Tonton Filem Melodylan (2019) | Putar Balik Kisah Cinta Remaja!

Ingin menonton drama romantik remaja bernama Melodylan? Anda boleh menontonnya secara percuma di sini, anda tahu! (Filem penuh)

Ditayangkan secara serentak di pawagam Indonesia pada 4 April 2019, filem Melodylan nampaknya menarik perhatian para remaja yang ingin tahu tentang kisah cinta yang ditunjukkan dalam filem, kumpulan itu.

Lebih-lebih lagi, filem Melodylan memang dibintangi oleh pelakon dan pelakon muda berbakat Indonesia yang sedang meningkat naik.

Nah, bagi anda yang penasaran ingin menonton salah satu filem Indonesia yang satu ini, lebih baik membaca sinopsis berikut, geng!

 • Fakta Menarik mengenai Melodylan Films
 • Tonton filem Melodylan
 • Sinopsis Filem Melodylan

  Filem Melodylan mengisahkan Melody (Aisyah Aqilah) yang memutuskan untuk pindah sekolah kerana dia menghindari setiap masalah dalam hidupnya, termasuk dengan bekas kekasihnya.

  Di sekolah baru ini, Melody berharap dia dapat menjalani kehidupan yang baru, lebih tenang dan bahagia.

  Namun, harapan tidak selalu menjadi kenyataan, masalahnya sebenarnya muncul kembali apabila Melody mengetahui sosok Dylan (Devano Danendra) yang menjadi idola ramai pelajar di sekolahnya.

  Berita mengenai kedekatan antara Melody dan Dylan akhirnya tersebar ke seluruh pelosok sekolah termasuk Bella (Zoe Abbas Jackson) , seorang pelajar cantik yang dianggap paling dekat dengan Dylan.

  Berita ini juga membuat Bianca (Naima Al Jufri) , seorang pelajar yang suka membuat masalah dan selalu berusaha mendekati Dylan kesal kerana dia sendiri tidak pernah dapat mendekati Dylan.

  Bukan hanya pelajar perempuan yang tidak senang dengan kedekatan mereka berdua, Fathur (Angga Yunanda) yang juga dekat dengan Melody tidak terlalu gembira dengan berita ini, geng.

  Melody menjadi semakin bingung apabila perkenalannya dengan Dylan sebenarnya menimbulkan masalah baru dalam hidupnya. Lalu, adakah Melody akan menjauhkan diri dari Dylan sehingga tidak ada gadis lain yang cemburu dengannya?

  Fakta Menarik mengenai Melodylan Films

  Memaparkan kisah cinta remaja, Melody dan Dylan, filem ini juga pasti menyimpan sejumlah fakta menarik yang jarang diketahui oleh orang, geng.

  Mahu tahu apa-apa? Ayuh, lihat fakta menarik berikut, geng!

  • Devano sering dibandingkan dengan Iqbaal Ramadhan yang juga terkenal sebagai pelakon dan penyanyi. Terutama dalam filem ini Devano melakonkan watak lelaki bernama Dylan.

  • Melodylan nampaknya adalah filem yang diadaptasi dari novel remaja oleh Astri Aci yang anda tahu, sebuah geng.

  • Menampilkan kisah cinta remaja yang penuh dengan liku-liku, filem Melodylan nampaknya memerlukan satu tahun persiapan.

  • Bukan hanya memerlukan masa yang lama untuk disiapkan, filem Melodylan juga memerlukan enam bulan produksi, geng.

  • Pengarahnya, Fajar Nugros, pada awalnya merasa terganggu kerana ceritanya terlalu jauh dari usia dia ketika mengarahkan filem ini.

  Tonton filem Melodylan

  MaklumatMelodylan
  Ulasan (Bilangan pengulas) 8.8 (9)
  Jangka masa 1 jam 32 minit
  Genre Drama
  Tarikh Tayangan 4 April 2019
  Pengarah Subuh Nugros


  Yogie Supra

  Pemain Devano Danendra


  Angga Yunanda

  Dibintangi oleh pelakon dan pelakon remaja yang sedang meningkat naik, tidak hairanlah filem yang berjudul Melodylan ini sangat digemari oleh remaja seusianya, geng.

  Nah, bagi anda yang ingin tahu kisah penuh filem ini, anda boleh menonton filem Melodylan di bawah ini, geng. Lihatlah!

  >>> Tonton filem Melodylan <<<

  Itu adalah sinopsis dan beberapa fakta menarik mengenai percintaan drama remaja yang penuh liku-liku, Melodylan, geng.

  Apa lagi filem menarik yang anda mahu tonton? Tulis jawapannya di bahagian komen di bawah, ya!

  Baca juga artikel mengenai Menonton Filem atau artikel menarik lain dari Shelda Audita .

  Artikel Berkaitan