7 Permainan Paling Menyeronokkan untuk PC dan Laptop dengan Spesifikasi Rendah

Permainan ini dapat berjalan dengan baik pada PC atau komputer riba dengan spesifikasi rendah, tetapi juga membawa grafik yang sangat menarik. Baik, ingin tahu? Lihat ulasan Jaka berikut!

Pada dasarnya permainan, sama ada permainan Android atau PC, semakin baik semakin sukar untuk dimainkan. Memang ada banyak permainan yang khusus untuk PC dengan spesifikasi rendah . Tetapi sangat jarang membawa permainan yang menarik .

Anda mahu bermain permainan keren di PC atau komputer riba tetapi spesifikasi yang ditawarkan oleh PC anda tidak mencukupi? Tidak perlu risau, Jaka akan berkongsi beberapa permainan super keren yang dapat berjalan dengan lancar walaupun PC anda mempunyai spesifikasi yang rendah. Permainan ini dapat berjalan dengan baik pada PC atau komputer riba dengan spesifikasi rendah, tetapi juga membawa grafik yang sangat menarik. Dijamin anti-lag . Ingin tahu? Lihat ulasan Jaka berikut, mari!

BACA JUGA
  • 15 RAM Game PC Ringan 2GB dengan Grafik Terbaik pada tahun 2019 | Laptop Kentang Mesti Angkat!
  • 15 grafik PC terbaik dengan grafik HD pada tahun 2017
  • 45 Permainan PC 2020 Terbaik & Terkini Lengkap dari Semua Genre, Mesti Main!

7 Permainan Paling Menyeronokkan untuk PC dan Laptop dengan Spesifikasi Rendah

1. Percubaan Evolusi

Trials Evolution permainan membawa grafik sejuk super, terutama tidak akan membuat berat PC anda , pasti licin tanpa masalah seperti lag. Dalam permainan ini, tentu saja, anda akan diberi tugas untuk melakukan tarikan menggunakan trail trail dan menghadapi pelbagai rintangan yang sukar.

2. Minecraft

Walaupun grafik permainan Minecraft tidak begitu bagus. Tetapi permainan ini sangat menyeronokkan untuk dimainkan dan tidak akan menjadikan komputer anda lambat . Kerana permainan ini sangat ringan sehingga dapat berjalan dengan lancar. Dalam permainan ini, anda akan diberi misi untuk membuat bangunan untuk perlindungan dari musuh. Bagaimanapun, permainan ini sangat menarik untuk dimainkan.

3. Lembah Stardew

Sekiranya anda mengetahui permainan Harvest Moon , maka permainan ini boleh dikatakan sangat serupa . Walaupun tidak sehebat permainan Harvest Moon, Stardew Valley juga sangat menarik untuk anda mainkan. Untuk tugas permainan ini tidak berbeza dengan HM, yang bermula dari menanam tanaman hingga membesarkan haiwan . Selain keseronokan, dijamin PC anda tidak akan perlahan semasa bermain permainan ini.

4. Roller Coaster Tycoon

Yang keempat ialah Roller Coaster Tycoon . Dalam permainan ini anda diberi tugas atau berperanan sebagai arkitek yang boleh dipercayai . Anda akan diberi tugas untuk merancang rollercoaster. Sekiranya anda menyukai permainan genre strategi, maka Roller Coaster Tycoon sangat sesuai untuk anda. Anda juga diminta bergantung pada khayalan untuk memainkannya.

5. Pingat Kehormatan Bersekutu

Medal Of Honor Allied Assault adalah permainan strategi yang sebenarnya dilarang oleh beberapa negara . Sebabnya adalah kerana permainan ini agak menyindir di beberapa negara dan agak sadis. Namun, permainan ini sangat menyeronokkan untuk anda mainkan, artikel mulai dari grafik hingga misi yang diberikan sangat menarik.

6. Rangka maut 4

Suka permainan seram? Maka anda mesti bermain permainan seram Fatal Frame 4 . Permainan ini dibuat di Jepun yang sebenarnya merupakan konsol permainan PS2 . Walau bagaimanapun, anda masih boleh memainkannya menggunakan PC anda tanpa mengalami ketinggalan.

Misi permainan ini sangat menakutkan kerana anda diberi tugas untuk mengambil gambar hantu di sekitar. Tanpa senjata, anda akan berdiri di sebuah rumah gelap, hanya membawa kamera dan lampu suluh .

7. Pemerintahan Bandar

Urban Reign adalah konsol permainan PlayStation 2 . Dalam permainan ini anda boleh mengatakan bahawa anda dan musuh anda adalah samseng. Dan misinya sangat menggembirakan, anda akan bertempur antara samseng . Bermula dari musuh kelas bawah hingga musuh kelas atasan. Tentunya tidak mudah untuk memenangi permainan ini.

Itulah 7 permainan menarik untuk PC dan komputer riba dengan spesifikasi rendah . Bagi anda yang mempunyai keinginan untuk bermain permainan super sejuk tetapi spesifikasi komputer riba tidak mencukupi, maka 7 permainan di atas mesti anda mainkan. Ada cadangan untuk jenis permainan lain ini? Sila kongsi ruangan komen di bawah!

Artikel Berkaitan