Cara membuat ukuran tajuk YouTube yang betul + sepanduk YouTube percuma

Bagi anda yang keliru tentang ukuran tajuk atau sepanduk YouTube yang betul, cari jawapannya di sini! Terdapat contoh sepanduk Youtube percuma untuk anda!

Bagi anda yang suka menggunakan YouTube, sama ada hanya menonton video atau mempunyai saluran sendiri di sana, anda mesti mengetahui tajuk atau sepanduk YouTube .

Kewujudan tajuk saluran YouTube ini sangat penting untuk meningkatkan reka bentuk saluran seseorang. Seperti kata, semakin cantik reka bentuknya , semakin selesa orang lain datang ke saluran .

Nah, ramai yang bertanya kepada Jaka, berapakah ukuran sepanduk YouTube yang betul ? Lalu bagaimana anda membuatnya sehingga anda tidak memotongnya? Tenanglah, Jaka akan berkongsi panduan ukuran sepanduk YouTube yang betul dan cara membuatnya .

 • Cara Menambah atau Menukar Sepanduk YouTube
 • BONUS! Sepanduk YouTube Percuma
  • Sepanduk YouTube Plain
  • Sepanduk YouTube yang menarik
  • Sepanduk Permainan YouTube
  • Sepanduk Anime YouTube
 • Garis Panduan Ukuran & Templat Banner YouTube

  Sumber foto: Sokongan Google

  Pertama sekali, kita harus memahami dengan baik bahawa YouTube mempunyai tetapannya sendiri, termasuk mengenai ukuran saluran tajuk / sepanduk .

  Penting untuk diperhatikan bahawa ukuran spanduk YouTube akan berbeza-beza, bergantung pada anda membukanya di layar desktop, TV, atau melalui telefon bimbit. Dengan kata lain, mungkin telefon pintar anda kelihatan penuh di TV tetapi akan dipangkas di HP atau desktop.

  Oleh itu, sila dengarkan garis panduan ukuran sepanduk YouTube dengan teliti yang diekstrak terus dari Sokongan Google !

  1. YouTube mengesyorkan memuat naik satu gambar berukuran 2560 x 1440 piksel , dengan dimensi muat naik minimum ialah 2048 x 1152 piksel .

  2. Kawasan selamat minimum untuk teks dan logo : 1546 x 423 piksel . Maksudnya, jika anda mahu tulisan atau logo anda kelihatan, cuba simpan kedua-duanya di "kawasan selamat" ini . Sekiranya tidak, gambar anda mesti dipotong pada paparan atau peranti tertentu.

  3. Lebar maksimum ialah 2560 x 423 piksel . Dengan lebar ini, "kawasan selamat" akan sentiasa kelihatan, apa sahaja ukuran skrinnya.

  4. Adalah disyorkan untuk memuat naik ukuran fail maksimum 6MB . Sekiranya lebih besar daripada itu, YouTube tidak akan menerima fail anda.

  Itulah panduan ukuran banner YouTube (YT) yang boleh anda gunakan sebagai rujukan untuk membuat reka bentuk terbaik untuk saluran anda.

  Untuk membuatnya, anda boleh menggunakan serangkaian cadangan untuk perisian penyuntingan foto PC percuma terbaik yang telah dibuat oleh Jaka di sini .

  Anda juga boleh menggunakan rangkaian aplikasi reka bentuk grafik terbaik , terutamanya jika anda mahukan sepanduk YouTube yang baik dan maksimum.

  Cara Menambah atau Menukar Sepanduk YouTube

  Sumber foto: Wyzowl

  Setelah anda mengetahui dan memahami ukuran gambar sepanduk YouTube dan membuatnya melalui perisian atau aplikasi penyuntingan terbaik, anda mesti mengetahui cara menambah atau menukar tajuk / sepanduk saluran YouTube anda .

  Ingat! Kaedah ini hanya dapat dilakukan pada PC desktop atau komputer riba , bro. Daripada ingin tahu, berikut langkahnya!

  Langkah - 1 : Pada PC atau Laptop, sila log masuk ke saluran YouTube anda.

  Langkah - 2 : Di menu kanan atas, pilih Saluran Saya / Saluran Saya .

  Langkah - 3 : Selepas itu, klik Sesuaikan Saluran .

  Selepas itu, bagi mereka yang ingin menambahkan sepanduk YouTube baru , klik Tambah Saluran Seni , posisinya berada di bahagian atas skrin YouTube.

  Sementara itu, bagi mereka yang ingin menukar sepanduk Youtube , arahkan kursor ke sepanduk yang ada dan klik Edit> Edit Saluran Seni .

  Langkah - 4 : Sila muat naik gambar atau foto dari komputer. Anda juga dapat mengklik tab Galeri untuk memilih gambar dari Galeri Foto YouTube.

  Langkah - 5 : Kelak anda akan melihat pratonton paparan tajuk pada pelbagai peranti. Untuk membuat perubahan, pilih Laraskan pemangkasan .

  Setelah anda rasa sudah cukup, klik Pilih . Selesai! Itulah cara menambah atau mengubah gambar banner YouTube mengikut ukuran. Sangat mudah, bukan?

  BONUS! Sepanduk YouTube Percuma

  Bagi anda yang mencari templat sepanduk YouTube percuma, inilah tempatnya! Jaka akan memberikan contoh tajuk saluran YouTube yang menarik dan anda pasti boleh mencuba dengan bebas.

  Sepanduk YouTube Plain

  Pertama, Jaka akan memberikan contoh latar belakang spanduk biasa tanpa teks alias YouTube. Sangat mengagumkan untuk memberi inspirasi kepada saluran anda, geng! Inilah senarai!

  1. Sepanduk Polos dengan Siluet Biru

  2. Sepanduk Polos dengan Siluet Merah

  3. Sepanduk Polos dengan Siluet Merah

  4. Sepanduk Polos Biru

  5. Sepanduk Polos dengan Siluet Biru

  6. Sepanduk Polos dengan Siluet Biru dan Hijau

  7. Sepanduk Pink Plain

  8. Sepanduk YouTube Pink

  9. Sepanduk Polos Ungu

  10. Sepanduk Polos Pink

  Sepanduk YouTube yang menarik

  Seterusnya, Jaka akan berkongsi dengan anda contoh sepanduk YouTube yang hebat yang sesuai untuk saluran anda. Inilah senarai!

  1. Sepanduk dengan Simbol

  2. Sepanduk dengan Latar Belakang Ketenteraan

  3. Sepanduk dengan Simbol Infiniti

  4. Sepanduk Futuristik

  5. Sepanduk Futuristik

  Sepanduk Permainan YouTube

  Untuk pemain, anda mesti memuat naik sepanduk permainan YouTube yang hebat dan hebat ini. Inilah senarai!

  1. Sepanduk Permainan Kegemaran

  2. Sepanduk Permainan Aksi

  3. Sepanduk Saluran Permainan

  4. Sepanduk Saluran Permainan

  5. Sepanduk Permainan Kegemaran

  Sepanduk Anime YouTube

  Bagi anda yang suka menonton pelbagai anime, anda boleh mencuba memuat naik contoh banner YouTube secara percuma di bawah ini. Inilah senarai!

  1. Sepanduk Anime Kegemaran

  2. Sepanduk Anime Kegemaran

  3. Sepanduk Anime Kegemaran

  4. Sepanduk Anime Kegemaran

  5. Sepanduk Keabadian Kyoukai

  Selain menyebarkan sepanduk untuk YouTube di atas, anda juga boleh mendapatkan gambar inspirasi dari koleksi wallpaper HD keren yang telah dikumpulkan Jaka dalam artikel ini . Dijamin geng yang baik dan anti legap!

  Itulah panduan ukuran sepanduk YouTube bersama dengan kaedah teknikal yang harus anda ketahui. Sangat mudah, bukan?

  Baca juga artikel mengenai Tech Hack atau artikel menarik lain dari Diptya .

  Artikel Berkaitan