7 Aplikasi Hebat untuk Membuat Foto 3D di Android

Anda tidak perlu menjadi master Photoshop untuk dapat membuat gambar 3D. Dengan aplikasi penyuntingan foto 3D berikut di Android, anda dapat membuat foto 3D yang keren.

Sejak pertama kali diperkenalkan, teknologi 3D segera menarik minat pengguna. Malah filem yang diusahakan dalam format 3D selalu berjaya di pasaran. Begitu juga foto 3D.

Adakah anda mahu membuat gambar 3D? Dengan bantuan Photoshop di komputer, anda boleh melakukannya. Syaratnya, anda mesti memahami tekniknya. Tetapi tidak hanya di komputer, sekarang anda dapat dengan mudah membuat foto 3D dengan bantuan aplikasi pada telefon pintar Android.

BACA JUGA
  • Inilah Cara Membuat Filem Kartun 3D di Android Creative
  • Jadikan Foto 3D Lebih Mudah dan PERCUMA dengan Aplikasi Android ini
  • Cara Membuat Foto Profil 3D di WhatsApp

7 Aplikasi Android untuk Membuat Foto 3D

Untuk membuat foto 3D, anda tidak perlu menjadi ahli Photoshop . Beberapa aplikasi Android berikut akan memudahkan anda membuat foto 3D.

1. PicSay Pro

Dengan ukuran hanya 1 MB, PicSay Pro memfokuskan dirinya sebagai aplikasi penyuntingan foto, tanpa penapis unik atau perkongsian sosial. Begitu ringan dan sesuai untuk semua telefon pintar.

Salah satu ciri unik dalam PicSay Pro adalah kemampuan menyematkan gambar lain di atas foto. Dengan sedikit cat, foto biasa anda dapat diubah menjadi foto 3D. Keliru bagaimana? Anda boleh membaca cara membuat foto 3D dengan PicSay Pro dalam artikel Cara Membuat Foto 3D Tanpa Photoshop.

Shinycore DOWNLOAD Aplikasi Foto & Pengimejan

2. PicsArt

Dengan menggunakan kaedah yang sama seperti membuat foto 3D dengan PicSay Pro, anda dapat membuat foto 3D menggunakan PicsArt . Lebih-lebih lagi, anda boleh menggunakan ciri pelbagai lapisan di PicsArt untuk membuat pelbagai karya 3D.

Anda tidak hanya dapat menggunakannya untuk membuat foto 3D, di PicSay, anda dapat menemukan banyak tutorial penyuntingan foto yang menyeronokkan. Selain itu terdapat beratus-ratus penapis dan alat penyuntingan foto yang siap digunakan secara percuma. Anda juga boleh membuat gambar lakaran di PicsArt juga!

PicsArt MUAT TURUN Aplikasi Foto & Pengimejan

3. Kamera 3D Phogy

Sekiranya PicSay Pro dan PicsArt adalah aplikasi penyuntingan foto untuk membuat foto 3D, Phogy 3D Camera adalah aplikasi kamera untuk membuat foto 3D yang unik dan menarik. Kerana Phogy tidak hanya membuat foto 3D statik, tetapi foto 3D dinamik seperti gambar iPhone 6s.

Dengan Kamera 3D Phogy, anda dapat mengambil gambar objek 360 darjah . Nanti aplikasi ini akan memprosesnya dan kemudian menukarnya menjadi foto 3D yang akan bergerak mengikut pergerakan anda di telefon pintar. Sejuk!

4. Fyuse - Foto 3D

Sama seperti Phogy, Fyuse juga aplikasi kamera untuk mengambil 360 foto ijazah yang akan diproses ke dalam gambar 3D. Perbezaannya adalah, di Fyuse terdapat ciri perkongsian sosial yang memudahkan anda membina komuniti.

LIHAT ARTIKEL

5. Phereo 3D

Diilhamkan oleh teknologi stereophoto yang sebenarnya bukan baru dalam dunia fotografi, aplikasi Phereo 3D dapat menghasilkan foto 3D dengan kombinasi warna yang diproses dan stereo. Warna stereo yang dihasilkan boleh dikatakan serupa dengan filem atau sinetron pada awal tahun 2000-an di mana kita memerlukan gelas merah dan biru untuk melihat kesan 3D.

Kelebihan lain dari aplikasi yang satu ini ialah dapat menghasilkan gambar 3D yang dapat dilihat menggunakan alat dengar VR. Kemudahan berkongsi gambar ke pelbagai media sosial juga merupakan salah satu kelebihan Phereo 3D.

6. Foto Di Lubang

Photo In Hole terasa senang dikategorikan sebagai salah satu aplikasi penyuntingan foto 3D terbaik di Android. Banyak templat yang ada menjadikan anda tidak pernah kehabisan idea untuk merancang foto 3D anda.

Selain memberikan pelbagai kesan, aplikasi ini juga mempunyai ratusan bingkai 3D, alias bingkai tiga dimensi yang dapat menjadikan foto 3D anda jauh lebih kecil untuk dimuat ke media sosial.

7. Kesan 3D

Seperti namanya, aplikasi ini tentunya menyediakan ciri untuk anda mengedit foto biasa menjadi foto 3D dengan pelbagai kesan yang ada. Pelbagai mod yang ada membolehkan anda mengambil gambar biasa dan kemudian mengeditnya menjadi 3D, atau menembak secara langsung dengan kesan 3D yang telah dipasang sebelumnya.

Aplikasi 3D Effect , termasuk salah satu alias paling mudah yang senang digunakan. Selain itu, penapis yang ada juga dapat menjadikan gambar 3D anda kelihatan seperti gambar jurugambar profesional.

Oleh itu, siapa yang mengatakan bahawa membuat gambar 3D memerlukan teknik Photoshop kelas Tuhan? Tanpa teknik khas dan alat mahal seperti iPhone 6S , anda juga boleh membuat foto 3D yang keren menggunakan aplikasi penyuntingan foto 3D di atas. Semoga berjaya!

Sumber gambar: Sepanduk: GAMBAR MMP

Artikel Berkaitan