7 Cara Cepat untuk Mendapatkan Ratusan Pelanggan YouTube dalam Sehari

Apa yang boleh anda lakukan untuk mendapatkan pelanggan yang cepat dalam satu hari? Mengikuti Jaka memberi petua bagaimana mendapatkan pelanggan percuma!

Mempunyai banyak pelanggan (orang yang melanggan saluran) di YouTube adalah impian bagi banyak pengguna YouTube.

Dengan mempunyai banyak pelanggan, biasanya jumlah video yang diterbitkan lebih cepat dilihat oleh banyak orang berbanding orang yang mempunyai pelanggan yang lebih sedikit.

Walaupun cara mendapatkan pelanggan di YouTube agak sukar. Terdapat sebilangan helah yang boleh anda cuba mengatasi masalah ini.

Apakah beberapa petua dan trik yang dapat dilakukan untuk mendapatkan pelanggan YouTube dengan cepat dan percuma? Inilah langkahnya.

BACA JUGA
 • Cara Menambah Video YouTube dalam Artikel Blogger
 • 5 Trik Dapatkan 1000 Pengikut di Instagram dalam 1 Hari

Cara Memperoleh Pelanggan YouTube Dengan Pantas

1. Tajuk

Foto: barfutura

Memberi tajuk adalah perkara utama untuk menjadikan video anda dilihat oleh banyak orang dan mendapat banyak pelanggan.

Untuk menentukan tajuk, anda boleh membuat tajuk yang menarik perhatian atau viral pada masa itu.

Sebagai contoh, topik perbincangan anda adalah "Mempercepat sambungan Internet anda di Android" maka tajuk yang dapat digunakan adalah "Inilah Cara Mempercepat Internet Anda Sehingga 3 Kali" atau tajuk lain tetapi jangan keterlaluan juga.

2. Viral

Foto: viralvideoscholarshipcontest

YouTube adalah laman web video terbesar pada masa ini. Semua orang yang ingin melihat video terkini dan viral akan melayari YouTube.

Anda boleh menggunakannya untuk membuat video viral berdasarkan trend semasa. Dengan begitu, ramai yang akan melihat video anda dan mungkin juga melanggan saluran anda.

3. Video Unik

Foto: magentainspired

Video unik yang dimaksudkan berbeza dengan saluran lain. Seboleh-bolehnya, anda menghasilkan kandungan asli karya anda sendiri.

Namun, jika tidak dapat, anda boleh mengambil video orang lain (walaupun itu tidak bagus) dan membuat video baru dengan perspektif yang berbeza.

4. Tanda Air

Foto: YouTube / JalanTikus

Menambah tanda air cukup penting semasa menerbitkan video di YouTube.

Dengan tanda air, orang yang berniat mengambil video anda untuk dimuat semula dengan perspektif yang berbeza akan membatalkan niat mereka.

Selain itu, tanda air juga memudahkan pengunjung mengingat nama saluran anda. Sekiranya anda sering melihat video yang anda tambahkan tanda airnya, kemungkinan orang tersebut akan melanggan saluran anda.

5. Muat naik secara berkala

Foto: ruang bawah tanah

Jangka masa yang paling sesuai untuk memuat naik video di YouTube adalah seminggu sekali .

Sekiranya anda rajin membuat video baru, sudah tentu video anda akan lebih banyak muncul dalam carian YouTube. Saluran anda akan menjadi lebih popular dan anda tidak akan mengambil masa yang lama untuk mendapatkan pelanggan YouTube dengan cepat.

Tetapi yang perlu anda ingat ialah memuat naik terlalu banyak video dalam satu minggu dapat menyukarkan pengunjung saluran anda untuk mencari video yang ingin mereka lihat.

6. Promosi

Foto: perniagaan2komuniti.

Promosi adalah satu perkara penting untuk mendapatkan banyak pelanggan YouTube. Sebagai permulaan, anda boleh mempromosikan di media sosial , seperti Facebook, Twitter, Instagram atau media sosial lain.

Cara lain yang boleh digunakan untuk promosi adalah dengan memberi komen di saluran YouTube yang terkenal. Di sini anda boleh mengunjungi video YouTube yang sedang viral dan kemudian memberikan komen yang mengundang untuk melihat video di saluran anda.

7. TambahMeFast

Foto: AddMeFast

Sekiranya semua kaedah di atas belum dapat membuat pelanggan anda meningkat dengan ketara. Anda boleh mencuba melalui laman AddMeFast .

Laman AddMeFast menawarkan pelbagai perkara mengenai YouTube yang dapat anda tambahkan dengan cepat, seperti Langganan YouTube, Suka, Kegemaran dan Paparan. Bagaimana hendak melakukannya?

 • Buka laman AddMeFast dan daftar melalui pautan untuk mendapatkan 300 mata.
 • Setelah mendaftar, pilih Tambah Laman / Halaman di kiri atas.
 • Masukkan item yang diperlukan: Type: YouTube Subscribe

  CPC: Isi 2-10 (semakin besar, maka pertambahan Subscriber YouTube kamu juga semakin cepat.)

  Username/Id: Username Channel Kamu

  Total Clicks: Off

  Daily Clicks: Off

  Receive Clicks From: All Genders

  and: All Countries

 • Sekiranya demikian, klik Simpan Perubahan . Maka anda hanya perlu menunggu.

Itulah beberapa cara untuk menjadikan pelanggan YouTube kekal kekal dengan cepat dan percuma. Sekiranya anda mempunyai cara lain, jangan lupa untuk membagikannya di ruangan komen. Semoga berjaya!

Artikel Berkaitan