10 Aplikasi Jam Tangan Anime Terbaik dan Percuma di Android & iPhone

Ingin mengetahui aplikasi menonton anime terbaik sekarang? Datang menonton anime kegemaran anda melalui aplikasi untuk menonton anime yang disyorkan Jaka berikut.

Anime selalu menjadi kegemaran ramai orang untuk dijadikan hiburan pada waktu lapang, banyak juga yang ketagih menontonnya hingga akhirnya menjadi wanita.

Menonton anime boleh melalui banyak geng media, juga melalui laman menonton anime dalam talian atau aplikasi di telefon bimbit.

Kali ini, Jaka akan memberikan cadangan untuk aplikasi menonton Anime terbaik untuk anda. Aplikasi ini dijamin menjadi rakan lepak yang hebat pada hujung minggu.

 • Anime TV
 • AnimeLab
 • Aplikasi Jam Tangan Anime Sub Indo yang lain ...
 • Aplikasi Jam Tangan Anime Terbaik di Android dan iPhone

  Aplikasi menonton anime Sub Indo yang dikongsi Jaka kali ini dipilih berdasarkan banyaknya pilihan anime dan juga ciri menarik yang ditawarkannya.

  Anda boleh memuat turun semua aplikasi dalam senarai secara percuma, tetapi ada beberapa kandungan dalam aplikasi yang mesti anda tukarkan terlebih dahulu sebelum dapat menikmatinya.

  Apa aplikasi anime yang dapat anda nikmati pada tahun 2020? Mengapa anda memasukkan barisan cadangan? Ayuh, kami masukkan senarai permohonan.

  1. Crunchyroll

  Aplikasi menonton Anime pertama adalah Crunchyroll . Aplikasi ini sangat popular di kalangan pencinta anime kerana digunakan secara meluas di pelbagai pelosok dunia.

  Jaka juga sering menggunakan aplikasi ini untuk menonton anime kegemaran Jaka di masa lapang. Dalam aplikasi Crunchyroll, anda boleh menemui lebih daripada 25 ribu episod anime dan penghitungan.

  Senarai anime terus dikemas kini mengikuti perkembangan terkini, jadi anda tidak akan terlepas kisah anime kegemaran anda.

  MaklumatCrunchyroll
  Pemaju Ellation, LLC
  Ulasan (Bilangan pengulas) 3.1 (451,275)
  Saiz Berbeza dengan peranti
  Pasang 10,000,000+
  Android Minimum Berbeza dengan peranti

  Muat turun Aplikasi Crunchyroll di sini!

  DOWNLOAD Aplikasi Produktiviti

  2. TV Anime

  Selanjutnya adalah Anime TV , aplikasi menonton anime sub Indo yang menyediakan pelbagai anime menarik yang dapat anda tonton secara percuma di telefon Android anda.

  Dalam aplikasi ini, anda dapat menonton pelbagai jenis anime dengan sari kata dalam bahasa Indonesia , jadi anda tidak perlu lagi bersusah payah mencari sari kata.

  Jangan takut ketinggalan episod terbaru, kerana aplikasi ini sering mengalami kemas kini, menyesuaikan diri dengan kandungan anime dan rancangan TV setiap hari.

  MaklumatAnime TV
  Pemaju Kumpulan KIKU
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.0 (22,437)
  Saiz 9.5MB
  Pasang 500,000+
  Android Minimum 5.0

  Muat turun Aplikasi TV Anime di sini!

  Anime TV

  3. AnimeLab

  Nah, jika AnimeLab adalah aplikasi anime di Android yang sesuai untuk anda yang menonton anime terkenal seperti Dragon Ball, Fairy Tail, Sword Art Online, dan lain-lain.

  Kerana setiap minggu akan ada episod terbaru yang dikemas kini ke dalam aplikasi, jadi Anda tidak akan pernah melewatkan siri anime kegemaran.

  Untuk kualiti video, jangan ragu geng, anda juga boleh memilih dubbing Bahasa Inggeris atau menggunakan sari kata .

  Terdapat banyak ciri lain yang dapat anda nikmati dalam aplikasi ini, sila muat turun sehingga anda mengetahui lebih banyak mengenai kelebihan aplikasi ini.

  MaklumatAnimeLab
  Pemaju Madman Hiburan
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.1 (4,981)
  Saiz 13MB
  Pasang 100,000+
  Android Minimum 5.0

  Muat turun Aplikasi AnimeLab di sini!

  MUAT TURUN Aplikasi Video & Audio

  Aplikasi Jam Tangan Anime Sub Indo yang lain ...

  4. FastAnime

  Dengan aplikasi FastAnime , anda dapat menonton anime dan sari kata berkualiti tinggi yang disediakan dalam bahasa Inggeris.

  Aplikasi ini sedang streaming, jadi anda memerlukan internet yang stabil semasa menonton. Anda boleh mencari pelbagai anime menarik dari kategori Samurai hingga Urban.

  Perkara yang paling penting untuk digariskan dari aplikasi ini adalah, anda dapat menikmati kandungan secara percuma tanpa membayar dan tanpa pendaftaran.

  MaklumatCepatAnime
  Pemaju -
  Kaji semula 4.0
  Saiz 3MB
  Android Minimum 4.1

  Muat turun Aplikasi FastAnime di sini!

  MUAT TURUN Apl

  5. SEMBILAN

  Aplikasi menonton Anime ini bukanlah yang paling lengkap, tetapi anda boleh menemui banyak anime klasik dan baru dilancarkan dengan kualiti terbaik dengan HIDIVE .

  Meski begitu, aplikasi ini ** sentiasa mengemas kini koleksi animenya **, jadi jangan takut terlepas siri anime yang anda suka, geng.

  Halaman antara muka dibuat hitam dan kelihatan moden, menjadikannya sesuai untuk digunakan pada waktu malam atau dalam gelap.

  MaklumatHIDUNG
  Pemaju HIDIVE, LLC
  Ulasan (Bilangan pengulas) 2.2 (1,001)
  Saiz 10MB
  Pasang 100,000+
  Android Minimum 4.2

  Muat turun Aplikasi HIDIVE di sini!

  MUAT TURUN Apl

  6. Funanime

  Seterusnya adalah Funanime , aplikasi streaming anime ini tidak hanya menyediakan anime terbaru, tetapi juga manga yang dapat Anda akses secara gratis.

  Anda boleh menemui pelbagai anime menarik dari klasik hingga moden . Selain itu ada fitur komentar yang dapat Anda gunakan untuk membincangkan anime atau manga tertentu.

  Koleksi yang pelbagai dan pelbagai ciri menarik dalam aplikasi ini dapat anda akses secara percuma, jadi tidak ada salahnya anda memuat turun dan mencubanya sekarang.

  MaklumatFunanime
  Pemaju Apl Gunung Monyet
  Kaji semula 2.2
  Saiz 14MB
  Android Minimum 4.2

  Muat turun Aplikasi Funanime di sini!

  DOWNLOAD Aplikasi Hiburan

  7. Wakanim

  Beralih ke aplikasi anime seterusnya, Wakanim . Jaka mengesyorkan aplikasi ini kerana menyediakan anime berkualiti sangat baik dengan sari kata yang lengkap.

  Anda boleh menemui pelbagai anime kegemaran sepenuhnya . Selain itu terdapat ciri sejarah untuk mengetahui anime yang pernah disaksikan sebelumnya.

  Dengan aplikasi ini anda akan selalu dapat menonton anime terpilih, dan dengan mudah kembali ke episod sebelumnya yang belum selesai ditonton.

  MaklumatWakanim
  Pemaju Pengeluaran Wakanim
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.3 (8,738)
  Saiz 7.8MB
  Pasang 100,000+
  Android Minimum 4.4

  Muat turun Aplikasi Wakanim di sini!

  MUAT TURUN Apl

  8. Fungsi

  Nah, jika anda boleh bergantung pada Funimation ini sebagai aplikasi menonton Anime dengan kualiti gambar HD di telefon bimbit anda.

  Selain sari kata pada anime, aplikasi ini juga menyediakan dubbing bahasa Inggeris untuk pelbagai anime . Lebih-lebih lagi, aplikasi ini juga menyokong ciri menonton luar talian.

  Walau bagaimanapun, anda mesti membeli pelbagai kandungan dalam aplikasi. Anda boleh memuat turun aplikasinya di sini:

  MaklumatFungsi
  Pemaju Kumpulan Global Funimation
  Ulasan (Bilangan pengulas) 3.2 (63,892)
  Saiz 39MB
  Pasang 5,000,000+
  Android Minimum 6.0

  Muat turun Aplikasi Wakanim di sini!

  MUAT TURUN Apl

  9. AnYme

  Seterusnya adalah AnYme , aplikasi ini sangat mudah dan senang digunakan. Anda boleh menemui pelbagai anime menarik dengan episod penuh di sini.

  Bukan hanya menonton anime, anda yang mahukan lagu anime atau wallpaper anime terbaik boleh didapati dari aplikasi ini, kawan-kawan!

  Aplikasi ini tidak tersedia di Google Play Store , tetapi anda masih boleh menggunakannya melalui fail APK yang disediakan oleh Jaka.

  MaklumatAnYme
  Pemaju -
  Kaji semula 4.0
  Saiz 7MB
  Android Minimum 4.4

  Muat turun Aplikasi AnYme di sini!

  AnYme DOWNLOAD Aplikasi Hiburan

  10. Anime.Lib

  Akhirnya adalah Anime.Lib , aplikasi menonton Anime ini yang disyorkan oleh Jaka untuk anda yang suka menonton anime terkenal seperti One Piece, Bleach, Detective Conan, dan lain-lain.

  Episod yang disediakan dalam aplikasi sangat lengkap. Di samping itu, anda juga dapat membaca manga dan mendengar lagu-lagu anime melalui aplikasi ini.

  Dengan semua kelebihan ini, anda dijamin selesa untuk terus menggunakan aplikasi anime yang satu ini.

  MaklumatAnime.Lib
  Pemaju Dasist Entertainment SL
  Kaji semula 4.0
  Saiz 23MB
  Android Minimum 2.3.2
  MUAT TURUN Apl

  Itulah cadangan aplikasi menonton Anime terbaik untuk Android dan iPhone dari Jaka. Menggunakan aplikasi ini lebih senang digunakan daripada melalui laman web.

  Walaupun, pilihan animasi mungkin lebih terhad, rangkaian aplikasi ini tetap dapat menjadi hiburan yang menarik untuk menghilangkan semua keletihan yang anda rasakan.

  Aplikasi mana yang menjadi kegemaran anda, geng? Tulis pendapat anda di ruangan komen, sampai jumpa di artikel seterusnya!

  Baca juga artikel mengenai menonton Anime atau artikel menarik lain dari Daniel Cahyadi .

  Artikel Berkaitan