Tetapan Sensitiviti Mudah Alih PUBG Terbaik, Digunakan oleh Pro Player!

Adakah anda sukar menggunakan senjata di PUBG? Jadi, ikuti tetapan sensitiviti PUBG Mobile terbaik dan cara menetapkannya. Ayuh, lihat lagi!

Adakah anda suka bermain PUBG Mobile?

Permainan Battle royale sememangnya sangat menarik untuk dimainkan, terutamanya jika anda bermain dengan rakan ketika berkumpul bersama.

Namun, ada kalanya anda tidak selesa dengan kepekaan PUBG yang tidak sesuai untuk anda. Sama ada kerana pergerakannya tidak pantas atau terlalu perlahan.

Tidak perlu risau, kerana anda boleh menetapkannya sendiri.

Sekiranya anda bingung tetapan mana yang sesuai untuk anda, berikut adalah tetapan sensitiviti mudah alih PUBG terbaik yang disyorkan oleh Jaka!

 • Kamera
 • Sensitiviti ADS
 • Giroskop
 • Cara Menetapkan Sensitiviti PUBG Bergerak
 • LIHAT ARTIKEL

  Tetapan Sensitiviti Mudah Alih PUBG Terbaik

  Battleground atau PUBG Pemain Tidak Dikenal adalah permainan survival atau sering dikenali sebagai battle royale yang pertama kali dilancarkan untuk PC pada tahun 2012.

  Permainan ini terus berkembang sehingga dilancarkan untuk peranti lain, seperti telefon bimbit dan Xbox One. Pada masa ini, PUBG telah dimuat turun lebih dari 100 juta kali hanya pada versi mudah alih.

  PUBG juga sering digunakan sebagai permainan untuk dipertandingkan secara profesional, bermula dari kejohanan ESL hingga NPL.

  Bukan hanya itu, banyak streamer permainan menjadikan PUBG sebagai salah satu permainan unggulan untuk bahan streaming.

  Bermain PUBG sendiri cukup mencabar dan memerlukan kepantasan dan ketepatan agar dapat bertahan hingga akhir.

  Atas sebab ini, kepekaan kamera adalah elemen penting supaya pemain selesa mengawal senjata. PUBG sendiri menyediakan 3 tetapan lalai, iaitu Rendah, Sederhana dan Tinggi.

  Rendah sesuai untuk anda yang ingin mengawal arah penglihatan dan senjata untuk mendapatkan ketepatan yang stabil, tetapi pergeseran kamera anda menjadi lebih perlahan.

  Medium itu sendiri seimbang dalam pengaturannya, sementara High cenderung memiliki gaya bermain yang cepat dan memerlukan konsentrasi untuk mengarahkan lawan dengan tepat.

  Sekiranya anda mengalami kesukaran atau tidak selesa dengan tetapan kepekaan, anda boleh mengikuti panduan berikut untuk tetapan kepekaan PUBG Mobile yang terbaik.

  Kerana setiap pemain mempunyai gaya tersendiri, Jaka mengesyorkan agar anda mengaturnya agar sesuai dengan diri anda.

  Sensitiviti Kamera (paparan percuma)

  Yang pertama adalah kepekaan kamera pada fitur pandangan bebas sebagai tetapan kepekaan kamera untuk mengalihkan arah pandangan tanpa mempengaruhi sudut pandang watak.

  Semakin besar anda menyesuaikan kepekaan, semakin cepat anda dapat mengubah arah pandangan.

  Pengaturan ini diperlukan agar anda dapat melihat musuh di sekitarnya dengan cepat atau tepat sesuai dengan pengaturan yang anda pilih.

  Tetapan ini juga mengatur dengan kepekaan yang lebih cepat tetapi tidak mengganggu. Perkara ini, Jaka memilih untuk lebih bebas melihat persekitarannya.

  Kamera

  Seterusnya adalah kepekaan kamera yang akan mempengaruhi arah watak dan arah senjata .

  Semakin besar kepekaan yang anda tetapkan dalam tetapan ini, semakin cepat pergerakan watak anda.

  Tetapan ini mempengaruhi kelajuan penggunaan tanpa atau menggunakan skop. Sekiranya anda mencadangkan, anda menetapkan kepekaan ke ruang lingkup tidak dalam lingkungan 90 hingga 100%.

  Namun, anda yang tidak suka bergerak dengan cepat dapat menetapkannya dalam lingkungan 60 hingga 90%.

  Sama seperti kepekaan ketika menggunakan skop, semakin tinggi kepekaan, semakin cepat anda dapat menggerakkan kamera ke tujuan.

  Semakin jauh ruang lingkup penglihatan, semakin kecil kepekaan yang harus anda sesuaikan.

  Jaka sendiri lebih suka kepekaan yang cepat sehingga dia lebih tangkas untuk berhubung dengan musuh.

  Sensitiviti ADS

  Penetapan sensitiviti ADS cukup penting kerana mempengaruhi mundur atau kesan pukulan. Setiap kali anda menembak, akan ada kesan menembak yang berbeza.

  Kekenduran ini biasanya akan menjadikan badan anda melambung tinggi. Terutama jika anda sering melakukan semburan atau menembak senjata senapang.

  Anda boleh mengawal mundur dengan menyesuaikan pergerakan semasa menembak. Anda boleh mengawal kawalan ini melalui Sensitiviti ADS.

  Semakin kecil kepekaan, semakin kecil kawalan akan mundur, dan sebaliknya. Walau bagaimanapun, menetapkan Sensitiviti ADS terlalu besar juga bermasalah.

  Untuk mengawal mundur, anda boleh menembak menggunakan butang tembak di sebelah kiri skrin, kemudian tahan dengan menggeser bahagian kanan skrin.

  Setiap pemain mempunyai tetapan masing-masing, anda mesti mencari tetapan Sensitiviti ADS terbaik untuk diri sendiri dengan mencubanya dalam mod latihan.

  Jaka sendiri menggunakan kepekaan untuk mundur yang cukup seimbang. Tidak terlalu sensitif, tetapi tidak terlalu rendah.

  Giroskop

  Terakhir adalah tetapan kepekaan menggunakan Giroskop . Fungsi ini digunakan untuk mengekeraskan musuh hanya dengan menggerakkan HP seperti permainan VR.

  Giroskop memberi anda navigasi atau kawalan terhadap watak-watak dalam permainan dalam 3 dimensi, jadi itu boleh menjadi alternatif untuk mengawal arah perspektif watak anda.

  Seperti tetapan kepekaan yang lain, semakin besar kepekaannya, semakin cepat pergeseran arah pandangan.

  Giroskop tidak sesuai untuk anda gunakan jika bermain menggunakan tablet. Anda boleh mematikan ciri ini melalui tetapan di lajur Asas.

  Untuk tetapan yang digunakan Jaka sendiri, gunakan tetapan lalai permainan.

  Cara Menetapkan Sensitiviti PUBG Bergerak

  Tetapan sensitiviti terdapat di halaman tetapan umum. Terletak tepat di ruangan Sensitiviti yang berada di antara Vehicle dan Pick Up.

  Bagi anda yang tidak tahu bagaimana mengakses halaman tetapan kepekaan, anda boleh mengikuti langkah-langkah di bawah:

  Langkah 1 - Buka PUBG, kemudian klik tetapan

  • Tetapan berada di sudut kiri bawah skrin dalam bentuk jag.

  Langkah 2 - Pilih Kepekaan

  Itulah tetapan sensitiviti PUBG Mobile terbaik yang boleh anda sesuaikan mengikut gaya permainan anda.

  Tuliskan pendapat anda di ruangan komen, ya. Jumpa di artikel seterusnya!

  Baca juga artikel mengenai PUBG atau artikel menarik lain dari Daniel Cahyadi .

  Artikel Berkaitan