10 PUBG Offline Terbaik Permainan Api Serupa & Percuma 2019 | Android & PC

Ingin bermain PUBG atau Free Fire tetapi tidak mempunyai kuota? Tenang, hanya bermain permainan seperti PUBG dan Free Fire di luar talian yang boleh dimainkan tanpa internet (kemas kini 2019).

Permainan genre Battle Royale, seperti PUBG , Free Fire , hingga Fortnite kini menjadi kegemaran ramai pemain di Indonesia, bahkan seluruh dunia.

Grafik dan permainan yang menarik membuatkan ramai orang jatuh cinta. Sayangnya, permainan ini bukan spesifikasi kentang yang mesra HP.

Selain itu, anda memerlukan sambungan internet, terutamanya untuk memainkan mod berbilang pemain bersama dengan banyak pemain lain, geng.

Lalu, adakah benar-benar permainan seperti PUBG di luar talian yang boleh anda mainkan? Ayo, rujuk ulasan penuh di bawah.

 • Senarai permainan PUBG Android & Fire Offline Percuma yang serupa
  • Misi Survival Medan Perang Komando Tentera Darat AS
  • Medan Perang Robot Diraja
  • Kubah Kiamat
  • Permainan Android PUBG Luar Talian yang serupa ...
 • Senarai Permainan PC PUBG & Fire Offline Percuma yang serupa
 • Bonus: Koleksi Filem bertema PUBG di YouTube, Dijamin!
 • Video: Tidak Menipu! Koleksi Aplikasi Mudah Alih PUBG Lanjutan ini di Android
 • Permainan PUBG & Api Percuma yang Disyorkan Terbaik untuk Android & PC

  Dalam ulasan ini, Jaka akan membincangkan beberapa cadangan permainan luar talian PUBG dan Free Fire yang boleh anda mainkan pada peranti PC dan Android.

  Senarai permainan di bawah ini tentunya tidak kurang menarik jika dibandingkan dengan permainan PUBG yang asli, walaupun pengalaman yang anda perolehi pasti tidak sama.

  Lebih-lebih lagi, ukuran yang dimilikinya tidak terlalu besar. Oleh itu, ia tidak akan memakan memori dalaman telefon pintar atau komputer anda. Ingin tahu, ada apa?

  Senarai permainan PUBG Android & Fire Offline Percuma yang serupa

  Pertama, Jaka akan mengkaji sejumlah cadangan permainan Android yang serupa dengan PUBG dan Free Fire, dan anda boleh bermain tanpa rangkaian internet.

  Dalam permainan, sebilangannya mempunyai gaya permainan yang serupa, anda tahu. Terdapat juga robot dan juga tema koboi yang pastinya menarik dan anda tidak boleh ketinggalan!

  1. Misi Survival Medan Perang Komando Tentera Darat AS

  Membuka senarai ini ada permainan yang disebut US Army Commando Battleground Survival Mission dengan latar belakang Perang Dunia II. Permainan ini menampilkan jalan cerita yang sangat menarik untuk dimainkan.

  Bersenjata dengan medan perang atau medan perang yang luas, anda mesti dapat memainkan permainan ini dengan cara bertahan, alias pertahanan dan menembak seberapa banyak lawan untuk menang.

  Bila lagi anda boleh bermain permainan seperti Free Fire offline Android seperti ini, geng? Ayo, cepatlah memuat turun permainan yang serupa dengan Free Fire offline kecewa yang ini!

  PerincianMisi Survival Medan Perang Komando Tentera Darat AS
  Pemaju Permainan Kenduri
  OS minimum Android 4.1 dan lebih tinggi
  Saiz Berbeza dengan peranti
  Muat turunnya 10,000,000 dan ke atas
  Penarafan 3.7 / 5 (Google Play)

  Muat turun di sini:

  DOWNLOAD Permainan

  2. Medan Perang Robot Diraja

  Sekiranya anda bosan dengan permainan seperti PUBG di luar talian dengan tema terbuka dan nuansa perang, anda benar-benar wajib mencuba permainan yang satu ini.

  Semua watak dalam permainan bertajuk Royal Robots Battleground adalah robot ala Gundam atau Transformers.

  Setiap robot dalam permainan ini dilengkapi dengan senjata, baju besi, dan kekuatan terkuat sehingga anda dapat memenangi permainan ini.

  PerincianMedan Perang Robot Diraja
  Pemaju Robot Naxeex
  OS minimum Android 4.0 ke atas
  Saiz 95MB
  Muat turunnya 500,000 ke atas
  Penarafan 3.5 / 5 (Google Play)

  Muat turun di sini:

  DOWNLOAD Permainan

  3. Kubah Kiamat

  Dome of Doom yang satu ini sangat mirip dengan PUBG dalam permainan, tetapi anda boleh memainkannya di luar talian, geng!

  Jaka sangat mengesyorkan permainan yang serupa dengan PUBG di luar talian untuk permainan ini. Selain permainannya sangat mirip dengan PUBG, ukuran permainan ini tidak besar dan hanya memerlukan RAM sekurang-kurangnya 1 GB

  Walaupun grafik permainan perang Android ini pastinya kurang daripada PUBG, tetapi Dome of Doom mesti memasuki direktori permainan anda, anda tahu.

  PerincianKubah Kiamat
  Pemaju Studio Naxeex
  OS minimum Android 4.0 ke atas
  Saiz 97MB
  Muat turunnya 1,000,000 ke atas
  Penarafan 3.7 / 5 (Google Play)

  Muat turun di sini:

  DOWNLOAD Permainan

  Permainan Android PUBG Luar Talian yang serupa ...

  4. Kawasan Perang Gurun

  Permainan Android luar talian ini berkembang pesat dan anda tidak memerlukan telefon pintar dengan spesifikasi utama untuk memainkannya.

  Di Desert Battleground , anda tidak memerlukan pasukan atau bantuan daripada orang lain dalam permainan ini yang serupa dengan PUBG Mobile. Misi utamanya adalah anda mesti dapat mengalahkan musuh sebanyak mungkin.

  Seperti namanya, di sini anda akan bersaing dengan pemain lain di arena dengan latar belakang padang pasir.

  PerincianMedan Pertempuran Gurun
  Pemaju Studio Naxeex
  OS minimum Android 4.0 ke atas
  Saiz 89MB
  Muat turunnya 1,000,000 ke atas
  Penarafan 3.5 / 5 (Google Play)

  Muat turun di sini:

  DOWNLOAD Permainan

  5. Guns Royale

  Anda mesti memuat turun permainan Android PUBG di luar talian, berjudul Guns Royale . Walaupun permainan yang ditawarkan agak biasa, tetapi elemen yang membezakan berasal dari sektor grafik.

  Salah satu sorotan permainan ini adalah paparan grafik pixelate atau kotak-kotak setiap watak dalam permainan Guns Royale.

  Semacam bermain permainan nostalgia kerana memainkan permainan 8-bit dengan rasa menembak.

  PerincianGuns Royale
  Pemaju Permainan Wizard Diperbadankan
  OS minimum Berbeza dengan peranti
  Saiz 90MB
  Muat turunnya 100,000 ke atas
  Penarafan 4.5 / 5 (Google Play)

  Muat turun di sini:

  DOWNLOAD Permainan

  6. Saingan Darah

  Kemudian ada Blood Rivals yang dalam permainan ini menawarkan dua mod, dalam talian dan luar talian yang boleh anda mainkan.

  Kemunculan laman web Blood Rivals sangat mirip dengan PUBG Mobile. Anda juga boleh mencuba dua versi permainan ini.

  Blood Rivals pertama yang mempunyai nuansa seperti peta Erangel dan Blood Rivals 2 dengan tema musim sejuk seperti dalam peta Vikendi, geng.

  PerincianPesaing Darah / Pesaing Darah 2
  Pemaju Pasukan Permainan Phoenix
  OS minimum Android 4.3 dan lebih tinggi
  Saiz 67MB - Saingan Darah


  61MB - Saingan Darah 2

  Muat turunnya 100,000 ke atas
  Penarafan 3.8 / 5 (Google Play) - Pesaing Darah & Pusingan Darah 2

  Muat turun di sini:

  DOWNLOAD Games DOWNLOAD Permainan

  7. Giant.io

  Sekiranya anda mencari permainan yang serupa dengan Fornite yang grafiknya keren, maka anda benar-benar diminta untuk memainkan permainan Giant.io .

  Sekiranya anda memuat turun permainan medan perang luar talian ini, anda pasti akan ketagih bermain. Terdapat lima mod permainan yang berbeza yang boleh anda mainkan.

  Apabila anda memainkannya di luar talian, anda akan melawan bot yang cukup sukar untuk dikalahkan. Hebat!

  PerincianGiant.io
  Pemaju Permainan Navo
  OS minimum Android 4.1 dan lebih tinggi
  Saiz 91MB
  Muat turunnya 1,000,000 ke atas
  Penarafan 3.8 / 5 (Google Play)

  Muat turun di sini:

  DOWNLOAD Permainan

  8. Red West Royale

  Akhirnya ada Red West Royale , permainan battle royale luar talian dengan tema koboi yang mempunyai grafik gaya kartun dan menyeronokkan untuk anda mainkan.

  Di sini anda boleh bermain di luar talian bersenjata dengan 19 jenis senjata yang boleh digunakan dan kenderaan yang boleh berubah menjadi watak kuda untuk anda menunggang.

  NPC (Karakter Tidak Boleh Dimainkan) dalam permainan luar talian yang serupa dengan PUBG agak sukar untuk dikalahkan, anda tahu. Jadi sensasinya serupa dengan cara anda bermain mod berbilang pemain, geng.

  PerincianRed West Royale
  Pemaju Permainan Navo
  OS minimum Android 4.1 dan lebih tinggi
  Saiz 93MB
  Muat turunnya 100,000 ke atas
  Penarafan 3.9 / 5 (Google Play)

  Muat turun di sini:

  DOWNLOAD Permainan

  Senarai Permainan PC PUBG & Fire Offline Percuma yang serupa

  Selain peranti Android, terdapat juga senarai permainan seperti PUBG luar talian untuk PC dan komputer riba yang boleh anda mainkan.

  Walaupun tidak sepenuhnya dalam genre battle royale, tetapi anda masih dapat merasakan sensasi permainan FPS dengan tembak-menembak intensif.

  Selain anda boleh bermain sendiri dengan memerangi bot, terdapat juga pilihan luar talian lain untuk bermain dengan rakan anda melalui rangkaian LAN.

  1. Counter Strike 1.6

  Siapa, siapa yang tidak tahu permainan FPS terbaik dan paling hebat dalam permainan ini? Yap, terutamanya jika bukan Counter Strike 1.6 aka CS 1.6.

  Permainan seperti PC PUBG luar talian yang sememangnya sangat klasik dengan grafik sekolah yang agak lama, tetapi masih banyak orang yang memainkannya hari ini.

  Sebagai pelopor kebanyakan permainan FPS sekarang, Counter Strike 1.6 juga mempunyai banyak mod untuk meningkatkan permainan. Contohnya, seperti siri Counter Strike Extreme , geng.

  Permintaan Sistem Counter Strike 1.6 (Minimum)

  • OS: Windows XP / Vista / 7 (64-bit)
  • Pemproses: Pemproses Intel atau AMD 1.7GHz
  • Ingatan: 512MB
  • Grafik: 64MB VRAM Nvidia atau AMD dengan model shader 2.0+
  • DirectX: DirectX 8.1
  • Storan: 4.6GB
  • Harga: Rp69,999, - (Steam)
  Permainan Menembak SDlash3d MUAT TURUN

  2. Kiri 4 Mati 2

  Permainan PC luar talian PUBG kedua yang akan disarankan oleh Jaka adalah Left 4 Dead 2 . Selain CS 1.6, permainan ini juga popular di hampir semua kalangan permainan PC.

  Terdapat dua siri permainan ini di mana pada versi kedua mereka mempunyai lebih banyak senjata dan cabaran yang lebih menarik dalam memerangi sekumpulan zombie.

  Tidak buruk, jika cukup bosan untuk bermain permainan perang zombie yang satu ini untuk berhibur dan juga mengisi masa lapang.

  Keperluan Sistem Tinggal 4 Mati 2 (Minimum)

  • OS: Windows XP / Vista / 7 (64-bit)
  • Pemproses: Pemproses Intel Pentium 4 3.0GHz
  • Memori: 2GB
  • Grafik: 128MB VRAM Nvidia atau AMD dengan model shader 2.0+
  • DirectX: DirectX 9.0c
  • Storan: 13GB
  • Harga: Rp69,999, - (Steam)
  DOWNLOAD Permainan

  Bonus: Koleksi Filem bertema PUBG di YouTube, Dijamin!

  Makan malam Ayam yang gagal dalam permainan PUBG Mobile? Tenanglah, anda boleh berehat sebentar dan menonton koleksi filem bertema PUBG yang mesti anda tonton .

  Dijamin membuat anda ketawa kerana kelucuan permainan yang dibuat sedekat mungkin dan perasa komedi, anda tahu. Lebih banyak yang dapat dilihat dalam artikel ini, geng.

  LIHAT ARTIKEL

  Video: Tidak Menipu! Koleksi Aplikasi Mudah Alih PUBG Lanjutan ini di Android

  Itulah cadangan permainan luar talian yang serupa dengan PUBG yang boleh anda mainkan di PC atau telefon pintar Android. Dari senarai di atas, mana yang pernah anda cuba?

  Oh ya, mungkin beberapa senarai permainan di atas memerlukan kuota terlebih dahulu untuk log masuk. Kemudian anda boleh bermain di luar talian tanpa kuota secara solo, mod geng.

  Sila kongsi dan beri komen pada artikel ini untuk terus mendapatkan maklumat, petua & trik, dan berita mengenai teknologi di JalanTikus.com.

  Baca juga artikel mengenai PUBG atau artikel menarik lain dari Naufaludin Ismail .

  Artikel Berkaitan