Cara Cepat dan Mudah untuk Membuat Reka Bentuk Label CD Sejuk Tanpa Photoshop

Anda masih menulis nama di CD tugasan, anda menggunakan penanda? Itu kuno, bro! Jaka akan memberitahu anda bagaimana dengan cepat dan mudah membuat reka bentuk label CD yang sejuk tanpa Photoshop!

Bagi anda yang masih bersekolah atau kolej, adakah guru atau pensyarah anda sering memberikan tugasan untuk dikumpulkan dalam CD ? Kemudian adakah anda masih menulis di CD anda menggunakan penanda kekal? Aduh, ini kuno bro! Jaka akan memberitahu anda bagaimana dengan cepat dan mudah membuat reka bentuk label CD yang sejuk tanpa Photoshop.

BACA JUGA
  • Kaedah Pantas dan Mudah untuk MERANCANG Kad Perniagaan Tanpa Photoshop
  • Cara Membuat Foto Anda Seperti Lukisan Mahal
  • Cara Mempercepat Pemuatan dan Prestasi Photoshop

Sama seperti beberapa minggu yang lalu, kami akan menggunakan Microsoft Publisher . Selain kad nama, banyak templat lain yang dapat digunakan di Microsoft Publisher . Salah satu keistimewaannya ialah membuat label dan penutup CD dengan mudah dan sederhana. Berikut adalah langkah-langkahnya:

Cara Cepat dan Mudah untuk Membuat Reka Bentuk Label CD Sejuk Tanpa Photoshop

  • Sediakan gambar yang perlu anda sertakan dalam reka bentuk.
  • Buka Penerbit Microsoft Office .
  • Pilih Label .
  • Cari gambar CD bulat. Kemudian pilih reka bentuk CD yang anda suka. Klik "Buat" .
  • Anda hanya perlu menyunting tulisan mengikut keperluan. Masukkan gambar juga seperti biasa.

Sudah selesai. Anda boleh mencetak secara langsung atau menyimpannya dalam bentuk fail penerbit jika anda ingin dibawa ke kafe sewa atau internet. Cadangan Jaka, untuk memudahkan anda mencetak pada kertas pelekat, atau label CD khas. Anda boleh membelinya di kedai buku, kedai alat tulis pejabat, atau mesin fotokopi. Atau jika anda mencetak dengan sewa komputer, mereka biasanya menyediakannya juga. Ia kelihatan seperti ini:

Label CD Jaka sudah siap, di sini!

Sekarang, pekerjaan Jaka sudah kelihatan menarik dan eksklusif, bukan? Ia tidak seperti menulis nama di CD menggunakan penanda. Selain keren, CD tugas anda tidak akan dipadankan dengan CD lain yang berisi perisian, permainan, atau filem "ahem" dalam koleksi anda. Hehehe ... Sekiranya anda mempunyai kaedah yang lebih mudah atau lebih sejuk, bagikan melalui komen, ya!

Artikel Berkaitan