Cara Memasang Windows 10 di Android | Mudah & Cepat

Cara mudah untuk memasang Windows 10 di Android tanpa memerlukan root atau menggunakan perisian tambahan yang berat. Tidak sampai 5 minit!

Windows 10 adalah OS yang dikembangkan oleh Microsoft dan identik dengan penggunaannya pada PC atau telefon pintar dan tablet dengan platform Windows Mobile.

Maksudnya, telefon pintar Android yang anda gunakan tidak menyokong penggunaan Windows 10, bukan? Ya. Tetapi sebenarnya tidak

Bagi anda pengguna Android yang benar-benar ingin mengalami Windows 10, Jaka akan memberitahu anda cara memasang Windows 10 pada Android .

BACA JUGA
 • Jangan Gunakan Windows Lagi! Inilah sebabnya ...
 • Dedahkan! Satu lagi karya Fotografer Gambar Windows XP yang tidak Kalah
 • 10 Petua dan Trik 'Super' Windows 10 yang Mudah dan Mudah yang Anda mesti Cuba!

Inilah Cara Memasang Windows 10 di Android

Untuk mewujudkannya, peranti Android anda memerlukan bantuan aplikasi yang disebut Computer Launcher .

Anda boleh mendapatkan aplikasi ini secara percuma di Play Store atau lebih mudah, boleh langsung klik butang Muat turun di bawah.

MUAT TURUN Apl

Setelah menentukan aplikasi yang tepat, anda kemudian dapat 'menyulap' Android anda ke Windows Phone atau peranti lain yang menggunakan OS Windows 10.

Cukup ikuti langkah-langkah di bawah:

 • Anda mula merasa bosan atau bosan dengan paparan telefon pintar Android anda, misalnya seperti salah satu telefon pintar Jaka di bawah. Kemudian fikiran anda untuk merasakan sensasi menggunakan Windows 10 sebagai OS pada Android anda.
 • Seperti yang dinyatakan Jaka di atas, anda memerlukan bantuan aplikasi yang disebut Computer Launcher for Win 10.
 • Setelah aplikasi dipasang, anda boleh segera menggunakan Computer Launcher sebagai pelancar utama pada telefon pintar Android anda. Anda melakukannya dengan memilih Computer Launcher dari senarai pelancar pada telefon pintar Android anda.
LIHAT ARTIKEL
 • Ini adalah bagaimana skrin utama telefon pintar Android anda akan kelihatan apabila anda telah mengaktifkan Computer Launcher sebagai pelancar utama. Jangan berhenti di situ, beberapa ciri dan penampilan di dalamnya juga menjadi seperti Windows 10.
 • Pilih butang menu di kiri bawah (dalam kotak merah), maka tampilan aplikasi pada telefon pintar Anda akan seperti paparan aplikasi pada perangkat berbasis Windows 10.
 • Pilih ikon anak panah (kotak merah), ia akan memaparkan pelbagai status seperti kuasa bateri, sambungan WiFi, bluetooth dan sebagainya.
 • Pilih ikon mesej yang terletak di kanan bawah (di kotak merah), akan muncul pemberitahuan telefon pintar yang tentunya serupa dengan paparan pemberitahuan peranti berasaskan Windows 10.
 • Tidak ketinggalan, paparan galeri yang mengandungi folder dan fail pada telefon pintar anda juga akan berbentuk seperti paparan di Windows 10.

Itulah petua dari Jaka mengenai cara memasang Windows 10 pada Android dengan mudah dan praktikal.

Walaupun ia bukan peranti Windows yang sebenarnya, anda masih dapat menghilangkan ketepuan sambil merasakan sensasi menggunakan Windows 10 melalui telefon pintar Android. Semoga berjaya!

Baca juga artikel mengenai Android atau artikel menarik lain dari Reynaldi Manasse .

Artikel Berkaitan