10 Cara untuk Mendapatkan WiFi Percuma Di mana sahaja & bila-bila masa, Mudah!

Tidak boleh melayari kerana tidak ada kuota atau WiFi? Tidak perlu murung! Anda boleh melayari tanpa henti dengan mendapatkan WiFi percuma berikut!

Pada zaman sekarang ini, kuota internet telah menjadi salah satu keperluan banyak orang, terutama bagi milenium yang sentiasa mengemas kini dan melayari setiap masa.

Tanpa kuota internet, anda juga pasti akan merasa bosan kerana anda tidak dapat mengakses internet. Aktiviti lain yang memerlukan rangkaian internet juga boleh terganggu.

Tetapi, walaupun anda tidak mempunyai kuota, anda masih dapat mengakses internet jika anda tersambung ke rangkaian WiFi dengan sambungan internet yang cukup stabil.

Lalu, bagaimana jika anda tidak mempunyai kuota internet atau WiFi di rumah? Pasti bosan kerana anda tidak dapat menstrim filem kegemaran anda atau bermain permainan kegemaran anda, bukan?

Jangan risau, geng! Kerana, Jaka akan membongkar cara mendapatkan WiFi percuma sehingga anda dapat terus melayari kapan saja. Ingin tahu? Lihat tutorial di bawah!

 • Pasang Aplikasi Pengimbas WiFi
 • Gunakan Facebook Cari Wi-Fi
 • Cara mendapatkan WiFi percuma lain ...
 • BONUS: Cara masuk ke WiFi tanpa aplikasi
 • Cara Dapatkan WiFi Percuma Di Mana Saja

  Apabila disambungkan ke WiFi dengan sambungan internet yang stabil, anda dapat dengan mudah menggunakan pelbagai aplikasi yang memerlukan internet.

  Tetapi jika anda tidak mempunyai WiFi, anda masih boleh melayari menggunakan WiFi percuma. Inilah cara mendapatkan WiFi percuma yang boleh anda cuba.

  1. Gunakan Pengimbas WiFi Lalai Telefon Pintar

  Cara mendapatkan Wifi gratis di Android, iPhone, atau PC yang dapat Anda lakukan dengan menggunakan pengimbas WiFi lalai secara maksimum.

  Kedengarannya remeh, bukan? Tetapi tidak semua orang memahami cara menggunakannya dengan baik untuk mendapatkan WiFi percuma di mana sahaja anda berada.

  Caranya juga sangat mudah, anda tahu! Cukup buka tetapan WiFi pada telefon pintar atau PC anda, kemudian cari sambungan WiFi berlabel teks kuat tidak selamat atau buka .

  2. Pasang Aplikasi Pengimbas WiFi

  Kadang-kadang, hasil carian WiFi lalai pada telefon pintar atau komputer riba tidak optimum sehingga anda menghadapi masalah untuk mendapatkan rangkaian WiFi terbuka.

  Oleh itu, anda memerlukan aplikasi pengimbas WiFi . Kerana, aplikasi carian WiFi ini dapat mengesan WiFi di sekitar anda dengan lebih banyak pengaruh.

  Pada PC Windows, anda boleh menggunakan perisian pengimbas WiFi seperti WeFi Pro dan NetStumbler. Sementara untuk telefon pintar, anda boleh menggunakan aplikasi Peta WiFi.

  3. Gunakan Facebook Cari Wi-Fi

  Anda juga boleh mencuba kaedah WiFi percuma dengan ciri Facebook, iaitu Cari Wi-Fi. Ciri ini membolehkan anda mencari lokasi hotspot tanpa wayar terdekat.

  Cari Wi-Fi akan memaparkan hotspot SSID yang tidak dilindungi oleh kata laluan atau kata laluan yang dilindungi untuk digunakan secara langsung.

  Setelah menemui hotspot yang tidak menggunakan kata laluan, anda boleh menghubungkan telefon pintar anda ke hotspot secara langsung untuk mendapatkan WiFi percuma.

  Cara mendapatkan WiFi percuma lain ...

  4. Tingkatkan Had WiFi Percuma

  Cara mendapatkan WiFi percuma tanpa aplikasi juga dapat ditipu dengan meningkatkan atau meningkatkan had WiFi percuma, geng.

  Untuk melakukan ini, anda harus memasang aplikasi Makeup MAC (Media Access Control) dan memanipulasi Alamat MAC pada PC atau komputer riba anda.

  Sudah tentu, kaedah ini tidak digalakkan kerana sama seperti memecah masuk WiFi, kecuali jika anda berada dalam situasi yang sangat mendesak.

  5. Manfaatkan Program Penyedia Kesetiaan

  Salah satu penyedia terkenal, Telkomsel, menyediakan Program Kesetiaan untuk pelanggannya. Program ini juga terdapat di pelbagai tempat.

  Pengendali mudah alih ini mempunyai banyak hotspot berlabel WiFi.id dipasang di hampir semua tempat awam. Anda juga dapat menggunakannya untuk mendapatkan WiFi percuma.

  Tetapi, Program Royalti ini mempunyai had masa. Oleh itu, manfaatkan masa ini dengan maksimum untuk melakukan aktiviti internet yang anda perlukan.

  6. Gunakan WiFi Stesen Google

  Program yang dibuat oleh Google ini menyediakan kawasan WiFi percuma untuk orang ramai bekerjasama dengan ISP tempatan CBN dan FiberStar.

  Untuk memasukkan WiFi percuma ini, yang harus anda lakukan ialah memasukkan nombor telefon bimbit anda, maka anda akan mendapat SMS yang mengandungi kata laluan untuk mengakses WiFi ini.

  Walaupun terdapat di pelbagai bandar besar, sayangnya Stesen WiFi Google akan berhenti beroperasi di Indonesia pada akhir tahun 2020.

  7. Gunakan WiFi di Rumah Rakan

  Salah satu tempat terbaik untuk mendapatkan WiFi percuma adalah di rumah rakan. Dari sekian banyak rakan yang anda ada, tentunya ada yang mempunyai WiFi di rumah mereka.

  Anda boleh mengunjungi rumahnya dengan alasan melakukan tugas bersama atau hanya berkunjung. Kemudian, anda boleh meminta kebenaran untuk menggunakan WiFi.

  Menunggang internet di rumah rakan menjadi salah satu cara untuk mendapatkan WiFi percuma di Android secara sah yang boleh anda cuba, geng!

  8. Kunjungi tempat yang menyediakan WiFi percuma

  Selain itu, anda juga boleh mengunjungi tempat-tempat yang menyediakan kemudahan WiFi percuma seperti kafe, atau restoran yang cukup popular di kediaman anda.

  Anda boleh menikmati WiFi percuma yang disediakan di kafe atau restoran dengan hanya memesan secawan kopi. Betul-betul menjimatkan, bukan?

  Sebenarnya, anda boleh melayari internet selama berjam-jam menggunakan WiFi percuma sambil memakan makanan atau minuman yang anda pesan.

  9. Lawati Hotel

  Mengunjungi hotel hanya untuk mendapatkan WiFi percuma? Nampaknya ini adalah penyelesaian yang sangat mahal dan tidak dapat dilakukan oleh banyak orang.

  Tetapi, kaedah WiFi percuma ini adalah suatu keharusan bagi anda untuk mencuba ketika anda bercuti di luar bandar dan memilih untuk bermalam di hotel, geng.

  Cara mengetahui kata laluan WiFi hotel yang boleh anda lakukan dengan bertanya terus di kaunter penyambut tetamu hotel. Selepas itu, anda boleh melayari internet mengikut kehendak hati anda!

  10. Memecah masuk ke WiFi

  Akhirnya, ada cara untuk mendapatkan WiFi percuma di mana sahaja anda boleh lakukan dengan menerobos WiFi di komputer riba atau telefon bimbit.

  Sudah tentu, kaedah ini tidak sah dan tidak digalakkan kerana akan membahayakan pemilik WiFi yang anda curi.

  Tetapi dalam keadaan mendesak, anda boleh mencuba masuk ke WiFi yang dikesan di sekeliling anda. Anda hanya perlu tahu bagaimana masuk ke WiFi.

  BONUS: Cara masuk ke WiFi tanpa aplikasi

  Ingin mendapatkan WiFi dengan helah gaya penggodam, iaitu menerobos WiFi berdekatan atau WiFi mana yang dikesan di sekitar anda?

  Mudah! Anda dapat melakukannya dengan mengikuti tutorial tentang cara masuk ke WiFi tanpa aplikasi dalam artikel berikut.

  LIHAT ARTIKEL

  Sekarang, itulah 10 cara untuk mendapatkan WiFi percuma yang boleh anda cuba dengan mudah di mana sahaja. Dengan begitu, anda tidak perlu risau lagi apabila kuota habis.

  Setelah berjaya, anda boleh melayari internet dengan segera untuk kemas kini media sosial, memuat turun filem, bermain permainan dan banyak lagi.

  Baca juga artikel mengenai WiFi atau artikel menarik lain dari Tia Reisha .

  Artikel Berkaitan