Cara Menggodam WiFi Untuk Membuat Sambungan Internet Kita Lebih Cepat

Cara Meretas sambungan Wifi pantas. Pasti menjengkelkan jika saya melepak, eh, WiFi lambat. Biar saya tidak kesal, mari hack sambungan WiFi supaya internet kita menjadi lebih pantas.

Internet telah menjadi keperluan utama selain pakaian, makanan dan tempat tinggal. Jelas TV mula ditinggalkan kerana lebih suka streaming di YouTube atau Netflix yang jelas memerlukan sambungan internet.

Menyedari kepentingan Internet, Internet pantas sangat penting. Bagi anda yang kesal kerana mereka sering tersambung ke rangkaian Internet pejabat atau WiFi lambat, JalanTikus adalah tutorial penggodaman sambungan internet untuk menjadikannya lebih pantas .

BACA JUGA
  • Mesti tahu! Ini adalah 7 perintah CMD yang sering digunakan oleh penggodam
  • 10 aplikasi PC Hacker paling canggih di Windows sekarang!
  • Cara Putus Sambungan Internet WiFi dan LAN Orang Lain Melalui Komputer

Kepentingan internet yang pantas

Melayari untuk mencari data untuk membaca berita, streaming untuk menonton siri filem terkini, untuk berbual dengan rakan-rakan memang mengasyikkan. Tetapi kegembiraan berkurang ketika berurusan dengan sambungan Internet yang perlahan. Oleh itu, mari kita hack sambungan internet yang anda gunakan untuk menjadikan internet anda lebih pantas!

LIHAT ARTIKEL

Cara Meretas Sambungan Internet Untuk Lebih Cepat dengan CMD

Kegiatan penggodaman tidak perlu menggunakan alat dan OS untuk menggodam. Contohnya, hanya dengan menggunakan arahan CMD (Command Prompt) di komputer atau komputer riba, anda sudah dapat meretas sambungan internet yang anda gunakan untuk menjadikannya lebih pantas. Adakah anda ingin tahu bagaimana?

  • Buka CMD pertama di komputer atau komputer riba anda. Sekiranya anda belum tahu, cara cepat untuk membuka CMD adalah melalui Mula - Cari , ketik CMD .
  • Setelah CMD dibuka, tugas kami adalah untuk mencari sasaran DNS Server . Caranya, anda hanya ketik perintah berikut di CMD:

ipconfig /all

  • Dari tangkapan skrin di atas, nampaknya Pelayan DNS sasaran kami adalah 192.168.43.1 . Kemudian tugas kami seterusnya adalah menaip kod berikut di CMD:

ping -l 500 192.168.43.1 -t

Anda boleh menukar nombor menjadi 500 seperti yang anda mahukan, misalnya menjadi 1000 . Dan jangan lupa ganti nombor 192.168.43.1 dengan Pelayan DNS yang sesuai pada komputer riba anda.

  • Hasilnya, anda akan mendapat paparan seperti berikut.

Kaedah ini berguna untuk menyedut lebar jalur pengguna Internet lain yang bermain di rangkaian WiFi yang sama. Jadi, jangan tetapkan bilangan lebar jalur terlalu tinggi, kerana anda juga kasihan kepada pengguna lain.

Semoga berjaya!

Disclaimer: Cara ini tidak akan berguna pada jaringan yang menggunakan Firewall.

Artikel Berkaitan