10 Aplikasi Penyuntingan Video Terbaik pada iPhone dan iPad 2020

Adakah anda mencari cadangan aplikasi penyuntingan video iPhone? Berikut adalah senarai aplikasi penyuntingan video iPhone terbaik di Jalantikus.

Adakah anda pengguna iPhone yang mencari aplikasi penyuntingan video yang bagus? Atau adakah anda ingin belajar mengedit video secara profesional pada iPad?

Memang, saya mahu siri iPhone lama atau siri iPhone terbaru mempunyai videografi yang sangat berkualiti.

Anda boleh mula menjadi Selebriti dengan menggunakan aplikasi ini untuk mengedit video anda.

Adakah anda ingin tahu mengenai aplikasi penyuntingan video di iPhone yang boleh anda gunakan pada tahun 2020? Berikut adalah cadangan dari Jaka!

 • Pinnacle Studio Pro
 • LumaFX
 • Sambung
 • Magisto
 • Satu lagi Aplikasi Penyuntingan Video iPhone Terbaik ~
 • 10 Aplikasi Penyuntingan Video iPhone dan iPad Terbaik 2020

  Beberapa aplikasi yang akan disarankan Jaka adalah untuk iPhone tetapi, beberapa aplikasi yang disebutkan oleh Jaka juga tersedia untuk Android!

  Berikut adalah senarai lengkap aplikasi penyuntingan video pada Jalantikus versi 2020!

  1. iMovie

  Aplikasi penyuntingan video ini dijamin percuma dan tanpa tanda air kerana dibuat oleh Apple sendiri. Dengan iMovie, anda boleh membuat penggambaran dengan mudah, tetapi dengan hasil yang luar biasa. Anda boleh mengedit video walaupun dengan resolusi 4K !

  iMovie dilengkapi dengan 14 templat treler, 8 tema unik, 10 penapis video yang indah. Anda juga boleh membuat kesan gerakan perlahan dengan video slo-mo.

  Terdapat banyak ciri lain untuk membuat video yang menakjubkan dengan iMovie. Dengan aplikasi penyuntingan video iOS khas ini, anda dapat membuat karya anda dengan maksimum!

  Muat turun iMovie

  PerincianiMovie
  Pemaju epal
  OS minimum iOS 13.4 atau lebih baru diperlukan
  Saiz 619.3MB
  Penarafan 3.9 / 5 (Kedai Main)

  2. Pinnacle Studio Pro

  Pinnacle Studio Pro adalah aplikasi penyuntingan video dengan antara muka yang sangat mudah digunakan. Ini membolehkan anda mengedit video, foto dan fail audio dengan cepat.

  Anda boleh menyusun klip di Papan Cerita, mengedit ketepatan menggunakan Garis Masa, dan Tampilan Dwi Tepat, serta menambahkan pelbagai peralihan, kesan, dan runut suara berkualiti tinggi.

  Nah, hasilnya boleh dimuat naik terus ke YouTube, Box, dan perkhidmatan lain. Walaupun sudah dibayar, Pinnacle Studio Pro adalah aplikasi penyuntingan video tambahan iPhone terbaik yang dapat anda gunakan.

  Muat turun Pinnacle Studio Pro

  PerincianPinnacle Studio Pro
  Pemaju Corel Inc.
  OS minimum iOS 9.3 atau lebih baru diperlukan
  Saiz 237.9MB
  Penarafan 3.9 / 5 (Kedai Main)
  Harga $ 12.99 / Rp191.667

  3. LumaFX

  LumaFX adalah aplikasi penyuntingan video iPhone yang mempunyai banyak ciri yang membolehkan anda menyesuaikan dan membetulkan warna video.

  Dengan LumaFX, anda dapat menambahkan warna kesan, gaya, kabur, kesan piksel, dan distorsi untuk membuat pelbagai kesan.

  Selain itu, anda boleh menetapkan parameter individu untuk setiap kesan dan pembetulan warna, atau menggunakan keyframing untuk menghidupkan setiap kesan.

  Aplikasi ini menyokong fail video mulai dari 120 fps, 240 fps slo-mo, hingga selang waktu video. Dengan harga $ 0.99, anda dapat menikmati sepenuhnya fitur-fiturnya dalam aplikasi penyuntingan video iOS ini.

  Muat turun LumaFX

  PerincianLumaFX
  Pemaju Luma Touch LLC
  OS minimum iOS 11.0 atau lebih baru diperlukan
  Saiz 46MB
  Penarafan 4.7 / 5 (Play Store)
  Harga $ 0.99 / Rp.14.607

  4. sambung

  Splice adalah aplikasi penyuntingan video percuma di iPhone tanpa tanda air sama sekali. Kemudian, aplikasi ini dilengkapi dengan ciri-ciri yang lebih kompleks dan memerlukan input pengguna secara manual.

  Aplikasi ini menjanjikan fitur penyuntingan yang setara dengan aplikasi desktop, tetapi dengan antarmuka yang mudah dinavigasi dan efisien seperti aplikasi mudah alih.

  Splice membolehkan anda memotong klip, menyesuaikan peralihan, menambah kesan gerakan perlahan, menyegerakkan video muzik, menggunakan penapis dan banyak lagi.

  Muat turun Splice

  PerincianSambung
  Pemaju Aplikasi Membengkokkan Sudu IVS
  OS minimum iOS 11 atau lebih baru diperlukan
  Saiz 129.3MB
  Penarafan 4.7 / 5 (Play Store)

  5. Magisto

  Seperti namanya, aplikasi Magisto dapat membantu anda dalam membuat video seperti sihir. Ya, aplikasi yang satu ini mempunyai banyak fitur yang dapat memudahkan anda dalam mengedit video dengan hasil yang memuaskan.

  Aplikasi ini juga disertakan dengan beberapa tema yang boleh anda pilih semasa proses penyuntingan video. Hebat, Magisto dijamin 100 peratus percuma dan boleh digunakan pada iPhone 6, 7, dan seterusnya.

  Anda boleh menambahkan muzik, menggunakan kesan seperti penstabilan video automatik, pengecaman wajah, penapis video, kesan video, dan peralihan.

  Muat turun Magisto

  PerincianMagisto
  Pemaju Vimeo, Inc.
  OS minimum iOS 12.0 atau lebih baru diperlukan
  Saiz 179.6MB
  Penarafan 4.6 / 5 (Play Store)

  Satu lagi Aplikasi Penyuntingan Video iPhone Terbaik ~

  6. Bengkel video

  Salah satu kelebihan Videohop sebagai aplikasi penyuntingan video iPhone dan iPad adalah kemampuannya untuk merakam video langsung dalam aplikasi ini.

  Selain itu aplikasi ini juga sangat hebat bagi anda yang suka menambahkan teks atau menambahkan lapisan video baru dalam video yang sedang anda edit.

  Aplikasi penyuntingan video iPhone ini pada dasarnya percuma, tetapi anda juga boleh membeli tema dan penapis dalam aplikasi ini untuk memperindah suntingan video anda secara berasingan.

  Muat turun VideoShop

  PerincianKedai Video
  Pemaju Jajijujejo Inc.
  OS minimum iOS 11.1 atau lebih baru diperlukan
  Saiz 147.6MB
  Penarafan 4.9 / 5 (Kedai Main)

  7. Adobe Premiere Rush untuk Video

  Sebagai salah satu aplikasi penyuntingan video terbaik Adobe, aplikasi ini adalah versi mudah alih Adobe Premiere Pro.

  Kerana ia telah dipermudahkan, aplikasi penyuntingan video di iPhone sesuai untuk pemula dan percuma untuk anda, terutamanya Adobe Premiere Rush sangat user-friendly.

  Sebelum anda dapat mengedit video dengan aplikasi ini, anda mesti mempunyai akaun Adobe. Untuk membuat video sendiri, anda boleh membuatnya secara manual atau menggunakan pelbagai automatik.

  Muat turun Adobe Premiere Rush untuk Video

  PerincianAdobe Premiere Rush untuk Video
  Pemaju Adobe Inc.
  OS minimum iOS 12.0 atau lebih baru diperlukan
  Saiz 441.3MB
  Penarafan 4.6 / 5 (Play Store)

  8. Quik - Penyunting Video GoPro

  Quik adalah aplikasi penyuntingan video untuk iPhone dan iPad yang dibuat oleh GoPro, Inc. Melalui aplikasi ini, anda dapat membuat video dari kepingan foto dengan menambahkan muzik dan peralihan yang menarik.

  Selain itu, dalam aplikasi ini, anda dapat menambahkan penapis atau tetapan lain yang akan meningkatkan lagi video anda.

  Selain daripada iOS, Quik juga merupakan aplikasi penyuntingan video terbaik di Android yang boleh anda cuba. Dengan pelbagai ciri, anda boleh menjadi selebriti atau YouTuber secara automatik.

  Muat turun Quik

  PerincianQuik - Penyunting Video GoPro
  Pemaju GoPro, Inc.
  OS minimum Diperlukan iOS 10.0 atau lebih baru
  Saiz 245.1MB
  Penarafan 4.9 / 5 (Kedai Main)

  9. Tanaman Video

  Fungsi utama aplikasi ini semudah memotong atau memotong video yang anda ingin memendekkan tempoh video.

  Contohnya anda ingin membuat video pendek untuk WhatsApp Story, anda boleh mencuba aplikasi ini. Kelebihan aplikasi ini, anda dapat menyesuaikan resolusi video agar sesuai di layar telefon pintar anda.

  Kelebihan aplikasi ini, selain percuma, ukurannya juga agak kecil, hanya 5.8MB, jadi pasti tidak akan mengisi memori telefon pintar anda.

  Muat turun Video Tanaman

  PerincianiMovie
  Pemaju Zheng Weijie
  OS minimum iOS 8.0 atau lebih baru diperlukan
  Saiz 5.8MB
  Penarafan 4.4 / 5 (Play Store)

  10. Editor & Pembuat FilmoraGo-Video

  Aplikasi ini membolehkan anda memotong video, membuat sari kata untuk menyaring pada setiap lapisan klip yang anda edit video.

  Dalam aplikasi ini, Anda juga dapat menambahkan muzik suara latar ke video yang ingin diedit. Selain itu, aplikasi ini juga sangat mesra pengguna sehingga sesuai untuk pemula.

  Aplikasi ini percuma untuk dimuat turun, tetapi untuk mendapatkan ciri yang lebih lengkap, anda mesti membayar versi penuh.

  PerincianEditor & Pembuat FilmoraGo-Video
  Pemaju Wondershare Software Co., Ltd
  OS minimum iOS 11.0 atau lebih baru diperlukan
  Saiz 217.4MB
  Penarafan 4.3 / 5 (Play Store)

  Itulah 10 aplikasi penyuntingan video terbaik di iOS dan beberapa aplikasi di Android.

  Sangat kuat bukan? Jadi, bagi anda yang berminat atau bekerja sebagai videografer, maka anda boleh mempertimbangkan untuk menggunakan aplikasi di atas.

  Sila kongsi dan komen artikel ini untuk terus mendapatkan maklumat, petua & trik serta berita mengenai teknologi dari Jalantikus.com

  Artikel Berkaitan