12 Permainan Simulator Hotel Android Terbaik | Kemas kini 2019

Permainan hotel terbaik yang disyorkan di Android, lengkap dengan permainan simulasi hotel terlaris dan tentu saja percuma pada tahun 2019!

Membangun dan memiliki hotel adalah perniagaan yang menjanjikan yang juga menjadi impian banyak orang. Ia memerlukan modal yang besar, beberapa orang hanya dapat mewujudkannya dalam permainan.

Ya, bukan sedikit permainan bertema hotel di Android yang dapat dimainkan oleh orang yang ingin merasakan sensasi menguruskan hotel.

Seperti apa permainan?

Berikut adalah 12 cadangan untuk permainan simulasi hotel terbaik pada versi Android Jaka.

 • Kisah Hotel: Simulasi Resort
 • Resort Tycoon - Permainan Simulasi Hotel
 • Cerita Hotel Percutian
 • Hotel Dash
 • Game Hotel No. 6-12
 • Permainan Simulator Hotel Terbaik di Android 2019

  Sebenarnya terdapat begitu banyak permainan dengan tema simulasi hotel yang terdapat di Google Play Store. Hanya berehat, anda tidak perlu keliru kerana cadangan Jaka boleh dikatakan permainan terbaik.

  Berikut adalah beberapa permainan yang mesti anda coba mainkan terutama yang ingin merasakan sensasi mengurus hotel atau bercuti dan menikmati kemudahan hotel. Lihatlah!

  1. Panic Hotel

  Sesuai dengan tajuknya, permainan ini tidak akan mengundang anda untuk mengurus atau menikmati percutian di hotel. Panic Hotel menuntut anda mencari dan menangkap penyamun yang berkeliaran di hotel.

  Anda akan diberikan pelbagai item dan alat keselamatan yang dapat ditingkatkan setiap peringkat untuk memudahkan anda menangkap penyamun. Selain itu, anda masih boleh menghiasi hotel.

  KelebihanKekurangan
  Permainan yang menarik Kadang kala pepijat muncul
  Terdapat mod hiasan hotel -
  Permainan Simulasi Studio Ludic Side Game DOWNLOAD

  2. Kisah Hotel: Simulasi Resort

  Hotel Story adalah permainan android yang mesti anda cuba. Dalam permainan ini, anda akan bermain seperti pemilik dan pengurus hotel. Sebagai salah satu simulasi, anda diminta untuk menjalankan hotel sejak pertama kali dibuka.

  Membangun, merancang dan menguruskan hotel mengikut kehendak anda. Walaupun begitu dengan kemudahan menarik yang dapat anda sediakan untuk menarik pengunjung. Anda juga dapat mengikuti berbagai usaha untuk memperbesar perniagaan hotel anda.

  KelebihanKekurangan
  Misi pencarian yang menarik Saiz permainannya agak besar
  Kualiti grafik yang baik -
  Trivia Games Happy Labs DOWNLOAD

  3. Resort Tycoon - Permainan Simulasi Hotel

  Kembali ke kategori permainan simulasi hotel, kali ini terdapat Tycoon Resort yang merupakan permainan yang cukup popular di kalangan pengguna Android.

  Permainan yang satu ini melatih kemahiran mengurus anda dalam menguruskan hotel dalam semua aspeknya. Permainan ini dengan salah satu kualiti grafik terbaik akan menjadikan anda pengusaha hotel teratas.

  KelebihanKekurangan
  Kualiti grafik terbaik HP berat bermain rendah
  Permainan yang menarik -

  Muat turun: Resort Tycoon - Game Simulasi Hotel

  4. Cerita Hotel Percutian

  Vacation Hotel Stories adalah permainan yang mengundang anda untuk bertindak sebagai pelawat yang ingin menikmati percutian di hotel yang anda pilih.

  Anda boleh memilih pelbagai hotel mewah dengan kemudahan terbaik untuk keluarga. Namun, anda juga boleh menukar mod dan bertindak sebagai pemilik hotel, anda tahu!

  KelebihanKekurangan
  HP pertengahan akhir yang dimainkan dengan ringan -
  Pelbagai mod ada -

  Muat turun: Cerita Hotel Percutian

  5. Hotel Dash

  Anda pasti pernah mendengar permainan bernama Diner Dash. Ya, permainan ini adalah versi hotel dari permainan yang popular.

  Hotel Dash menghendaki anda menjalankan dan menjalankan pengurusan hotel dengan baik. Kepantasan jari anda akan diuji untuk pelbagai aktiviti seperti merapikan bilik, melayani keperluan pengunjung dan sebagainya.

  KelebihanKekurangan
  Misi yang mencabar -
  Ringan dan senang dimainkan -

  Muat turun: Hotel Dash

  Game Hotel No. 6-12

  6. Hotel Mogul HD Lite

  Seperti yang ditunjukkan oleh tajuknya, permainan simulator hotel Android ini adalah salah satu permainan berkualiti grafik terbaik berbanding permainan serupa yang lain.

  Hotel Mogul HD Lite sebenarnya adalah versi lite permainan yang versi utamanya dibayar. Dalam permainan ini, anda akan mengikuti jalan cerita di mana seorang wanita membina hotel sebagai bidang perniagaan untuk bersaing dengan suaminya.

  KelebihanKekurangan
  Kualiti gambar HD -
  Jalan cerita yang menarik -

  Muat turun: Hotel Mogul HD Lite

  7. Pulau Hotel

  Hotel Island mengajak anda menjalankan perniagaan perhotelan di sebuah pulau kecil yang indah. Mengisahkan bahawa sebuah pulau kecil yang dulunya merupakan hotel yang sangat berkelas, tetapi musnah ketika sekumpulan serangga datang kepadanya.

  Tugas anda dalam permainan ini adalah membina semula atau membina semula hotel yang telah musnah sehingga menjadi baik kembali.

  KelebihanKekurangan
  Jalan cerita yang menarik -
  Misi yang mencabar -
  LIHAT ARTIKEL

  8. Permainan Pembersihan Bilik Hotel

  Sedikit berbeza dari permainan sebelumnya, Hotel Room Cleaning Games mencabar anda untuk menjadi pegawai pembersih yang sentiasa memantau kebersihan setiap sudut hotel semasa membersihkannya.

  Tahap pensterilan hotel dan kepuasan pengunjung adalah penilaian utama anda dalam permainan yang satu ini. Menarik kan?

  KelebihanKekurangan
  Permainan yang mencabar -
  Saiz termasuk kecil -

  Muat turun: Permainan Pembersihan Bilik Hotel

  9. Hotel Jane

  Jane s Hotel menawarkan tema yang lebih kurang sama dengan Hotel Island. Jane adalah nama watak dalam permainan ini yang dikatakan mewarisi hotel terkenal.

  Malangnya, ada satu perkara yang menjadikan hotel muflis. Di sinilah Jane meminta pertolongan anda untuk memulihkan hotelnya agar menjadi terkenal. Anda harus melakukan pengurusan hotel yang baik agar anda kembali normal.

  KelebihanKekurangan
  Mudah dimainkan -
  Jalan cerita yang menarik -

  Muat turun: Jane's Hotel

  10. Zoo Animal Hotel

  Kembali sedikit berbeza dengan permainan bertema hotel lain, Zoo Animal Hotel menjemput anda untuk menguruskan hotel khas untuk haiwan.

  Ya. Anda akan menghias, menyediakan kemudahan dan perkhidmatan, untuk melayani haiwan yang bertindak di sini sebagai tetamu, aka pengunjung hotel. Pasti anda harus memberi rawatan yang berbeza daripada merawat manusia, bukan?

  KelebihanKekurangan
  Konsep haiwan yang unik -
  Grafik yang bagus -

  Muat turun: Zoo Animal Hotel

  11. My Pretend Hotel - Percutian Musim Panas Mewah Kanak-kanak

  My Pretend Hotel - Percutian Musim Panas Mewah Kanak-kanak mencabar anda untuk membuat hotel impian yang ingin anda jadikan tempat percutian anda.

  Segala-galanya dari reka bentuk dalaman bilik, kemudahan sokongan, hingga bentuk keseluruhan bangunan adalah perkara yang dapat anda susun mengikut citarasa anda.

  KelebihanKekurangan
  Pilihan reka bentuk yang pelbagai -
  Cahaya untuk bermain -

  Muat turun: My Pretend Hotel

  12. Merchant Hotel

  Mendengar tajuknya, anda pasti dapat meneka bahawa permainan yang satu ini berasal atau dibuat oleh pemaju asli Indonesia!

  Dalam permainan Juragan Hotel , anda akan diminta untuk membina hotel anda sendiri dan juga mengembangkannya menjadi lebih baik. Sudah tentu jika hotel ini berkembang pesat akan ada tetamu VIP yang unik dan istimewa.

  KelebihanKekurangan
  Permainan Indonesia asli -
  Hiasan tempatan hotel -

  Muat turun: Pengurus Hotel

  Itulah cadangan Jaka untuk permainan hotel terbaik yang boleh anda mainkan pada telefon pintar atau peranti Android anda.

  Anda mahu bermain yang mana? Atau ada permainan bertema hotel lain yang tidak kurang menarik? Jangan lupa katakan di ruangan komen, ok?

  Baca juga artikel mengenai Permainan atau artikel menarik lain dari Reynaldi Manasse .

  Artikel Berkaitan