10 Permainan Pertarungan PC Terbaik 2019 | 100% Hancur!

Senarai cadangan untuk permainan pertempuran PC terbaik 2019 versi Jaka yang mesti anda cuba bermain dengan rakan atau bersendirian. Lengkap dengan ulasan dan treler permainan.

Adakah anda mencari permainan pertempuran yang menarik untuk dimainkan dengan rakan?

Permainan pertarungan memang sangat menarik untuk dimainkan bersama atau bersendirian. Anda boleh memilih wira kegemaran anda dan menunjukkan semua kemahiran yang anda ada untuk mengalahkan musuh.

Terutama jika bermain dengan rakan-rakan pada masa lapang, ia akan menjadi sangat menggembirakan lelaki. Walau bagaimanapun, permainan yang dimainkan juga menyokong kegembiraan anda. Oleh itu, anda harus memilih permainan pertempuran terbaik.

Jaka telah menyediakan senarai cadangan permainan pertempuran komputer 2019 terbaik yang paling menarik untuk anda bermain dengan rakan atau bersendirian. Apa permainannya? Lihat senarai penuh!

 • Street Fighter V
 • Tekken 7
 • Dragon Ball FighterZ
 • Gear Bersalah Xrd
 • Ketidakadilan 2
 • Jiwa Calibur VI
 • Blazblue: Cross Tag Battle
 • Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4
 • Mati atau Hidup 5 Pusingan Terakhir
 • 10 Permainan Pertarungan PC Terbaik 2019

  Permainan Jaka yang disenaraikan di bawah boleh dimuat turun di Steam dan anda boleh mencari dengan menyalin tajuk permainan di bawah dan menampalnya di medan carian di Steam.

  Pemuat turun & Pemalam Aplikasi Valve Corporation DOWNLOAD

  Anda juga boleh melompat ke permainan yang ingin anda lihat dalam Jadual Kandungan. Inilah permainan pertempuran yang menarik yang mesti anda cuba mainkan!

  1. Mortal Kombat X

  Permainan pertempuran PC terbaik pertama yang disyorkan oleh Jaka untuk anda mencuba adalah Mortal Kombat X guys. Permainan ini mempunyai pelbagai perkara unik dalam setiap elemen permainan.

  Bermula dari grafik yang baik, kesan pertempuran yang khas, hingga watak yang mempunyai kebolehan yang unik. Walau bagaimanapun, permainan ini lebih sesuai untuk orang dewasa kerana permainan ini praktikalnya sadis.

  Setiap watak mempunyai kombo yang berbeza dan serangan utama. Anda juga akan berasa huru-hara ketika bermain. Sesuai untuk mereka yang suka permainan pertempuran dengan gaya bertarung pantas.

  Pada tahun 2019, siri terbaru muncul dengan nama Mortal Kombat 11 yang kelihatan sangat menarik. Ingin tahu? lihat treler di bawah.

  PerincianSpesifikasi
  OS 64-bit: Vista, Menang 7, Menang 8, Menang 10
  Pemproses Intel Core i5-750, 2.67 GHz atau AMD Phenom II X4 965, 3.4 GHz
  Ingatan RAM 3 GB
  Grafik NVIDIA GeForce GTX 460 atau AMD Radeon HD 5850
  Penyimpanan 36 GB
  Harga Rp 135,999

  2. Street Fighter V

  Seterusnya adalah Street Fighter V , permainan pertempuran PC legenda dengan 16 watak yang boleh anda pilih dengan bebas. Anda boleh bermain di luar talian atau dalam talian menentang orang lain.

  Grafik dalam permainan ini sangat bagus dan mempunyai ciri unik. Anda juga akan menemui watak Street Fighter klasik dalam permainan ini.

  Dia menangis, anda bukan sahaja boleh bermain dalam talian dengan rakan pemain di PC, tetapi juga di konsol lain. Asik!

  PerincianSpesifikasi
  OS Windows 7 64-bit
  Pemproses Intel Core i3-4160 @ 3.60GHz
  Ingatan RAM 6 GB
  Grafik NVIDIA GeForce GTX 480, GTX 570, GTX 670
  Harga IDR 590,000

  3. Tekken 7

  Siapa yang suka bermain Tekken?

  Nah, siri Tekken 7 sangat menarik untuk anda bermain dengan pelbagai watak baru. Anda akan mendapat gaya pertempuran Tekken khas yang dipenuhi dengan pukulan kombo.

  Anda boleh bermain sendiri atau dengan rakan anda dalam talian dan luar talian menggunakan skrin split. Permainan ini dijadikan banyak dalam kejohanan e-sukan.

  Uniknya, anda juga boleh mencuba bermain Tekken 7 dengan menggunakan mesin permainan arcade. Asik!

  PerincianSpesifikasi
  OS Windows 7/8/10 (OS 64-bit diperlukan)
  Pemproses Intel Core i3-4160 @ 3.60GHz atau setaraf
  Ingatan RAM 6 GB
  Grafik NVIDIA GeForce GTX 660 2GB, GTX 750Ti 2GB, atau setaraf
  Penyimpanan 60 GB
  Harga IDR 420,000

  4. Dragon Ball FighterZ

  Seterusnya adalah Dragon Ball FighterZ , permainan pertempuran PC terbaik tahun 2017 yang mesti anda mainkan jika anda juga peminat anime atau manga Dragon Ball. Anda boleh bermain dengan rakan anda di luar talian dan dalam talian.

  Ciri skrin split juga tersedia dalam permainan ini, menjadikan keseronokan bermain dengan rakan anda lebih menyeronokkan. Grafik dalam permainan ini cukup menarik dalam gaya kartun 3D.

  Uniknya, anda boleh bermain 3 vs 3 dalam permainan ini, menjadikan pertarungan lebih ganas daripada permainan pertempuran biasa. Dan mod cerita yang dapat menemani anda semasa anda mahu bermain sendiri.

  PerincianSpesifikasi
  OS Windows 7/8/10 (OS 64-bit diperlukan)
  Pemproses AMD FX-4350, 4.2 GHz / Intel Core i5-3470, 3.20 GHz
  Ingatan RAM 4 GB
  Grafik Radeon HD 6870, 1GB / GeForce GTX 650 Ti, 1GB
  Harga IDR 590,000

  5. Guilty Gear Xrd

  Sekarang, jika permainan Guilty Gear Xrd adalah permainan pertempuran PC ringan yang sangat menarik dan mempunyai grafik yang unik. Anda boleh memilih 17 watak baru dan lama yang mempunyai keunikan tersendiri.

  Permainan ini mempunyai 5 watak baru yang bersedia untuk anda mainkan. Anda juga boleh bermain dengan pelbagai mod permainan, seperti mod cerita, perlawanan peringkat, Mod MOM, dan banyak lagi.

  PerincianSpesifikasi
  OS Windows 7/8 / 8.1
  Pemproses Intel Core i5, 2.0 GHz
  Ingatan RAM 2GB
  Grafik Nvidia GeForce GTX 560 / Radeon HD 7770
  Penyimpanan 12 GB
  Harga IDR 269,999

  6. Ketidakadilan 2

  Siapa yang suka pahlawan super dari DC?

  Sekiranya anda, maka anda mesti mencuba permainan Injustice 2 ini . Anda boleh melakonkan watak superhero kegemaran anda seperti Batman, Superman, Harley Quinn, malah Hellboy.

  Anda juga boleh menyesuaikan senjata dan dapat memperkuatkan watak anda menjadi yang terbaik. Anda boleh bermain sendiri atau berbilang pemain dalam talian atau tempatan.

  Mari pilih superhero anda dan cabar rakan anda untuk bermain!

  PerincianSpesifikasi
  OS Windows 7 / Windows 10 64-bit
  Pemproses Intel Core i5-750, 2.66 GHz / AMD Phenom II X4 965, 3.4 GHz atau AMD Ryzen 3 1200, 3.1 GHz
  Ingatan RAM 4 GB
  Grafik NVIDIA GeForce GTX 670 atau NVIDIA GeForce GTX 1050 / AMD Radeon HD 7950 atau AMD Radeon R9 270
  Penyimpanan 52 GB
  Harga Rp 209,999

  7. Jiwa Calibur VI

  Soul Calibur VI adalah siri keenam dari permainan Soul Calibur. Seperti permainan pertempuran PC yang lain, anda akan bermain dengan memilih watak anda dan memerangi musuh.

  Secara unik dalam siri satu ini, anda dapat merasakan gaya bertarung mekanikal baru, iaitu Reversal Edge dan Soul Charge. Anda juga boleh bermain sendiri dengan mod cerita yang menyeronokkan.

  Ditambah dengan watak baru dari permainan RPG terbaik sepanjang masa The Wither, Geralt siap untuk anda bermain dan melawan musuh!

  PerincianSpesifikasi
  OS Windows 7, 8.1, 10 (64-bit)
  Pemproses Intel Core i3-4160 @ 3.60GHz atau setaraf
  Ingatan RAM 6 GB
  Grafik NVIDIA GeForce GTX 1050
  Penyimpanan 20 GB
  Harga IDR 550,000

  8. Blazblue: Cross Tag Battle

  Siapa yang tidak biasa dengan permainan Blazblue?

  Permainan Blazblue: Cross Tag Battle adalah salah satu siri permainan pertempuran dengan grafik khas dari anime terkenal. Anda akan merasakan keseronokan bermain dengan siri lain dengan beberapa watak baru.

  Dalam siri ini juga berkolaborasi dengan beberapa watak dari Persona, Under Night In-Birth, dan RWBY. Anda juga boleh bermain 2 vs 2 yang sangat menarik untuk anda bermain dengan rakan.

  Sekiranya anda suka permainan dengan pertempuran pantas dan penuh dengan kesan, permainan ini adalah mustahak untuk anda mainkan!

  PerincianSpesifikasi
  OS Windows 7/8 / 8.1 / 10
  Pemproses Intel Core i5 / i7
  Ingatan RAM 4 GB
  Grafik GeForce GTX 650 / Radeon R7 250 atau lebih baik
  Penyimpanan 20 GB
  Harga Rp 209,999

  9. Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4

  Jaka pasti permainan satu ini pasti anda kenal ya, Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 adalah permainan pertempuran PC terbaik dengan gaya bertarung unik yang penuh dengan gerakan ninja.

  Anda boleh menggunakan pelbagai watak dari dunia Naruto seperti Sasuke hingga Obito, semuanya lengkap! Anda juga boleh membuat gerakan keren seperti Hokage dan raksasa besar seperti Kurama.

  Grafik yang ditawarkan oleh permainan ini sangat interaktif dan berwarna-warni, sesuai dimainkan oleh semua peringkat umur. Terutama anda yang menggemari anime atau manga Naruto!

  PerincianSpesifikasi
  OS Windows (64bit) 7
  Pemproses Intel Core2 Duo, 3.0GHz - AMD Athlon 64 X2 Dual Core 6400+ 3.2GHz
  Ingatan RAM 2GB
  Grafik 1024MB kad video
  Penyimpanan 40 GB
  Harga IDR 330,000

  10. Mati atau Hidup 5 Pusingan Terakhir

  Last is Dead or Alive 5 Last Round yang merupakan permainan pertempuran PC terbaik dengan watak wanita yang cantik dan manis. Walaupun begitu, jangan di sana dengan penampilan kerana setiap watak dalam permainan ini sangat mematikan.

  Anda boleh bermain sendiri atau berbilang pemain dalam talian yang lain. Anda juga boleh memainkan cerita jika anda mahu bermain sendiri.

  Pada tahun 2019, siri terbaru akan dilancarkan dengan nama Dead or Alive 6. Sudah tentu ia akan menjadi permainan pertempuran terbaru yang sangat menarik untuk dimainkan, lihat treler di bawah.

  PerincianSpesifikasi
  OS Windows Vista / 7/8 / 8.1 (32bit / 64bit)
  Pemproses Core i7 870 ke atas
  Ingatan RAM 2GB
  Grafik Lebar 1280 720 piksel
  Penyimpanan 10 GB
  Harga Percuma (Pembelian Dalam Permainan)

  Itulah cadangan 10 permainan pertempuran PC terbaik 2019 dari Jaka yang mesti anda cuba bermain dengan rakan dan diri anda. Tunjukkan kepada anda kemahiran bermain, siapa tahu, anda boleh maju ke kejohanan e-sukan.

  Di antara 10 permainan di atas, mana yang merupakan lelaki kegemaran anda? Tulis pendapat anda di ruangan komen, sampai jumpa di artikel seterusnya!

  Baca juga artikel mengenai permainan pertempuran atau artikel menarik lain dari Daniel Cahyadi .

  Artikel Berkaitan