Cara termudah untuk menjalankan aplikasi iOS pada komputer

Sekiranya menjalankan aplikasi Android di komputer adalah hal biasa, bagaimana dengan menjalankan aplikasi iOS? Mengikuti Jaka berkata, cara termudah untuk menjalankan aplikasi iOS di komputer.

Pada masa kini hampir semua orang mempunyai telefon pintar, perkara yang menjadikan peranti ini tidak dapat dilupakan oleh kami adalah sokongan aplikasi yang dapat menyokong dan menyertai aktiviti harian. Itulah sebabnya kita lebih bergantung pada telefon pintar daripada PC . Tetapi bagaimana jika anda dapat menggunakan aplikasi telefon pintar di komputer PC?

Sekiranya telefon pintar Android jelas dapat dan tidak menghairankan, tetapi bagaimana saya menjalankan aplikasi iOS di komputer riba ? Melaporkan dari TechViral, berikut adalah cara untuk menjalankan aplikasi iOS di komputer. Tenang, kaedah yang diberikan Jaka agak mudah. Anda hanya perlu memasang perisian emulator pada PC anda.

BACA JUGA
  • 4 sebab logik mengapa pembangun mengutamakan iOS berbanding Android
  • Ini adalah ciri iOS 10 baru yang membuat pengguna Android beralih ke iPhone
  • Cara memindahkan akaun Clash Royale dari iOS ke Android dan sebaliknya

Cara termudah untuk menjalankan aplikasi iOS pada komputer PC

1. Emulator iPadian

iPadian adalah salah satu emulator iOS yang paling popular dan paling banyak digunakan. Dengan memasang iPadian, ini membolehkan anda menjalankan aplikasi dan permainan berasaskan iOS pada PC Windows. Emulator ini sangat menarik kerana dapat mengikuti perkembangan versi iOS. Oleh itu, apabila Apple mengeluarkan kemas kini iOS terbaru, iPadian juga akan memaparkan mesej di skrin untuk memuat turun kemas kini sistem dan menjalankan versi terbaru iOS, iOS 10.

Pemacu Aplikasi & Telefon Pintar Permainan Bebas

iPadian mempunyai antara muka iOS yang paling lengkap dengan gedung aplikasi khusus yang memberikan iPad rasa lebih tebal dan semula jadi walaupun ia berjalan di komputer. iPadian Emulator juga tersedia sebagai pakej langganan untuk dapat menjalankan semua aplikasi iOS sekaligus Android. Cara menggunakannya sangat mudah, anda hanya memuat turun, memasang, dan menjalankan.

2. Emulator iPhone Udara

IPhone Air ini mungkin menjadi emulator iOS untuk PC Windows kegemaran anda, kerana antara muka mesra dan sederhana. Untuk dapat menjalankan program, anda memerlukan pemalam Adobe Air . Oleh itu, anda juga harus memasang Adobe Air pada PC anda. Air iPhone ini sangat sesuai untuk anda pembangun untuk mencuba dan menguji aplikasinya sebelum aplikasi akhir dikeluarkan. Malangnya, iPhone Air tidak berfungsi sepenuhnya, kebanyakan fungsi aplikasi yang dipaparkan tidak semuanya dapat digunakan dan masih mempunyai kekurangan dari segi penyemak imbas yang belum tersedia.

Pemacu & Aplikasi Telefon Pintar Genuitec DOWNLOAD

3. Studio MobiOne

MobiOne Studio adalah emulator iPhone untuk PC Windows yang dibina khusus untuk mengembangkan aplikasi iOS untuk pembangun. MobiOne dibina menggunakan aplikasi asli hibrid HTML5 dengan kerangka Cordova / PhoneGap yang baru. Mobieone dapat digunakan dengan sangat mudah untuk membuat aplikasi iOS dan serasi dengan aplikasi iPhone standard. Dengan menggunakan MobiOne, anda dapat menerima pemberitahuan dari menjalankan aplikasi dan berkongsi aplikasi dengan mudah melalui e-mel. Terdapat dua pilihan mod iaitu menggunakan iPhone atau iPad. Mobione ini juga dapat memasang aplikasi iOS di luar App Store, sehingga Anda dapat merasakan iPhone yang rusak.

Pemacu & Aplikasi Telefon Pintar Genuitec DOWNLOAD

MobiOne Studio boleh digunakan bukan hanya untuk membuat aplikasi di iOS tetapi juga pada peranti mudah alih yang lain. MobiOne Studio memberikan kemudahan dan pendekatan intuitif dalam menggunakannya. Prinsip kerjanya adalah "Tulis sekali, jalankan di mana sahaja", jadi anda boleh membuat aplikasi menggunakan MobiOne Studio dan menerapkannya di iOS dan Android .

Itulah 3 emulator untuk menjalankan aplikasi iPhone di PC. Untuk kegunaan orang awam, 3 emulator ini sememangnya belum cukup mampu. Tetapi bagi anda pembangun aplikasi, emulator sangat berguna untuk ujian aplikasi. Apa pendapat anda, berminat mencubanya?

Artikel Berkaitan