IDM Tidak Muncul Secara Automatik di YouTube? Ini adalah kaedah mudah untuk mengatasinya

Mengapa IDM tidak muncul di YouTube? Tenang, di sini Jaka akan mengkaji mengapa butang IDM tidak muncul secara automatik dan bagaimana memaparkannya lagi.

Pernahkah anda, semasa anda ingin memuat turun video di YouTube secara tiba-tiba butang IDM tidak muncul di Youtube walaupun biasanya tidak ada masalah sama sekali?

Baiklah, tentu anda benar-benar kesal, bukan? Sebenarnya, masalahnya ialah Internet Download Manager alias IDM memberikan banyak kemudahan, termasuk ketika anda ingin memuat turun video YouTube di komputer riba.

Daripada anda merasa bingung tentang cara mengatasinya, lebih baik melihat cara memaparkan butang IDM yang tidak muncul di YouTube . Oleh itu, anda boleh memuat turunnya semula secara automatik!

 • Cara Memaparkan IDM secara automatik di Youtube
  • Mengapa Butang IDM Tidak Muncul di YouTube?
  • Pasang semula Sambungan IDM di Penyemak Imbas
  • Pasang semula Aplikasi IDM
 • Cara Memuat turun Video YouTube di PC / Laptop melalui Butang IDM
 • Apakah IDM dan fungsinya?

  Sebelum membincangkan lebih lanjut, adakah anda sudah tahu apa itu dan juga fungsi dan cara bekerja dari Internet Download Manager atau apa yang sering disebut IDM?

  Internet Download Manager atau IDM adalah perisian yang bukan untuk mempercepat sambungan internet, tetapi berfungsi untuk mempercepat proses muat turun dengan kaedah tertentu, geng.

  Perisian yang dibangunkan oleh Tonec Inc. dari New York, Amerika Syarikat, khusus untuk pengguna Windows untuk membantu proses memuat turun mereka.

  Salah satu kelebihan IDM itu sendiri ialah ia mempunyai paparan grafik dan antara muka pengguna yang sederhana, sehingga pelbagai lingkaran akan mudah dikendalikan.

  Lalu bagaimana kerja salah satu perisian wajib pada komputer riba yang satu ini?

  Sekarang, cara IDM berfungsi sendiri adalah dengan membahagikan data yang dimuat turun hingga maksimum enam belas bahagian semasa prosesnya.

  Kemudian IDM akan berkongsi kelajuan yang sama pada setiap bahagian yang dimuat turunnya lebih awal.

  Kadang kala jika satu bahagian mengalami kemacetan atau penurunan semasa proses, maka kelajuan bahagian yang lain akan dibahagi untuk membantu proses muat turun di bahagian tersebut.

  Cara Memaparkan IDM secara automatik di Youtube

  Dengan fungsi luar biasa ini, IDM juga kadang-kadang menghadapi pelbagai halangan, termasuk tiba-tiba butang IDM tidak muncul di laman web tertentu.

  Nasib baik, sekarang anda tidak perlu risau lagi. Untuk memulihkan butang IDM, terdapat dua cara untuk melakukannya. Mula-mula anda boleh memasang semula sambungan IDM atau sambungan IDM pada penyemak imbas PC anda.

  Kemudian anda juga boleh memasang semula IDM dan mengemas kini dengan versi terkini. Untuk maklumat lebih lanjut, mari kita teliti dua cara untuk memunculkan IDM di youtube di bawah.

  Mengapa Butang IDM Tidak Muncul di YouTube?

  Sebelum membincangkan cara membuka butang, nampaknya anda mesti terlebih dahulu mengetahui sebab dan mengapa IDM tidak muncul di YouTube .

  Sebab mengapa IDM tidak muncul sememangnya berbeza dalam setiap kes, tetapi secara umum beberapa benang umum dapat disimpulkan dari kejadian ini.

  Sekurang-kurangnya ada beberapa masalah yang menyebabkan perkara ini terjadi pada IDM anda, seperti:

  • Sambungan IDM tidak dipasang dengan betul, jadi butang IDM di YouTube di penyemak imbas anda tidak muncul secara automatik.
  • PC atau komputer riba belum memuat turun IDM terkini sehingga tidak menyokong dan tidak dapat disatukan dengan aplikasi penyemak imbas yang lebih terkini.
  • IDM belum diaktifkan setelah dipasang pada PC atau komputer riba

  1. Pasang semula Sambungan IDM di Penyemak Imbas

  Cara pertama dan termudah untuk membuat IDM muncul di Youtube adalah dengan memasang semula sambungan IDM yang dipasang pada penyemak imbas PC anda, geng.

  Proses pemasangan semula sebenarnya tidak sukar. Untuk langkahnya, ikuti langkah di bawah!

  NOTE:


  Sebelum mengikuti langkah ini, pastikan kamu memiliki IDM ter- update atau menyesuaikan dengan versi terakhir browser yang kamu miliki.

  • Langkah - 1: Buka penyemak imbas yang boleh anda gunakan, contohnya di sini Jaka menggunakan Google Chrome. Kemudian pergi ke menu Sambungan dengan mengklik pada menu tiga titik> Lebih banyak alat> Sambungan.
  • Langkah - 2: Kemudian di bahagian Modul Integrasi IDM , anda hanya memilih pilihan Buang . Kemudian muncul pop timbul untuk mengesahkan dan anda hanya klik Buang sekali lagi.
  • Langkah - 3: Di Windows Explorer, anda hanya pergi ke direktori Komputer ini> Cakera Lokal (C:)> Fail Program (x86)> Pengurus Muat turun Internet .
  • Langkah - 4: Cari fail bernama IDMGCExt.crx kemudian klik dan seret ke halaman Sambungan yang anda buka sebelumnya di Google Chrome.
  • Langkah - 5: Di sini pop timbul akan muncul lagi sebelum berjaya memasang Modul Integrasi IDM sekali lagi. Klik Tambah Sambungan untuk mula menambahkan.
  • Langkah - 6: Jika berjaya, anda akan dibawa ke halaman Pengurus Muat turun Internet khas yang mengatakan, "Sambungan Pengurus Muat turun Internet untuk Google Chrome telah dipasang".
  • Langkah - 7: Di sini anda dapat segera menguji, sama ada butang IDM di YouTube telah muncul atau tidak. Sekiranya demikian, penampilan anda akan seperti ini, geng.

  2. Pasang semula Aplikasi IDM

  Sekiranya kaedah untuk memaparkan IDM di Youtube di atas tidak berfungsi, anda boleh memasang semula Internet Download Manager dan menggantinya dengan versi yang lebih kemas kini.

  Bagaimana anda memasang semula IDM dengan betul? Berikut adalah maklumat lengkap.

  NOTE:


  Sebelum install ulang IDM, kamu wajib uninstall IDM versi lama dan memilih opsi Full Uninstall agar proses tidak gagal.

  • Langkah - 1: Pertama, anda mesti memasang versi terbaru IDM yang boleh anda muat turun melalui pautan di bawah. Saiznya tidak terlalu besar, di bawah 10MB, geng.
  Pemuat turun Aplikasi & Plugin Tonec Inc. MUAT TURUN
  • Langkah - 2: Buka fail .exe yang telah anda muat turun dengan mengklik dua kali. Kemudian tetingkap Internet Download Manager Wizard akan dipaparkan dan yang harus anda lakukan ialah klik Next .
  • Langkah - 3: Kemudian ada Perjanjian Lesen yang boleh anda baca. Untuk meneruskan proses, periksa lajur "Saya menerima syarat dalam perjanjian lesen". Klik Next sekali lagi untuk meneruskan proses.
  • Langkah - 4: Pilih folder pemasangan atau anda boleh memilih untuk menggunakan tetapan lalai. Pilih juga sama ada anda ingin membuat jalan pintas IDM di desktop atau tidak. Sekiranya anda mesti klik Next .
  • Langkah - 5: Untuk memulakan proses pemasangan, yang perlu anda lakukan ialah klik Next sekali lagi. Proses pemasangan IDM akan berjalan selama beberapa saat dan agak singkat, kerana perisian ringan ini mempunyai ukuran yang tidak terlalu besar.
  • Langkah - 6: Sekiranya pemasangan IDM selesai, tetingkap Pemasangan Lengkap akan muncul. Klik Selesai untuk menyelesaikan proses.
  • Langkah - 7: Di sini anda hanya menjalankan IDM pada PC atau komputer riba anda. Dan jangan lupa untuk mengaktifkan IDM dengan terlebih dahulu mendapatkan nombor siri yang dapat anda miliki melalui pembelian rasmi!

  Cara Memuat turun Video YouTube di PC / Laptop melalui Butang IDM

  Sekiranya anda telah mengikuti salah satu langkah di atas, sekarang yang harus anda lakukan ialah memuat turun video YouTube di komputer riba melalui butang pintasan IDM yang disediakan.

  Bagi mereka yang masih keliru mengenai langkah-langkahnya, berikut adalah ulasan lengkap Jaka. Mayan boleh memuat turun dengan lebih pantas, bukan?

  • Langkah - 1: Sekiranya perisian Pengurus Muat turun Internet telah dipasang dan anda telah mengaktifkan Modul Integrasi IDM, yang perlu anda lakukan ialah pergi ke halaman video YouTube yang ingin anda muat turun.
  • Langkah - 2: Cari butang IDM yang biasanya terletak di sudut kanan atas video, klik kemudian pilih resolusi dan format video yang ingin anda muat turun.
  • Langkah - 3: Seterusnya akan muncul pop-up Maklumat Fail, di mana anda boleh memilih direktori muat turun dan juga ukuran fail yang akan dimuat turun. Sekiranya anda hanya klik butang Mula Muat turun .
  • Langkah - 4: Muat turun akan dimulakan dan masa muat turun bergantung pada kualiti internet dan juga ukuran fail lelaki. Jadi bersabarlah!
  • Langkah - 5: Sekiranya muat turun selesai, pop timbul Muat turun lengkap akan muncul. Di sini anda dapat memilih Buka untuk membuka fail, Buka dengan ... untuk membuka dengan perisian tertentu, Buka folder untuk membuka tujuan dan Tutup untuk segera ditutup.

  Selain menggunakan Internet Download Manager, terdapat beberapa kaedah lain untuk memuat turun video YouTube dengan mudah di PC atau komputer riba anda.

  Dari sekian banyak kaedah memuat turun video YouTube, penggunaan IDM adalah kaedah terpantas.

  Ternyata sangat mudah, betul bagaimana memaparkan IDM di Youtube? Sekarang anda tidak perlu bersusah payah membuang kuota anda untuk menonton video kegemaran anda di YouTube, geng.

  Cara Jaka membagikan ini boleh menjadi penyelesaian terbaik untuk anda semua apabila tiba-tiba aplikasi ini mengalami ralat yang serupa.

  Selain itu, jika anda masih keliru dengan langkah-langkah di atas, jangan ragu untuk bertanya pada ruangan komen di bawah. Semoga berjaya dan semoga berjaya!

  Baca juga artikel mengenai Muat turun YouTube atau artikel menarik lain dari Febrive

  Artikel Berkaitan