10 Permainan Moto GP Android Percuma Terbaik 2018

Sebagai acara lumba motosikal paling popular di dunia, anda boleh bermain Moto GP pada telefon pintar atau peranti Android anda. Di sini Jaka memberikan cadangan mengenai 10 permainan Moto GP Android percuma terbaik pada tahun 2018.

Sebagai salah satu acara perlumbaan motosikal paling berprestij di dunia, Moto GP juga dapat dinikmati oleh peminat melalui permainan yang hadir baik di konsol, PC dan versi mudah alih.

Bagi anda peminat Valentino Rossi, Marc Marquez atau Jorge Lorenzo yang menggunakan Android, anda juga dapat merasakan keseronokan berlumba di litar Moto GP melalui telefon pintar. Berikut adalah cadangan 10 permainan Moto Moto Android terbaik pada tahun 2018.

BACA JUGA
  • 15 Permainan Hantu Paling Menakutkan di Dunia di Android 2019
  • 10 Permainan Pengembaraan Android Percuma Terbaik
  • 15 Permainan Bola Sepak Terbaik 2019 di Android Mudah Alih! (Wajib Main)

10 Permainan Moto GP Android Percuma Terbaik 2018

Rasakan sensasi menunggang motosikal super laju ala Rossi et al malah tidak hanya perlu menggunakan PC atau konsol permainan, telefon pintar Android anda juga boleh! Dengan pelbagai pilihan yang ada, anda dapat memilih satu atau beberapa permainan Moto GP Android yang ada di bawah ini:

1. MotoGP Racer

Permainan yang dibuat oleh Game Club Pvt telah menjadi salah satu permainan lumba motor yang disukai oleh pengguna Android. Sehingga artikel itu ditulis, MotoGP Racer telah dimuat turun oleh lebih dari 100 ribu pengguna dan mendapat penilaian 4.1 yang agak tinggi.

Permainan ini benar-benar bertujuan untuk memberikan pengalaman bertanding di arena aka litar lumba sebenar seperti pelumba Moto GP. Karakter, motosikal untuk pelbagai perincian paparan (pesanan pelumba, penentuan masa, dan lain-lain) dirancang sedekat mungkin dengan yang ada di Moto GP asal.

Muat turun: MotoGP Racer

2. Moto Rider 3D sebenar

Salah satu permainan Moto GP di Android dengan jumlah muat turun tertinggi menyentuh jumlah lebih dari satu juta. Dicipta oleh CallOfFun Games , permainan bertajuk Real Moto Rider 3D juga menyajikan penampilan perlumbaan Moto GP sebenar.

Dengan pelbagai rangkaian yang serupa dengan litar di Moto GP, permainan ini juga agak mudah dimainkan dengan kawalan dan permainan yang cukup sederhana.

Muat turun: Real Moto Rider 3D

3. Permainan Balapan Basikal Motogp

Motogp Bike Racing Games adalah salah satu permainan lumba motosikal yang juga diciptakan hampir sama dengan yang ada di Moto GP. Bezanya, permainan ini mengharuskan anda juga berperanan sebagai mekanik selain sebagai pelumba. Ya, anda mesti menyesuaikan motor anda sendiri agar sesuai dengan keadaan litar atau cuaca.

Walaupun tidak sepopuler permainan sebelumnya, permainan yang dibuat oleh GoodStudy Games telah dimainkan oleh lebih dari 100 ribu pengguna Android. Ulasan yang diperoleh juga cukup memuaskan kerana berada pada tahap 4.1.

Muat turun: Permainan Perlumbaan Basikal Motogp

4. Perlumbaan Motogp Rider Cepat

Sedikit berbeza dari tiga permainan sebelumnya, permainan yang disebut Fast Rider Motogp Racing juga menyajikan motosikal gaya GP super, tetapi membolehkan anda berlumba di lebuh raya atau dengan kata lain bukan di litar.

Menariknya, motor yang ada direka serupa dengan yang dibuat oleh pengeluar Moto GP. Permainan ini yang juga dibuat oleh CallOfFun Games telah dimainkan dan dinikmati oleh lebih dari 100 ribu pengguna telefon pintar Android.

Muat turun: Fast Rider Motogp Racing

5. Moto sebenar

Salah satu permainan Moto GP yang diakui memiliki grafik terbaik di Android, adalah Real Moto . Bukan hanya motosikal atau litar, perincian seperti silau matahari yang berubah dengan perubahan kecondongan ketika menikung menambahkan kesan nyata dalam bermain permainan yang dibuat oleh Dreamplay Games.

Muat turun: Moto sebenar

LIHAT ARTIKEL

6. Pencarian Kejuaraan Perlumbaan MotoGP

Salah satu permainan bertema motosikal yang juga menjadi kegemaran peminat Moto GP adalah MotoGP Race Championship Quest . Kualiti grafik dan pelbagai mod menarik yang dapat anda lihat dalam video di atas sudah cukup untuk membuktikan bahawa permainan yang satu ini patut dicuba.

7. Motogp Racing 3D yang mendebarkan

Permainan yang dibuat oleh Shoot Down Games ini dikenal sebagai salah satu permainan bertema lumba motosikal paling ringan, yang mempunyai ukuran yang agak kecil, yaitu hanya 24 MB. Walaupun grafik tidak baik-baik saja, anda masih dapat merasakan kegembiraan dalam perlumbaan gaya Moto GP tanpa perlu risau tentang telefon pintar yang lambat atau ketinggalan.

Muat turun: Motogp Racing 3D yang mendebarkan

8. SuperBike GT

Selain Moto GP, SuperBike juga terkenal sebagai salah satu acara lumba motor paling popular di dunia. Dicipta oleh Jash Entertainment, permainan yang mengadaptasi SuperBike yang disebut SuperBike GT menyajikan pengalaman berlumba di litar terpilih dengan pelbagai motosikal super yang tersedia.

Muat turun: SuperBike GT

9. Motogp Racing Top Bike 3D

Motogp Racing Top Bike 3D juga merupakan game Moto GP Android paling ringan yang sesuai untuk anda pengguna telefon pintar Android dengan spesifikasi biasa-biasa saja. Crafting Studio sebagai pembangun permainan ini hanya menjadikannya bersaiz 19MB. Walaupun begitu, anda masih dapat merasakan sensasi perlumbaan litar yang tidak jauh berbeza dengan perlumbaan gaya Moto GP.

Muat turun: Motogp Racing Top Bike 3D

10. Go Moto GP: Racing Madness

Seperti namanya, permainan yang satu ini sedikit berbeza dengan permainan perlumbaan motor sebelumnya. Railing Tech mencipta permainan lumba motor dengan rasa yang lebih asli, lebih seperti menunggang motosikal sebenar. Go Moto GP: Racing Madness adalah permainan yang mesti anda cuba jika anda mencari pengalaman berlumba yang berbeza di Android.

Muat turun: Go Moto GP: Racing Madness

Itulah cadangan sepuluh permainan Moto GP Android percuma yang terbaik untuk anda mainkan pada tahun 2018. Mana antara sepuluh permainan di atas yang ingin anda cuba dahulu? Atau adakah anda mempunyai cadangan lain di luar sepuluh permainan tersebut? Beritahu kami pendapat anda di ruangan komen.

Baca juga artikel mengenai Android atau artikel menarik lain dari Reynaldi Manasse .

Artikel Berkaitan