Cara Menambah RAM Android Tanpa ROOT Menggunakan Greenify

Menambah RAM pada Android untuk HP ROOT atau No Root sekarang tidak sukar lagi. Dengan aplikasi Greenify, anda dapat menambahkan RAM Android dengan root atau tanpa perlu melakukan root.

Menambah RAM pada Android untuk HP Root atau No Root sekarang tidak sukar lagi. RAM adalah perkara terpenting dalam menggunakan telefon pintar Android. Semakin banyak RAM, aktiviti berbilang tugas akan terasa lancar tanpa halangan sedikit pun. Namun, tidak semua telefon pintar Android mempunyai kapasiti RAM yang besar. Sebilangan besar telefon pintar Android yang dihasilkan hari ini bergantung pada RAM 1-2 GB. RAM kadangkala cepat habis atau sesak, terutamanya jika anda sering melakukan multitasking.

Untuk mengatasi masalah ini, anda dapat menambahkan RAM Android dengan menggunakan aplikasi bernama Greenify . Greenify adalah aplikasi yang berguna untuk hibernasi aplikasi atau permainan Android yang tidak digunakan. Dengan cara itu, RAM Android akan lebih bebas daripada sebelumnya. Bagaimana anda menambah RAM Android dengan Greenify?

Petua Cara Meningkatkan RAM Android Tanpa ROOT

"Greenify dapat digunakan pada smartphone yang telah di-root atau tidak, tetapi Greenify akan berjalan dengan lebih optimum jika Android Anda telah di-root." Inilah cara menambahkan RAM Android menggunakan Greenify . Pastikan Android anda di-root, jika tidak, anda dapat membaca salah satu artikel berikut:

 1. Cara Mudah untuk Root Semua Jenis Android Tanpa PC dengan Framaroot
 2. Cara Root Semua Jenis Android dengan Towelroot
 3. Cara Mudah untuk Root Semua Jenis Android dengan KingoApp
 4. Cara Mudah untuk Root Android Lollipop 5.1 Tanpa PC
 5. Sekiranya masih tidak dapat, anda boleh mencari kata kunci di Google: " Cara Root xxxx ")
BACA JUGA
 • Cara Menjimatkan RAM dan Bateri Android tanpa Root
 • Petua untuk Android dengan RAM di bawah 1 GB Tanpa ketinggalan

Cara Menambah RAM Android dengan Greenify

Anda perlu tahu, menambahkan RAM Android dengan cara ini akan meningkatkan baki RAM yang digunakan pada Android anda. Tidak menambah RAM dari 1GB hingga 2GB. Inilah cara menambahkan RAM Android dengan Greenify.

 • Muat turun Pemasang Xposed , kemudian pasang seperti biasa pada Android anda. Alat Pembangun Apl rovo89 DOWNLOAD
 • Muat turun Greenify kemudian pasang seperti biasa pada Android anda. Alat Pembangun Aplikasi Oasis Feng DOWNLOAD
 • Buka Xposed kemudian pergi ke tab Kerangka dan pilih Pasang / Kemas kini . Kemudian Reboot / Mulakan semula Android anda .
 • Sekiranya ia dimulakan semula , pergi ke tab Modul kemudian periksa Greenify . Selepas itu, mulakan semula atau but semula Android anda.

 • Selepas itu, buka Greenify kemudian pilih ciri Eksperimen . Tukar Mod Kerja untuk Meningkatkan . Juga periksa Keep Notifications, Wake-up Tracker & Cutoff dan Block App State Abuse .

 • Yang perlu anda buat sekarang ialah hibernasi aplikasi yang tidak digunakan. Kembali ke menu mula, kemudian pilih tanda + dan pilih aplikasi atau permainan mana yang ingin anda hibernasi.

Itulah cara menggunakan Greenify untuk menambahkan RAM Android. Sekiranya anda masih keliru, anda boleh bertanya di ruangan komen.

Artikel Berkaitan