8 Permainan Romantik Android Terbaik yang Membuat Anda Klepek-klepek

Kali ini JalanTikus akan mencadangkan 8 tajuk permainan romantis Android terbaik yang mesti anda cuba dan boleh menjadikan anda klepek-klepek ..

Bermain permainan di Android bukan hanya sering dilakukan oleh lelaki, tetapi kebanyakan wanita yang juga mempunyai hobi bermain permainan di telefon pintar. Salah satu genre permainan yang disukai oleh wanita adalah permainan genre Romantik.

Pada masa ini terdapat pelbagai permainan Android romantis yang dapat anda muat turun dan mainkan secara percuma di Google Play Store. Dari sekian banyak permainan romantis yang dibuat, kali ini JalanTikus akan mengesyorkan beberapa tajuk permainan romantis Android.

Ingin tahu apakah permainan romantis terbaik yang boleh anda mainkan pada versi telefon pintar Android dari pasukan JalanTikus? Berikut adalah senarai

BACA JUGA
  • Fakta Unik Permainan Karakter 7 Paladin Yang Boleh Membuat Anda Kagum
  • 5 Permainan Pelik Buatan Jepun yang Tidak Anda Cuba

8 Permainan Romantik Android Terbaik

1. Berpakaian Diari

Permainan romantis Android pertama ialah Dress Up Diary. Permainan kasual Android ini dibuat oleh salah satu pembangun permainan Indonesia, Maingames . Permainan ini juga menjadi salah satu permainan kegemaran YouTuber, Han Yoo Raa.

Cari pasangan cinta anda di sini! Lelaki jenis mana yang anda suka? Ini bukan permainan simulasi temu janji biasa! Dalam Dress Up Diary, anda boleh berinteraksi secara langsung dengan pasangan anda! Dia benar-benar akan mengundang anda untuk berbual walaupun secara tiba-tiba.

Bagi anda yang belum bermain Dress Up Diary, anda boleh memuat turun permainan di sini: Dress Up Android Diary atau Dress Up Diary iOS. Jangan lupa suka fanpage Facebook dan ikuti Instagram!

Permainan Simulasi Maingames DOWNLOAD

2. Almari Puteri

Seterusnya ialah Princess Closet . Permainan Android romantis ini dicipta oleh Ciagram Co., LTD. Hampir seperti Dress Up Diary, permainan ini menawarkan simulasi temu janji dengan kisah cinta yang menarik yang boleh anda mainkan secara percuma.

Muat turun permainan di sini: Princess Closet

3. Cinta Kusut / Mahukah kita berkencan?

Seterusnya adakah Love Tangle / Haruskah kita berpacaran? . Permainan Android ini dibuat oleh NTT Solmare Corp. . Pengembaraan bermula apabila anda menjadi warganegara baru di sebuah apartmen. Di sini anda akan berhadapan dengan segitiga cinta antara penghuni pangsapuri. Anda mesti memilih mana yang sesuai untuk dijadikan tarikh.

Muat turun permainan di sini: Love Tangle / Haruskah kita berpacaran?

4. Mystic Messenger

Mystic Messenger adalah permainan simulasi yang dibuat oleh Cheritz Co., Ltd. Permainan ini juga merupakan salah satu permainan wajib untuk wanita.

Dalam permainan ini, anda akan mempunyai sembang misteri dengan banyak lelaki tampan. Selain berbual, anda juga boleh membuat panggilan suara. Wah!

Muat turun permainan di sini: Mystic Messenger

5. Kisah Cinta Perjalanan Romantik

Seterusnya adalah Kisah Cinta Perjalanan Romantik . Permainan Android romantis ini dicipta oleh Bluebell Lush Interactive Limited . Dalam permainan ini, anda akan bertemu dengan beberapa lelaki yang boleh anda pilih menjadi tarikh anda. Setiap lelaki mesti mempunyai keperibadian yang berbeza. Oleh itu, jangan buat pilihan yang salah!

Muat turun permainan di sini: Kisah Cinta Perjalanan Romantik

6. LoveStory: Roman Highschool

Seterusnya adalah LoveStory: Highschool Romance . Salah satu permainan romantis Android dibuat oleh pembangun dari Indonesia, PT. Falcon.

Dalam permainan ini, anda bertindak sebagai pelajar baru di kelas 11 di SMAN 11 Jakarta. Anda yang baru berpindah dari Kalimantan akan menghadapi banyak kawan baru, orang baru sehingga kisah cinta cukup mengasyikkan.

Muat turun permainan di sini: LoveStory: Highschool Romance

7. Kiss of Revenge

Seterusnya adalah Kiss of Revenge . Permainan romantis ini dibuat oleh Voltage, Inc. Dalam permainan ini, anda akan bertindak sebagai doktor di salah sebuah hospital di Tokyo. Hospital yang menjadikan ibu anda meninggal dunia 12 tahun yang lalu.

Di sana anda akan merancang balas dendam. Tetapi apabila berjumpa doktor, anda akan merasakan sesuatu yang berbeza dari sebelumnya. Adakah anda masih akan membalas dendam anda?

Muat turun permainan di sini: Kiss of Revenge

8. Sekiranya kita Kira Tarikh

Akhirnya ada Kalkulator Harus Kita Tarikh . Permainan yang dibuat oleh Thalia Premium Photo Montage ini mempunyai permainan yang cukup unik. Anda dapat mengukur berapa peratus keserasian anda dengan pasangan.

Di sana, anda hanya perlu memasukkan nama, tarikh lahir, nama pasangan anda dan tarikh lahir. Seterusnya, klik Kira . Peratusan akan muncul seberapa baik anda sepadan dengannya.

Muat turun permainan di sini: Sekiranya kita Tarikh Kalkulator

Itulah beberapa permainan romantis terbaik di Android yang boleh membuat anda kacau, terutamanya untuk wanita. Dari senarai permainan di atas, mana yang paling anda sukai? Kongsi di ruangan komen!

Pastikan juga anda membaca artikel yang berkaitan dengan PlayStation atau tulisan menarik lain dari Em Yopik Rifai .

Artikel Berkaitan