Cara Mudah untuk Memeriksa Kadar GO-JEK, Grab dan Uber Tanpa Membuka Permohonan

Adakah anda pernah keliru dengan tarif perkhidmatan pengangkutan dalam talian seperti GO-JEK, Grab dan Uber? Sangat rumit jika anda perlu membukanya satu demi satu. Nah, ada cara untuk membandingkan kadar pengangkutan dalam talian dengan mudah.

Sejak Uber mulai membuka jalan di Jakarta, tren pengangkutan dalam talian mulai diterapkan di Indonesia. Dan melalui GO-JEK , akhirnya pengangkutan dalam talian perlahan-lahan mulai menjadi keperluan masyarakat. Adakah anda pengguna GO-JEK, Grab atau Uber?

Anda mungkin memasang tiga aplikasi pengangkutan dalam talian pada telefon pintar. Tetapi semasa anda ingin memeriksa harga, adakah anda perlu memeriksa satu persatu?

BACA JUGA
  • Canggih! 4 Ciri Baru Peta Google Dibuat Khusus Untuk Indonesia!
  • Cara Memeriksa Jadual Waktu Nyata Transjakarta Busway di Peta Google
  • GO-CAR vs. Uber vs. Grab Car: Siapa yang Lebih Murah?

Cara memeriksa kadar GO-JEK, Uber dan Grab

Bagi anda yang mempunyai ruang penyimpanan telefon pintar yang besar, ia pasti akan sunyi walaupun anda perlu memasang 3 aplikasi lebih awal pada telefon pintar. Tetapi bagaimana jika memori dalaman telefon pintar terhad? Pasti rumit jika anda ingin membandingkan harga mana yang lebih murah. Untuk mengatasi masalah ini, JalanTikus mempunyai kaedah mudah untuk membandingkan kadar GO-JEK, Uber dan Grab.

DOWNLOAD Aplikasi Produktiviti Aplikasi Hiburan PT GO-JEK INDONESIA DOWNLOAD Aplikasi Produktiviti GrabTaxi Holdings DOWNLOAD

Mana yang lebih murah: GO-JEK, Grab atau Uber?

Berbanding dengan Uber, kadar perkhidmatan GO-JEK dan Grab adalah antara perubahan yang paling kerap berlaku kerana adanya promosi. Oleh itu, tidak jarang harga yang anda kenali, tetapi sekarang ini tidak berlaku untuk GO-JEK dan Grab. Agar anda tidak keliru dan tidak membazir memori telefon pintar, cuba gunakan aplikasi Peta Google untuk membandingkan tiga kadar perkhidmatan pengangkutan.

Produktiviti Apl Google Inc. MUAT TURUN
  • Bukan Peta Google, kemudian cari lokasi tujuan anda. Setelah destinasi anda muncul, klik ikon kereta di sudut kanan bawah.

  • Seterusnya akan muncul seperti gambar di bawah. Anda boleh menukar lokasi pengambilan (Lokasi Anda) ke lokasi lain jika pada bila-bila masa memesan motosikal atau kereta kepada orang lain.

  • Masih dalam pandangan yang sama, klik ikon Transit (simbol Teksi). Kemudian senarai perkhidmatan akan muncul dengan setiap kadar.

Sebaik sahaja anda mendapat harga yang lebih murah, sila klik perkhidmatan ini. Maka secara automatik anda akan diarahkan ke aplikasi yang dimaksudkan untuk mulai membuat pesanan. Mudah kan? Oleh itu, anda akan menjimatkan lebih banyak masa dan ingatan dalam membandingkan tambang pengangkutan dalam talian.

Artikel Berkaitan