10 Aplikasi Karaoke Percuma Terbaik untuk PC dan Laptop, Boleh di Rumah!

Ingin berkaraoke di rumah bersama keluarga sambil mengasingkan diri? Anda mesti memasang aplikasi karaoke percuma di PC berikut, geng! (Kemas kini 2020)

Siapa yang tidak suka menyanyi? Nampaknya hampir semua orang sangat suka menyanyi dengan baik. Sama ada kedengarannya baik atau buruk, menyanyi adalah hak semua orang, geng.

Bagi anda yang suka menyanyi, biasanya anda juga suka aktiviti karaoke. Aktiviti ini lebih menarik dilakukan dengan keluarga atau rakan.

Oleh kerana bilik karaoke ditutup kerana Corona, anda boleh memasang aplikasi karaoke di PC anda. Jangan percaya? Di sini Jaka akan memberi anda pilihan aplikasi karaoke percuma yang boleh anda pasangkan di PC anda.

Apa aplikasinya? Jumpa!

 • Pemain Karaoke Lanjutan
 • Pemalam CDG untuk Winamp
 • Satu Karaoke
 • Karaoke Tri
 • Aplikasi Karaoke Percuma di PC Lain. . .
 • Perisian Karaoke Percuma Terbaik untuk PC Windows

  Dalam artikel ini, Jaka akan mengkaji 10 aplikasi karaoke di PC yang sangat disyorkan kerana mereka percuma dan mempunyai pelbagai ciri.

  Lihat di bawah, geng!

  1. KaraFun

  Perisian ini adalah salah satu perisian yang paling terkenal, dan sangat diminati oleh banyak orang. Dengan menggunakan perisian ini, anda boleh memainkan lagu yang ada di komputer anda.

  Selain itu, kesenangan menggunakan KaraFun ialah anda juga dapat mengaksesnya secara dalam talian dan memainkan lagu, melalui katalog yang disediakan.

  Format fail audio yang boleh dimainkan oleh perisian ini termasuk .KAR, .MID, .KOK, .RC, .KFN, .MP3, dan .CDG. Sementara itu, format video yang dapat dipersembahkan adalah .AVI dan .MPG sahaja.

  Sekarang, untuk serasi sepenuhnya, anda harus menambahkan lebih banyak pakej codec ke PC anda, contohnya K-Lite Codec Pack. Adakah anda bersedia untuk menyanyikan perisian karaoke percuma terbaik ini?

  Aplikasi Penyemak Imbas KaraFun DOWNLOAD

  2. Pemain Karaoke Lanjutan

  Perisian ini juga merupakan salah satu aplikasi karaoke percuma terbaik untuk PC yang paling digemari.

  Aplikasi ini mempunyai kemampuan untuk mengatur fail media dengan cepat, jadi ketika anda ingin menggunakan Advanced Karaoke Player , anda tidak perlu repot untuk menambahkan fail secara manual.

  Perisian karaoke percuma terbaik yang disebut Advanced Karaoke Player menyokong hampir semua format audio dan video utama, seperti .MP3 + G, .DAT, .MPG, .AVI, .KV, .MP4, .WMV, .ASF, .VOB, .RM, dan. RMVB.

  Dengan format ini, anda dapat mengakses semua lagu yang ada di komputer atau CD / DVD yang anda masukkan ke dalam PC. Di samping itu, anda juga boleh menukar antara muka atau kulit mengikut citarasa anda.

  Penyemak Imbas Apl Pemain Karaoke Lanjutan MUAT TURUN

  3. Pemalam CDG untuk Winamp

  CDG adalah pemalam perisian utama untuk Windows, iaitu Winamp. Dengan aplikasi ini, anda dapat merasakan sensasi menyanyi ketika menghidupkan muzik yang diformat menjadi karaoke.

  Sudah tentu CDG Plug-in Winamp juga termasuk dalam senarai salah satu perisian karaoke percuma terbaik untuk PC. Kerana, siapa yang tidak kenal Winamp?

  Winamp adalah perisian yang dapat memainkan muzik dalam pelbagai format. Sekarang, dengan pemalam CDG, ia akan mengubah format yang dapat dimainkan di Winamp menjadi .MP3 + G sehingga anda dapat menyanyi dengan riang.

  Muat turun WinG CDG Plug-in melalui pautan berikut

  4. Satu Karaoke

  One Karaoke adalah perisian yang sangat sesuai untuk pengguna rumah dan profesional seperti kelab rekreasi, restoran, hotel dan pelbagai tempat hiburan lain.

  Dengan One Karaoke , anda tidak perlu repot menukar CD / DVD lagi, jadi anda tidak membuang masa.

  Perisian karaoke bebas PC mampu menjalankan hampir semua jenis format audio dan video. Format ini merangkumi .MPG, .WMV, .MP3, .MOV, .KAR, .AVI, .DAT, .WMA, dan sebagainya.

  Tunggu apa lagi? Cepat dan muat turun dan segera membuktikan nyanyian anda yang hebat.

  Muat turun One Karaoke melalui pautan berikut

  5. Karaoke Tri

  Perisian TriceraSoft ini dapat membantu anda berlatih karaoke sehingga anda dapat tampil lebih yakin.

  Ciri-cirinya juga banyak, ada tempo, suara, penghapusan vokal, dan penyimpanan fail audio kembali ke format MP3. Menggunakan Tri Karaoke benar-benar mempunyai sensasi seperti karaoke di tempat komersial.

  Tri Karaoke yang merupakan salah satu perisian karaoke percuma terbaik, sudah menyokong pelbagai format fail yang boleh dimainkan, termasuk .FLV, .MPEG, .DAT, .VOB, .MP3, .MIDI, .WAVE, .MP4, .MKV,. AVI, .3GP, dan .MP3 + G.

  Bersedia untuk berbeza di hadapan rakan anda? Ceria mempraktikkannya. Jaka akan mendoakan yang terbaik untuk anda, hehehe.

  Muat turun Tri Karaoke melalui pautan berikut

  Aplikasi Karaoke Percuma di PC Lain. . .

  6. KaraokeKanta

  Tidak kurang dengan aplikasi di atas, KaraokeKanta juga dilengkapi dengan pelbagai ciri, kawan-kawan . Anda boleh memaksimumkan ciri ini untuk berlatih atau hanya lucu.

  Di sini, anda boleh menyesuaikan kelajuan dan keseimbangan video, mengubah nada, mengubah format. MP3 + G ke. MP3, menukar koleksi lagu, kelihatan lebih unik, dan banyak lagi ciri lain.

  Seperti perisian karaoke percuma terbaik untuk PC lain, KaraokeKanta juga menyokong pelbagai format fail seperti .AVI, .DIVX, .MP4, .FLV, .MPEG, dan .MOV. Sekiranya anda suka karaoke, jangan ragu untuk menggunakan perisian karaoke percuma ini.

  Muat turun KaraokeKanta melalui pautan berikut

  7. Pemain Karaoke VanBasco

  Percuma, gembira kami mendengarnya. Perisian karaoke percuma untuk PC terbaik dengan nama yang sejuk mempunyai ciri-ciri yang tidak kurang menarik daripada yang lain.

  Anda dapat menyesuaikan tampilan seperti mengubah fon, mengubah warna di latar belakang, atau bahkan menyematkan gambar di latar belakang. Selain itu, ada juga pilihan untuk menyesuaikan tempo, bisu, dan pilihan untuk memainkan hanya satu instrumen.

  Pemain Karaoke VanBasco menyokong hampir semua format fail untuk dipersembahkan sebagai koleksi lagu karaoke anda.

  Semasa mengendalikan aplikasi ini, lirik akan muncul secara automatik di tetingkap yang terpisah. Kelajuan tempo lirik juga cukup tepat, sangat membantu anda sebagai suara palsu untuk berlatih menyanyi.

  Muat turun Pemain Karaoke VanBasco melalui pautan berikut

  8. Karaoke 5

  Sekiranya anda masih tidak selesa dengan pilihan perisian dan aplikasi karaoke percuma terbaik untuk PC di atas, mungkin Karaoke 5 boleh menjadi pilihan terbaik.

  Karaoke 5 adalah aplikasi alternatif yang boleh digunakan sebagai perisian karaoke terbaik untuk anda, jadi anda masih boleh berlatih menyanyi dengan baik. Ciri lengkap. Apakah mereka?

  Ya, ciri-ciri unggul yang disajikan di sini termasuk penyegerakan, suku kata, dan juga pencampuran. Malah, Karaoke 5 juga dilengkapi dengan sokongan berbilang bahasa.

  Jadi, berapa kali anda perlu berlatih, kawan-kawan?

  Muat turun Karaoke 5 melalui pautan berikut

  9. Walaoke

  Walaoke adalah satu lagi perisian karaoke percuma terbaik untuk PC berasaskan Windows yang cukup mudah digunakan.

  Walaoke dapat mempersembahkan video anda sendiri untuk dijadikan latar belakang, dan juga untuk mencetak daftar lagu di dalamnya. Menarik kan?

  Bukan hanya itu, Walaoke juga menyokong sistem berangka yang membolehkan anda memilih lagu berdasarkan nombor berurutan.

  Sekiranya anda masih merasa tidak selesa, anda juga boleh menukar warna lirik lagu supaya anda lebih selesa membacanya ketika berkaraoke.

  Muat turun Walaoke melalui pautan berikut

  10. Lirik Mini

  Aplikasi karaoke percuma terakhir pada komputer riba / PC yang dipanggil MiniLyrics . Dengan perisian ini, anda dapat menyanyikan dan menangkap lirik satu lagu dalam setiap perkataan.

  Sebenarnya, anda boleh menyanyi bersama, jadi anda mesti bergaduh dengan rakan anda.

  Selain itu, MiniLyrics juga dapat membuat Anda menyesuaikan ukuran dan warna font ketika ditampilkan di jendela desktop, sesuai selera.

  Ciri-ciri menarik yang terdapat dalam aplikasi ini adalah terdapat plug-in untuk banyak pemain muzik lain seperti iTunes, Windows Media Player, Winamp, dan sebagainya. MiniLyric juga dapat memuat turun lirik lagu secara automatik, dengan syarat PC anda disambungkan ke internet.

  Muat turun MiniLirik melalui pautan berikut

  Itulah perisian karaoke percuma terbaik dari Jaka di Windows, ia boleh dipasang untuk PC atau komputer riba. Apa yang menarik mengenai semua aplikasi di atas, tidak memerlukan spesifikasi yang tinggi.

  Anda boleh menjalankannya di PC atau komputer riba dengan spesifikasi biasa-biasa saja. Jumpa di artikel Jaka seterusnya, ya!

  Artikel Berkaitan