Cara Mengetik WA Melalui E-mel, Sesuai untuk Pasangan Berjalan!

Mencurigakan teman lelaki anda? Adakah anda ingin menyemak perbualan tetapi takut ditangkap? Cukup ikuti kaedah mengetuk WA melalui e-mel berikut. 100% dijamin tidak akan terperangkap!

WhatsApp, yang merupakan aplikasi pesanan segera, boleh didapati di telefon pintar sesiapa sahaja sekarang.

Aplikasi sembang ini dapat diakses dengan mudah, bahkan Anda juga dapat menyembunyikan kenalan dan berbual di WhatsApp.

Oleh kerana ciri ini, anda pasti curiga dengan pasangan anda dan ingin tahu siapa yang sering menghubunginya melalui WhatsApp, bukan?

Untuk mengungkapkan kecurigaan itu, Jaka akan memperlihatkan cara mengetuk WA melalui e-mel yang dapat dilakukan dengan mudah dan cepat. Dengar, mari kita pergi!

 • Langkah 2 - Pilih menu sembang
 • Langkah-Langkah Mengetik WA Melalui E-mel Seterusnya ...
 • Cara mengetik WA dari jauh
 • Cara mengetuk telefon bimbit pasangan tanpa terperangkap
 • Aplikasi Pengetukan Mudah Alih Terbaik 2020
 • Cara mengetik WA melalui e-mel

  Sumber gambar: Independent.co.uk

  Selain aplikasi sembang yang paling popular, telefon pintar yang digunakan juga mempunyai akaun gmail untuk operasi.

  Dengan cara itu, anda kini dapat membaca semua mesej sembang alias pasangan anda dengan kenalan orang lain yang anda syak.

  Bagi anda yang ingin tahu, Jaka menerangkan cara mengetik WA dengan e-mel untuk membaca semua sembang pasangan anda. Ayuh, lihat lagi!

  Langkah 1 - Pergi ke halaman tetapan

  Pada langkah ini, anda boleh pergi ke menu Tetapan dengan mengetuk ikon tiga titik di sudut kanan atas skrin WhatsApp.

  Langkah 2 - Pilih menu sembang

  Setelah memasuki paparan Tetapan , anda hanya memilih menu Sembang . Kemudian, pergi ke pilihan Sejarah sembang untuk mula mengarkibkan dan menghantar sembang.

  Langkah-Langkah Mengetik WA Melalui E-mel Seterusnya ...

  Langkah 3 - Eksport sembang

  Pilih menu Eksport Sembang dan anda akan diberi pilihan kenalan dan kumpulan WhatsApp yang ingin anda ketuk dan baca sembang secara rahsia.

  Langkah 4 - Hantar ke alamat e-mel yang dimaksudkan

  Pilih salah satu sembang WhatsApp yang ingin anda baca. Kemudian pop-up akan muncul bertanya sama ada fail yang dihantar hanya teks atau Tanpa Media .

  Boleh juga disertakan dengan fail dalam bentuk foto atau video dengan memilih pilihan Termasuk Media , geng.

  Jika ya, pilih pilihan Gmail untuk menghantar sembang WhatsApp dari telefon bimbit pasangan anda ke alamat e-mel anda.

  Langkah 5 - Selesaikan

  Selepas itu, anda juga akan mendapat e-mel yang mengandungi sejarah sembang WhatsApp yang dihantar dan diterima di telefon bimbit yang diketuk.

  Kemudian, paparan sembang WA yang anda dapat akan dilengkapi dengan waktu dan tarikh penghantaran, nama pengirim, dan kandungannya. Lengkap, deh!

  Untuk membukanya melalui telefon bimbit, anda harus menggunakan aplikasi Office di Android, geng. Ia mudah, bukan?

  Cara mengetik WA dari jauh

  Sekiranya cara mengetuk WA melalui e-mel menghendaki anda berada dekat dengan telefon bimbit yang akan diketuk untuk WA, kali ini ada cara untuk mengetiknya dari jauh.

  Tetapi, perlu diingat, anda masih tidak dapat melihat sembang WhatsApp yang telah dihapus ketika melancarkan aksi anda, geng.

  Ingin tahu, betul, seperti bagaimana mengetik WA dari jauh ? Ayuh, lihat saja ulasan dalam artikel di bawah!

  LIHAT ARTIKEL

  Cara mengetuk telefon bimbit pasangan tanpa terperangkap

  Sekiranya apa yang dijelaskan oleh Jaka di atas adalah cara mengetuk WA, kali ini Jaka akan berkongsi cara mengetuk telefon bimbit tanpa terperangkap.

  Ya, dengan kata lain, anda boleh mengetuk semua aktiviti yang dilakukan di telefon bimbit yang diketuk, kumpulan itu. Menarik, bukan?

  Jadi, selain mengetuk WA, anda juga dapat mengetuk telefon bimbit untuk mengetahui aktiviti pada aplikasi sembang selain WA, seperti Talian, ke Telegram.

  Bagi anda yang ingin mengetahui cara mengetuk telefon bimbit , Jaka telah menyediakan penjelasan lengkap dalam artikel di bawah, geng. Dengar, ya!

  LIHAT ARTIKEL

  Aplikasi Pengetukan Mudah Alih Terbaik 2020

  Nah, bagi anda yang ingin meneroka lebih lanjut mengenai cara mengetuk telefon bimbit, termasuk mengetuk rakan kongsi WA, terdapat pelbagai aplikasi yang boleh anda cuba.

  Dengan aplikasi mengetuk telefon bimbit, anda dapat mengesan telefon bimbit yang diketuk untuk melihat pelbagai aktiviti yang dilakukan.

  Menariknya, aplikasi HP bugging juga dapat disembunyikan dari telefon bimbit yang diketuk sehingga pasangan anda tidak akan mengetahui sama ada anda mengetuknya.

  Untuk mengetahui senarai cadangan lengkap untuk telefon bimbit terbaik mengetuk 2020, anda boleh mendaftar masuk lengkap dalam artikel berikut.

  LIHAT ARTIKEL

  Nah, itulah cara mengetik WA melalui e-mel dengan menggunakan ciri Eksport Sembang atau Sembang E - mel terlebih dahulu.

  Untuk lebih selamat, jangan lupa hapus e-mel yang dihantar di telefon pintar pasangan anda, ya! Nasib baik, geng!

  Baca juga artikel mengenai WhatsApp atau artikel menarik lain dari Satria Aji Purwoko .

  Artikel Berkaitan