5 Aplikasi Facebook Terkini Lebih Ringan dan Kuota Jimat

Facebook kini mempunyai banyak ciri, tetapi adakah ia lebih berat dan boros? Penyelesaiannya adalah dengan menggunakan aplikasi Facebook alternatif yang lebih ringan dan menjimatkan kuota. Berikut adalah 5 aplikasi.

Facebook tidak diragukan lagi adalah salah satu rangkaian sosial yang paling popular di dunia. Hampir semua orang yang tersambung ke internet mesti mempunyai akaun Facebook. Sejak dilancarkan pada tahun 2004, pengguna Facebook kini telah mencapai ratusan juta.

Walaupun begitu, pelbagai ciri yang kini ditawarkan oleh Facebook sebenarnya memberi kesan negatif kepada penggunanya, termasuk berat dan boros . Banyak ciri di dalamnya menjadikan Facebook terasa lebih berat digunakan dari PC dan juga menggunakan aplikasi di telefon pintar. Di samping itu, pengguna Facebook juga sering mengeluh mengenai bateri yang boros dan kuota data internet.

BACA JUGA
  • Canggih! Kini Anda Boleh Memesan Makanan Secara Langsung Dari Facebook
  • Cara Memulihkan Akaun Facebook HACK
  • Cara Mengubah Tampilan Facebook dengan Tema Hebat

5 Aplikasi Facebook Terkini, Kuota Lebih Ringan dan Jimat

Untuk mengatasi masalah di atas, kali ini Jaka akan memberikan petua dalam bentuk pilihan aplikasi alternatif untuk pengguna Facebook. Dengan aplikasi alternatif ini, pengguna masih dapat menikmati rangkaian sosial Mark Zuckerberg tanpa perlu risau dan boros. Berikut adalah lima aplikasi Facebook alternatif yang lebih ringan dan menjimatkan kuota .

1. Facebook Lite

Anda pasti pernah mendengar aplikasi Facebook alternatif yang satu ini. Facebook Lite pada asalnya dibuat untuk membolehkan pengguna telefon pintar spesifikasi biasa-biasa sahaja dapat mengakses Facebook dengan selesa. Tidak lengkap seperti Facebook biasa, aplikasi ini hanya akan menampilkan suapan sederhana tetapi lebih ringan, lebih pantas dan pasti menjimatkan bateri dan kuota.

Facebook, Inc. Aplikasi Sosial & Pemesejan MUAT TURUN

2. Logam untuk Facebook

Aplikasi alternatif ini sangat ringan kerana ukurannya tidak sampai 3 MB! Hebatnya, aplikasi dengan ukuran kecil ini memberikan versi ringan untuknya juga rangkaian sosial, Facebook dan Twitter. Metal menjalankan Facebook dengan sangat lancar dan tanpa membebankan RAM, bateri dan kuota. Walaupun aplikasi ini mempunyai kekurangan mengandungi iklan yang kadang-kadang menjengkelkan.

Nam Nghiem Aplikasi Sosial & Pemesejan DOWNLOAD

3. Mesra untuk Facebook

Walaupun hanya aplikasi alternatif, Friendly for Facebook sebenarnya menyediakan banyak ciri di dalamnya. Anda dapat mengubah tema Facebook, memuat turun foto atau video, menyekat iklan, dan mengamankan akaun anda dengan sensor cap jari. Dengan banyak ciri yang ditawarkan, aplikasi ini tetap lebih ringan dan tentunya menjimatkan kuota (kecuali digunakan untuk memuat turun banyak video).

Aplikasi Studio Mesra & Pemesejan Mesra TURUN

4. Swift untuk Facebook Lite

Aplikasi yang satu ini sebenarnya menawarkan rupa dan ciri yang hampir sama dengan aplikasi Facebook biasa. Tetapi dengan ciri-ciri untuk berbual, mengirim atau memuat turun foto dan video, pemberitahuan push, ke panggilan video, Swift untuk Facebook Lite hanya menggunakan sekitar 20MB RAM.

Aplikasi Sosial & Pemesejan Biasa Nice Guy DOWNLOAD

5. Mudah untuk Facebook

Sesuai dengan namanya, Simple for Facebook menjadikan penggunaan Facebook sangat mudah. Hanya menyediakan ciri-ciri penting seperti kemas kini status dan sembang, aplikasi ini sesuai untuk anda yang selalu berminat setiap kali anda membuka Facebook.

Aplikasi Trend Sosial & Pemesejan Trend DOWNLOAD

Itulah lima aplikasi Facebook alternatif yang dijamin lebih ringan dan menjimatkan kuota . Anda boleh memilih yang paling sesuai dengan keperluan dan tabiat anda di Facebook. Sekarang, anda tidak perlu takut lagi bahawa telefon pintar lambat atau kuota habis dengan cepat. Semoga berjaya!

Baca juga artikel mengenai aplikasi atau artikel menarik lain dari Reynaldi Manasse .

Artikel Berkaitan