7 Permainan Simulasi Kehidupan Serentak Hidup Dari The Sims

Bukan hanya The Sims, di sini Jaka mempunyai cadangan untuk beberapa permainan simulasi kehidupan lain yang tidak kurang menarik. Dengar, mari kita pergi!

Lebih banyak jenis permainan simulasi menghiasi pelbagai platform. Pada peranti mudah alih itu sendiri, permainan jenis ini sangat senang dicari . Selain tidak memerlukan grafik yang tinggi, permainan simulasi juga memiliki banyak keunikan yang membuat siapa pun gemar memainkannya. Lebih-lebih lagi, ada banyak perkara yang dapat kita pelajari dengan bermain permainan simulasi.

Terdapat banyak tema yang dibangkitkan dalam permainan simulasi. Walau bagaimanapun, salah satu yang paling popular adalah tema kehidupan di mana pemain akan menjalani kehidupan seharian dalam permainan dan melakukan pelbagai perkara. Anda pasti biasa dengan permainan The Sims yang cukup popular. Permainan ini adalah salah satu contoh permainan simulasi yang mengambil tema kehidupan seharian. Bukan hanya The Sims , di sini Jaka mempunyai cadangan untuk beberapa permainan simulasi kehidupan lain yang tidak kurang menarik. Dengar, mari kita pergi!

BACA JUGA
  • Bukan hanya Resident Evil! Ini adalah 5 Permainan Aksi-Pengembaraan Paling Menyeronokkan dan Mendebarkan
  • PERCUMA! Ini adalah 10 Permainan Aksi Android dan iOS Terbaik 2017
  • 6 Permainan RPG yang Menarik Yang Mesti Anda Mainkan

7 permainan simulasi hidup untuk Android yang tidak kehilangan keseronokan The Sims

1. Penduduk Maya

Penduduk Desa Maya akan membawa pemain sepanjang hidup sebagai penduduk sebuah kampung kecil. Menjadi orang kampung tentu ada banyak perkara mudah tetapi menyeronokkan yang mesti dilakukan oleh pemain. Tugas utama pemain adalah membangun sebuah kampung kecil dan mengajar penduduk bagaimana untuk terus hidup. Visualisasi watak dan lokasi di Desa Maya akan membuat anda merasa seperti anda benar-benar tinggal di kampung terpencil .

2. Pocket Academy

Pocket Academy adalah salah satu permainan simulasi terbaik yang dibuat oleh pembangun terkenal Jepun, Kairosoft . Permainan uniknya adalah ketagihan dan boleh membuat sesiapa sahaja ketagih untuk memainkannya. Cerita ini berpusat pada kehidupan di sekolah .

Pemain dapat merasakan bagaimana menjadi pelajar sekolah yang bukan sahaja diminta belajar, tetapi juga boleh melakukan perkara-perkara seperti bermain, bersenam, mengambil bahagian dalam pelbagai kejuaraan, mengadakan festival, dan juga tarikh. Bagi anda yang ketinggalan zaman persekolahan , sangat sesuai untuk mencuba permainan yang satu ini.

3. Kisah Bandar Impian

Permainan simulasi ini menawarkan keseronokan menjalani kehidupan di bandar yang telah anda bina sendiri. Anda bebas membina pelbagai bangunan termasuk kedai dan rumah dan menentukan lokasinya sesuka hati. Dia menangis lagi, anda akan bersaing dengan bandar-bandar lain untuk mendapat pangkat tertinggi. Semakin banyak orang yang berpindah ke bandar anda, semakin banyak mata yang anda dapat.

4. Hari Rumah Impian

Dream House Days menjemput anda untuk membina rumah impian dan melakukan apa sahaja yang anda mahukan. Anda bebas merancang rumah impian anda sendiri dan menghias setiap bilik mengikut kehendak anda. Bukan hanya itu, permainan simulasi ini juga menyajikan permainan arked di setiap kedai yang anda lawati. Rumah impian yang anda bina juga boleh disewa kepada orang ramai, bahkan selebriti terkenal.

5. Kehidupan Avakin

Avakin Life bukan sahaja memberikan pengalaman 3D yang luar biasa di mana anda dapat mengenali orang baru, berbual dan berpakaian, tetapi juga membebaskan anda untuk menghias dan merancang rumah anda sendiri dan mengunjungi pelbagai lokasi yang menakjubkan. Anda juga bebas menghias avatar anda , memakai pakaian bergaya, berbual dengan banyak orang, dan bersaing dengan berjuta-juta orang yang bermain permainan ini untuk mendapatkan hadiah istimewa.

6. Bandar Maya

Sebuah bandar maya yang penuh dengan kegembiraan dalam hidup akan mengundang anda untuk menjadi walikota . Anda harus menguruskan kehidupan orang yang menyeronokkan. Terdapat banyak penduduk bandar yang anda akan temui dengan watak unik mereka. Dalam permainan simulasi ini, anda juga dapat mengadopsi anak-anak , menjaga mereka, dan melatih mereka untuk membantu sehingga akhirnya anda dapat mengambil alih tugas anda sebagai Walikota.

7. Keluarga Maya

Menjalani kehidupan keluarga di alam maya sangat menyeronokkan dan menyeronokkan. Anda akan mempunyai keluarga kecil yang bahagia dan hidup setiap hari . Keluarga anda juga boleh menggunakan haiwan peliharaan yang comel untuk bermain dengan anak-anak.

Di samping itu, anda juga boleh merancang rumah impian anda dan menghiasnya mengikut kehendak . Siri masa nyata menjadikan permainan simulasi ini lebih realistik . Keluarga kecil anda akan terus hidup, makan, membesar, dan bekerja walaupun anda tidak bermain. Terdapat banyak kejutan yang akan berlaku sepanjang anda bermain permainan simulasi kehidupan satu ini.

Itulah 7 permainan simulasi kehidupan yang menarik untuk Android . Bagi anda yang pernah bermain The Sims, sudah tiba masanya anda mencuba permainan tersebut. Dijamin, akan ketagihan!

Artikel Berkaitan