10 Laman Web Tontonan Drakor Indonesia Percuma & Lengkap

Adakah anda ingin menonton drama Korea secara percuma? Berikut adalah cadangan di laman tontonan Drakor dengan sari kata bahasa Indonesia yang paling lengkap, termasuk filem Korea berkualiti HD (Kemas kini 2020)

Helo! Adakah anda mencari drama Korea terbaru yang boleh ditonton dalam talian? Terutama jika anda malas memuat turun kerana memori telefon bimbit penuh, geng.

Tenang, anda masih boleh menonton drama Korea sub-kord Korea kegemaran anda dengan menayangkan drama Korea langsung yang lengkap dengan sari kata Indonesia dan format berkualiti HD.

Seterusnya Jaka akan mengkaji cadangan untuk laman web Drakor 2020 terbaik dan terbaru yang boleh anda pilih. Tentunya 100% berfungsi dan senarai sangat lengkap!

 • DramaQu (laman drama Korea terbaik)
 • MyAsianTv
 • Laman web Drakor Watch dalam talian yang lain ...
 • BONUS: Aplikasi Tonton Drama Korea Terbaik
 • Laman yang Disarankan untuk Menonton Subtitel Drakor Indonesia (Kemas kini 2020)

  Bagi anda yang ingin menonton drama Korea, filem Korea, atau variety show, kali ini Jaka memberi anda cadangan laman web untuk menonton sari kata Indonesia.

  Dengan laman web ini, anda tentu dapat menonton alias dalam talian streaming bila-bila masa dan di mana sahaja anda mahu melalui PC atau telefon pintar, geng.

  Tetapi perlu diingat, kerana laman web berikut tidak sah, laman web ini akan terus menukar alamatnya agar tidak disekat oleh pemerintah.

  Mana yang sering anda gunakan atau yang akan menjadi kegemaran anda? Mari, lihat ulasan lengkap bersama dengan kelebihan dan kekurangan di bawah.

  1. DramaCute

  Menyediakan banyak tajuk drama Korea yang lengkap, DramaCute (//dramacute.xyz/) adalah cadangan pertama bagi anda yang mencari laman menonton drama Korea, geng.

  Tidak hanya lengkap, laman web ini juga menyediakan menu khas untuk drama Korea yang kini ditayangkan alias berterusan sehingga anda tidak akan terlepas drama Korea terbaru.

  Di samping itu, laman web ini juga menyediakan banyak tajuk variety show terkenal seperti Running Man yang boleh anda tonton secara percuma.

  KelebihanKekurangan
  Pilihan drama cukup lengkap Iklan pop timbul cukup menjengkelkan
  Terdapat pelbagai tajuk persembahan pelbagai
  Terdapat drama Korea yang sedang berlangsung
  Paparannya sederhana dan tidak membingungkan

  2. DramaQu (laman tontonan drama Korea terbaik)

  Sekiranya laman web untuk menonton Drakor DramaQu (//dramaqu.live/) memang memberi anda drama Korea atau filem yang boleh anda tonton secara percuma.

  Web menonton Drakor ini juga menyediakan beberapa pelayan alternatif sekiranya pautan streaming langsung pertama tidak berfungsi. Oleh itu, anda tidak perlu risau pautan yang terputus alias tiba-tiba dipadam, geng.

  Sekiranya anda ingin menonton drama Korea terbaru Vagabond atau Luar Biasa Anda, anda boleh menontonnya di laman menonton yang satu ini!

  KelebihanKekurangan
  Pembahagian drama Korea cukup bagus dan spesifik Banyak iklan yang cukup mengganggu laman web
  Kemas kini drama Korea masih tersedia

  3. MyAsianTv

  Pautan tontonan Drakor yang paling disyorkan seterusnya ialah MyAsianTV (//www9.myasiantv.io/) yang menawarkan paparan ringkas tanpa iklan sama sekali.

  Laman web ini juga menyediakan banyak tajuk drama dan filem Korea yang cukup lengkap dan dikemas kini.

  Bukan hanya itu, laman web ini juga menyediakan ciri Hari Teratas , Minggu Teratas , dan Bulan Teratas yang menyenaraikan drama dan filem Korea yang sedang ditayangkan pada hari itu, minggu dan bulan.

  Tetapi walaupun penampilan laman web itu bersih dari iklan, iklan tersebut tetap ada di sela-sela penayangan drama Korea seperti YouTube.

  KelebihanKekurangan
  Pilihan tajuk drama dan filem cukup lengkap Iklan di luar tayangan drama Korea terlalu banyak dan panjang
  Pilihan ukuran resolusi drama Korea tersedia untuk ditonton
  Paparan ringkas dan tidak ada iklan yang mengganggu

  Laman web Drakor Watch dalam talian yang lain ...

  4. Pawagam Sejuk

  Mungkin anda jarang mendengar laman web yang menonton Drakor yang satu ini. Namun, siapa sangka bahawa Cool Cinema (//bioskopkeren.digital/tv-series/korea/) juga menyediakan kandungan Korea.

  Namun menurut Jaka, ini adalah salah satu laman web yang paling sesuai untuk streaming drama Korea. Hampir semua drama Korea terbaru dan terbaik terdapat di sini.

  Pilihan drama Korea lengkap, malah diberi maklumat tentang betapa popularnya drama ini melalui jumlah tontonan yang diberikan pada tajuk drama.

  KelebihanKekurangan
  Terdapat tab khas di laman web yang memberikan maklumat mengenai jadual drama Korea terkini Iklan pop timbul yang mengganggu anda ketika ingin menonton drama
  Pilihan filem Hollywood terbaru juga ada

  5. Viki

  Masih belum menemui laman drama Korea yang sesuai? Mungkin Viki (//www.viki.com/) boleh menjadi alternatif lain, geng.

  Laman web ini menyediakan pelbagai tajuk drama dan filem Korea yang cukup lengkap dan berlainan genre.

  Laman web ini boleh anda nikmati secara percuma. Namun, untuk menikmati semua kandungan eksklusif Viki dalam HD, anda harus melanggan, geng.

  Walaupun begitu, anda boleh menonton beberapa drama Korea terlaris pada tahun 2019 seperti When the Camellia Blooms di laman web ini.

  KelebihanKekurangan
  Pilihan drama dan filem Korea sangat lengkap Beberapa Drakor tidak dapat ditonton di Indonesia
  Paparannya ringkas dan tidak terlalu membingungkan Sari kata Bahasa Indonesia tidak lengkap

  6. Perkongsian peninggalan

  Sekiranya anda tidak peduli dengan penampilan laman web yang normal , Omberbagi (//omberbagi.com/) boleh menjadi salah satu laman tontonan paling popular yang disyorkan oleh Jaka.

  Di sini anda tidak perlu risau sekiranya terdapat pautan yang terputus. Cukup laporkan dan anda dapat melihat proses pembaikan yang dilakukan oleh pentadbir.

  Selain itu, salah satu kelebihan menonton laman drama Korea adalah pelayannya yang pantas.

  Cukup campurkan dengan pakej internet tanpa had yang cepat dan stabil, anda tidak perlu risau lagi.

  KelebihanKekurangan
  Pelayan pantas untuk memuat turun drama dan filem Korea Banyak iklan
  Paparannya ringkas dan senang dilayari

  7. KissAsian

  Bukan hanya drama Korea, laman KissAsian (//kissasian.sh) sebenarnya juga bertujuan untuk menampung filem dan drama dari negara-negara Asia.

  Bermula dari koleksi filem Jepun, Cina, drama, Thailand, dan lain-lain yang boleh anda temui di laman web yang satu ini.

  Malangnya, KissAsian hanya menyediakan sari kata bahasa Inggeris di dalamnya. Ya, pengiraannya dapat belajar bahasa Inggeris dan Korea secara serentak, ya, geng.

  KelebihanKekurangan
  Filem dan drama dari negara-negara Asia lain cukup lengkap Hanya menyediakan sari kata Bahasa Inggeris
  Tampilan yang rapi untuk setiap negara Langkah-langkah yang cukup rumit dalam menonton laman web ini

  8. Anda Menonton

  Tidak jauh berbeza dengan laman menonton Drakor yang lain, Anda Tonton (//youwatch.pro/) juga sangat disyorkan untuk anda lawati, geng.

  Laman drama Indo Korea ini menawarkan penampilan yang bersih dan iklan yang sedikit mengganggu yang menjadikan aktiviti menonton lebih menyeronokkan.

  Bukan itu sahaja, pilihan drama Korea di laman YouWatch juga cukup lengkap dengan kualiti HD yang dikategorikan mengikut genre masing-masing.

  Bagi anda yang malas menonton streaming, menariknya laman web ini juga menyediakan pautan muat turun drama Korea dengan sari kata bahasa Indonesia, anda tahu.

  KelebihanKekurangan
  Pilihan drama Korea yang lengkap dan terkini hari ini Terdapat beberapa iklan di bahagian atas halaman
  Paparan bersih dan iklan yang sedikit mengganggu

  9. DramaGo

  Sekiranya laman web yang disebut DramaGo (//www.dramago.com/) memang khusus menyediakan filem dan drama yang berasal dari Korea, Jepun dan China sahaja.

  Penampilan awal laman web ini secara langsung memberikan senarai tajuk drama Korea berdasarkan episod terbaru yang boleh anda tonton secara langsung.

  Bukan hanya menonton drama Korea dalam talian melalui PC atau skrin komputer, anda juga dapat menonton drama Korea melalui laman web ini melalui telefon pintar, geng anda.

  KelebihanKekurangan
  Terdapat pilihan filem dan drama Korea, Jepun dan Cina Penampilan laman web ini kelihatan biasa dan agak membingungkan
  Terdapat pilihan untuk membaca manga sebagai alternatif

  10. DramaCool

  Berbeza dengan ulasan Jaka di atas, laman menonton drama Korea DramaCool (//www2.dramacool.movie/) nampaknya memberikan pilihan drama dari pelbagai negara Asia.

  Anda juga akan diberi maklumat lengkap mengenai tarikh tayangan filem dan drama terbaru melalui ciri kalendar yang dimiliki oleh laman web yang satu ini, geng.

  Oleh itu, anda boleh menjadualkan untuk menonton tayangan perdana, tanpa perlu melewatkan kemas kini berbanding rakan anda yang menyukai drama Korea juga!

  KelebihanKekurangan
  Kemunculan laman web ini kelihatan sederhana dengan sedikit iklan Pelayan agak berat ketika diakses
  Pilihan filem, drama dan rancangan pelbagai

  BONUS: Aplikasi Tonton Drama Korea Terbaik

  Sekiranya mungkin anda malas menonton drama Korea melalui laman web di atas, anda juga boleh mengetahui menontonnya melalui aplikasi streaming yang sedang beredar.

  Oleh itu, agar anda tidak bingung lagi mengenai aplikasi untuk menonton drama Korea, Jaka mempunyai beberapa cadangan yang boleh anda baca dalam artikel berikut.

  LIHAT ARTIKEL

  Itulah beberapa cadangan untuk menonton laman drama Korea yang boleh anda pilih sebagai pilihan. Semua yang anda dapat tonton secara percuma dengan pilihan penuh dan kualiti HD.

  Sila kongsi dan beri komen pada artikel ini untuk terus mendapatkan maklumat, petua & trik, dan berita mengenai teknologi dari JalanTikus.com.

  Baca juga artikel mengenai Drama Korea atau artikel menarik lain dari Naufaludin Ismail .

  Artikel Berkaitan