Shhh, Inilah Cara Mencari Orang Biodata di Internet! Sudahkah anda mencubanya?

Istilah ini biasanya dipanggil mesin carian orang. Dengan ini anda boleh mengesan dan bagaimana mencari biodata seseorang di internet?

Adakah anda memerlukan maklumat mengenai gebetan baru anda, atau mungkin mencari biodata seseorang untuk mengintai, mengumpulkan hutang, memantau, atau keperluan tertentu?

Anda boleh menggunakan enjin carian canggih yang dibuat khusus untuk tujuan ini. Dengan ini anda dapat mengetahui cara mencari biodata seseorang di internet!

BACA JUGA
  • 5 Mesin Pencari Paling Selamat Selain Carian Google!
  • Fasih Cari Google dalam Bahasa Indonesia, Boleh Diundang untuk Berbual!
  • 10 Trik Rahsia Carian Google yang Membuat Penyemakan Imbas Lebih Menarik (Bahagian 3)

Cara Mencari Biodata Orang di Internet

Mencari Biodata Orang dengan Pipl

Pipl adalah enjin carian berdasarkan orang untuk maklumat di Web Tidak Terlihat. Maksudnya, jika anda mencari melalui mesin pencari ini, anda akan mendapat hasil carian yang lebih baik daripada hasil carian biasa.

Pipl melakukan carian di perkhidmatan media sosial, mesin pencari, pangkalan data, dan lain-lain, serta mencari identiti orang yang anda cari, yang sukar dijumpai jika anda mencari data peribadi melalui mesin carian yang lebih umum.

Cara menggunakan Pipl

Segera, berikut adalah cara mencari biodata orang di internet menggunakan Pipl :

  • Buka laman web Pipl pada penyemak imbas PC atau telefon pintar, di sini Jaka menggunakan penyemak imbas PC .
  • Dari sini anda boleh memasukkan kata kunci sasaran orang yang ingin anda cari, bermula dari nama, e-mel, nama pengguna, atau nombor telefon.
  • Seterusnya, masukkan lokasi (jika anda tahu) supaya hasilnya lebih tepat.
  • Contohnya Jaka ingin mencari penulis terkenal JalanTikus, iaitu Epi Kusnara dan lokasinya di Jakarta.
  • Hasilnya sangat tepat , semua biodata Epi Kusnara di internet ditemui oleh Pipl, bahkan termasuk akaun klonnya.

Baiklah, data yang muncul berdasarkan maklumat kami di internet. Jadi, bagi anda yang aktif di media sosial, ini bermakna mudah dijejaki dan dijumpai. Namun, jika sasaran anda tidak aktif di internet, sudah tentu hasilnya tidak tepat.

Itulah cara mencari biodata orang di internet. Kongsi pendapat anda! Baca juga artikel mengenai Internet atau tulisan lain dari Lukman Azis .

Artikel Berkaitan