarkan pada tahun 2015 dan pengembang juga telah mengeluarkan beberapa DLC yang boleh anda beli dan mainkan. Contohnya Bencana Alam DLC yang membuat anda mempunyai kemampuan untuk memusnahkan bandar anda dengan bencana alam .

2. SimCity (2013)

Francais SimCity adalah cikal bakal genre bangunan bandar menjadi terkenal. Berbeza dengan Cities Skylines yang mengharuskan anda memenuhi keperluan penduduk anda, SimCity lebih fokus pada bagaimana menjadikan bandar anda lebih indah .

SimCity boleh dikatakan versi kasual Cities Skylines yang lebih sesuai untuk anda yang hanya ingin mencuba genre permainan yang satu ini.

3. Dibuang

Permainan ini bukan permainan bangunan bandar terbaik di mana anda boleh membuat lebuh raya dan pencakar langit tinggi, tetapi anda hanya boleh membina kawasan luar bandar yang terdiri daripada bangunan seperti rumah, ladang, lombong, dan lain-lain. Penduduk adalah aspek utama dalam permainan ini. Pada hakikatnya, jika semua penduduk anda mati , maka anda boleh mengatakan permainan berakhir.

Untuk itu, anda harus bijak menjaga keselamatan penduduk dengan menyediakan makanan, mendirikan rumah sakit, dan juga anda harus bersiap ketika musim sejuk tiba. Permainan dalam permainan ini sangat ketagihan dan sangat menarik untuk dimainkan.

4. Bandar XXL

Citiies XXL mempunyai permainan yang sama dengan permainan bangunan kota yang lain, tetapi permainan pembangunan kota terbaik ini lebih tertumpu pada ekonomi seperti menggunakan sumber daya alam dan menjual keperluan asas seperti minyak, makanan, dan minuman ke kota-kota lain. Permainan ini mempunyai banyak bangunan unik yang boleh anda letakkan sesuka hati. Fokus permainan dalam permainan ini adalah untuk berbilang pemain.

5. Tropico 5

Tropico Game adalah gim bangunan kota yang unik, di mana anda dapat membangun kota yang pada awalnya hanya terdiri dari Pulau Karibia kecil menjadi pulau yang memiliki teknologi canggih. Bukan hanya diperlukan untuk memerintah kota, tetapi Anda juga harus mengatur strategi pulau Anda agar tidak diserang oleh pulau-pulau lain yang mempunyai hubungan diplomatik. Tropico 5 menjadikan anda memulakan bandar dari era kolonial hingga abad ke-21 yang penuh dengan teknologi.

Nah, itulah 5 permainan membina bandar terbaik untuk PC . Bagaimana? Adakah anda berminat untuk mencuba salah satu permainan ini? atau anda sudah memainkannya, jangan lupa untuk memaklumkannya di ruangan komen.

Artikel Berkaitan