PERCUMA! Inilah Cara Membuat Akaun Rasmi dengan Mudah di LINE

Tidak keren jika anda mempunyai akaun rasmi di LINE? Anda boleh berinteraksi dengan banyak orang dengan senang dan senang. Nah, inilah cara membuat akaun rasmi dengan mudah di LINE.

LINE Messenger yang dikembangkan oleh Naver telah menjadi salah satu aplikasi sembang paling popular hari ini. Di samping kerana dilengkapi dengan banyak fitur menarik, LINE juga merupakan aplikasi sembang yang agak ringan dan selalu memberikan kemas kini. Ya atau tidak?

Selepas semalam Jaka berkongsi cara menggunakan tema LINE berbayar secara percuma, kali ini Jaka akan berkongsi cara untuk membuat akaun rasmi di LINE . Baiklah, mungkin ada di antara anda yang mahu memperbaikinya? Inilah caranya.

BACA JUGA
  • Bagaimana Mengetahui Siapa yang Membaca Sembang dalam Kumpulan LINE
  • WINE, Sticker LINE Rupanya Mengandungi Kandungan Dewasa!

Cara Membuka Akaun Rasmi di LINE

Bagi mereka yang telah lama menggunakan LINE, anda mungkin tahu bagaimana akaun rasmi berfungsi. Akaun rasmi di LINE adalah ciri yang diberikan kepada anda yang mempunyai perniagaan, hobi, komuniti atau sesuatu untuk membuat akaun yang berfungsi seperti halaman peminat. Sekarang, dengan akaun rasmi ini, anda akan lebih mudah berkomunikasi dalam konteks promosi dengan banyak anggota komuniti atau hobi yang sama. Menarik kan?

DOWNLOAD Aplikasi Naver Sosial & Pemesejan

Lalu, bagaimana anda membuat akaun LINE rasmi? Inilah cara membuat akaun LINE rasmi melalui Android dengan mudah!

Gunakan aplikasi LINE @

Perkara pertama yang anda perlukan untuk membuat akaun LINE rasmi adalah mempunyai akaun LINE. Sekiranya anda sudah mempunyai akaun LINE, maka yang anda perlukan adalah aplikasi LINE @ App . Muat turun LINE @ App melalui butang muat turun di bawah!

DOWNLOAD Aplikasi Sosial & Pemesejan LINE Corporation

Sekiranya anda telah memuat turun LINE @ apk dari pautan, sila pasang apk seperti biasa. Jangan lupa, anda juga boleh memuat turun LINE @ dari Google Play Store. Sekiranya LINE @ sudah dipasang di Android anda, mari mulakan membuat akaun LINE rasmi! Jadi inilah cara membuatnya:

  • Buka aplikasi LINE @. Pada skrin permulaan, anda akan disajikan dengan layar seperti berikut. Bersih ya? Tidak hairanlah jika banyak orang menyukai LINE, paparan aplikasinya mesra mata dan selesa.
  • Langkah seterusnya, jika anda memasang aplikasi LINE di Android, anda dapat memilih Mula dengan LINE , jadi anda tidak perlu repot masuk. Hanya membenarkannya. Tetapi jika LINE tidak dipasang, anda mesti log masuk dengan e-mel dan kata laluan yang anda gunakan di LINE.
  • Setelah berjaya masuk ke LINE @ dengan akaun LINE anda, anda akan diberi pilihan untuk membuat akaun LINE rasmi. Tekan tanda (+) untuk membuat akaun rasmi baru. Semasa dalam tutorial ini, kerana Jaka sudah memiliki akaun LINE rasmi, jadi anda dapat membuat akaun baru melalui menu yang sedikit berbeza.
  • Inilah cara borang yang mesti diisi untuk membuat akaun LINE rasmi. Isi dengan data akaun rasmi yang akan anda buat. Kemudian klik Daftar apabila selesai.
  • Setelah selesai, ini adalah bagaimana akaun rasmi yang akan anda uruskan muncul. Terdapat Tetapan , Urus Ahli & Akaun , Profil , Mod Balas dan banyak lagi. Sila sesuaikan dengan keperluan masing-masing.
  • Manage Members berfungsi untuk mengajak rakan LINE anda untuk menjadi pengendali akaun LINE rasmi yang anda buat, bukan untuk mengundang rakan untuk menjadi pengikut akaun rasmi anda. Oleh itu, anda boleh menguruskan akaun rasmi yang anda buat bersama dengan rakan anda.
  • Sekiranya anda ingin menjemput orang lain untuk menambahkan akaun rasmi anda, bagaimana masuk ke menu Tell a Friend . Kemudian pilih kaedah mana yang anda lebih suka menjemput rakan.
  • Oh ya, secara lalai ID akaun LINE rasmi anda adalah gabungan alfanumerik. Untuk menggantinya dengan ID yang lebih mudah dihafal, anda mesti mendaftar ID Premium. Anda boleh mendapatkan fungsi ID Premium di menu Kedai Perniagaan aplikasi LINE @. Anda boleh berkongsi ID LINE anda dan kemudian menggunakannya untuk ditambahkan oleh rakan anda.

Bagaimana ini, adakah masalah membuat akaun LINE rasmi? Cukup mudah kan? Jadi sekarang anda boleh mempunyai akaun rasmi di LINE, jadi mudah untuk berinteraksi dengan banyak orang sekaligus. Selamat mencuba!

Artikel Berkaitan