10 Aplikasi Pemotongan Lagu Android | Paling senang!

Syor yang disyorkan untuk pemotong lagu terbaik di Android yang boleh anda gunakan dengan mudah, terasa seperti DJ atau penggubah muzik tanpa kursus!

Selalunya hanya bahagian lagu tertentu yang menjadi kegemaran kita. Bahagian itu kadang-kadang mahu menjadi nada dering.

Adakah anda pernah mengalaminya?

Sekiranya demikian, maka anda memerlukan bantuan aplikasi yang dapat memotong lagu hanya di bahagian yang anda suka.

Kali ini Jaka akan memberi anda cadangan mengenai sepuluh aplikasi pemotongan lagu terbaik di Android yang boleh anda gunakan dengan mudah.

 • Penyunting Muzik
 • Timbre: Potong, Gabung, Tukar
 • Pemotong MP3 dan Pembuat Nada Dering
 • Pemotong Muzik
 • Permohonan Seterusnya
 • Aplikasi Pemotongan Lagu Terbaik yang Disyorkan

  Aplikasi pemotongan lagu yang akan disarankan oleh Jaka tidak hanya memotong lagu, tetapi juga dapat digunakan untuk mengedit fail audio untuk banyak kegunaan. Lihat senarai segera!

  1. Pemotong MP3 / Pemotong MP3

  Cadangan pertama Jaka adalah Pemotong MP3 . Dengan aplikasi ini anda dapat memotong dan juga menggabungkan fail MP3 sekaligus.

  Selain pengeditan audio, anda juga dapat menggunakan Pemotong MP3 untuk memotong format fail video . Aplikasi ini menyokong format fail audio MP3, WAV, AAC, AMR, 3GPP, 3GP dan M4A.

  Kelebihan dan kekurangan pemotong MP3

  KelebihanKekurangan
  Potong pelbagai format audio & video Saiz aplikasi agak besar
  Alat senang digunakan Tidak serasi pada beberapa telefon

  Dapatkan MP3 Cutter di Play Store

  2. Penyunting Muzik

  Aplikasi seterusnya dipanggil Music Editor . Aplikasi ini menyokong pelbagai ciri penyuntingan audio. Salah satu yang menarik adalah penukar audio.

  Anda boleh menukar fail audio ke format lain dengan aplikasi ini. Format yang disokong merangkumi pengekod MP3, AAC, WAV, M4A dll. Music Editor juga menyediakan versi premium dengan banyak kelebihan, salah satunya tanpa iklan.

  Kekuatan dan Kelemahan Penyunting Muzik

  KelebihanKekurangan
  Ciri pratonton selepas penyuntingan -
  Tanpa iklan -

  Dapatkan Editor Muzik di Play Store

  3. Timbre: Potong, Gabung, Tukar

  Cadangan ketiga dari Jaka ialah Timbre: Cut, Join, Convert . Aplikasi ini juga cukup lengkap, kawan-kawan. Anda boleh mengedit fail audio dan video.

  Selain memotong, anda juga boleh menukar format fail audio ke video atau sebaliknya. Cara menggunakannya juga mudah, anda dapat membaca di artikel Cara memotong lagu MP3 menggunakan Timbre.

  Kekuatan dan Kelemahan Timbre: Potong, Bergabung, Tukar

  KelebihanKekurangan
  Edit fail audio & video Termasuk aplikasi berat
  Ciri tambahan memisahkan audio dari video -
  Aplikasi Produktiviti Xeus DOWNLOAD

  4. Pemotong MP3 dan Pembuat Nada Dering

  Aplikasi keempat adalah MP3 Cutter and Ringtone Maker , kawan-kawan . Anda boleh memotong lagu dengan memotong (hapus kiri dan kanan) atau dengan membuang bahagian tengahnya.

  Anda boleh menjadikan potongan lagu ini sebagai nada dering telefon atau penggera. Anda bahkan boleh menetapkan nada dering kenalan terus dari aplikasi ini.

  Kekuatan dan Kelemahan Muzik Potong

  KelebihanKekurangan
  Menyokong semua format lagu Cukup sukar untuk pemula untuk digunakan
  Rakam & edit segera -

  Dapatkan Muzik Potong di Play Store

  LIHAT ARTIKEL

  5. Pemotong Muzik

  Seterusnya ada aplikasi pemotong lagu yang disebut Music cutter , guys. Aplikasi ini dapat Anda gunakan untuk mengedit fail audio dengan format seperti mp3, m4a, wav, flac, acc, dan lain-lain.

  Pasti aplikasi ini benar-benar percuma untuk anda! Antaramuka aplikasi ini juga sangat mudah, sangat mesra bagi anda yang tidak mempunyai kemahiran menyunting.

  Kelebihan dan Kekurangan Music Cutter

  KelebihanKekurangan
  Mainkan muzik secara langsung selepas mengedit Saiz aplikasi agak besar
  Jumlah permohonan percuma -

  Dapatkan Music Cutter di Play Store

  Permohonan Seterusnya

  6. Pemotong Audio MP3

  Pemotong Audio MP3 ini mempunyai ciri-ciri yang sangat lengkap. Bermula dari pemotongan, penukaran, dan juga remix audio.

  Aplikasi ini juga dapat digunakan untuk mendengarkan muzik, alias pemutar MP3. Ia sesuai untuk anda yang sangat gemar bermain muzik seperti DJ.

  Kelebihan dan Kekurangan Pemotong Audio MP3

  KelebihanKekurangan
  Alat seperti DJ -
  Ciri penggabungan fail senang digunakan -

  Dapatkan Pemotong MP3 Audio di Play Store

  7. Perapi Muzik

  Seterusnya adalah Music Trimmer , kawan-kawan . Bukan hanya memotong lagu yang dimuat turun, anda juga dapat memotong fail audio yang dirakam.

  Setelah selesai memotong lagu, anda dapat segera menjadikannya nada dering, penggera, dan nada pemberitahuan di telefon bimbit anda.

  Kekuatan dan Kelemahan Perapi Muzik

  KelebihanKekurangan
  Ubah nada dering secara langsung -
  Pelbagai ciri mudah digunakan -
  • Menyokong format fail MP3, WAV, AAC, dan AMR.
  • Antaramuka sangat mudah.
  • Saiz aplikasinya sangat kecil.

  Dapatkan Pemangkas Muzik di Play Store

  8. ZeoRing

  Hampir sama dengan aplikasi sebelumnya, ZeoRing adalah aplikasi yang dapat merakam lagu buatan sendiri dan kemudian digunakan sebagai penggera, nada dering atau hanya dikongsi di media sosial.

  Sudah tentu aplikasi ini juga antara yang terbaik dengan ciri-ciri yang boleh memotong dan juga menggabungkan lagu. Aplikasi ini mempunyai ukuran yang sangat kecil hanya 1 MB!

  Kelebihan dan kekurangan

  KelebihanKekurangan
  Pelbagai ciri pemotong lagu -
  Saiz aplikasi sangat kecil -

  9. Penyunting Audio Lexis

  Lexis Audio Editor boleh dikatakan salah satu aplikasi yang mempunyai banyak fitur, dengan kata lain ia bukan hanya untuk memotong lagu.

  Ciri-ciri yang terdapat dalam aplikasi ini termasuk Hapus, masukkan kesunyian, potong, pudar, pudar, Normalisasi, pengurangan bunyi, Ubah Tempo, Kelajuan, Pitch, dan banyak lagi ciri lain.

  Kelebihan dan kekurangan

  KelebihanKekurangan
  Banyak ciri yang ada -
  Mudah untuk digunakan -

  10. Pembuat Nada Dering - Pemotong MP3

  Saran terakhir adalah Ringtone Maker - MP3 Cutter . Aplikasi ini sebenarnya adalah aplikasi khas untuk membuat nada dering atau nada dering. Namun, salah satu ciri yang paling banyak digunakan ialah MP3 Cutter.

  Aplikasi ini dapat membaca hampir semua format lagu. Bersantai sahaja, bagi anda yang tidak pernah menyunting lagu sama sekali kerana aplikasi yang satu ini sangat mudah digunakan.

  Kelebihan dan kekurangan

  KelebihanKekurangan
  Mudah untuk digunakan -
  Saiz aplikasi ringan -
  LuckyStar DOWNLOAD Aplikasi Video & Audio

  Itulah cadangan aplikasi pemotong lagu Android terbaik versi Jaka. Anda boleh memilih aplikasi berdasarkan ciri yang mereka tawarkan.

  Sekarang, anda boleh memotong bahagian lagu kegemaran anda dengan mudah untuk dijadikan nada dering atau hanya untuk anda simpan dan kongsi di media sosial. Semoga berjaya!

  Baca juga artikel mengenai lagu atau artikel menarik lain dari Reynaldi Manasse .

  Artikel Berkaitan