Cermin Pergi! Aplikasi untuk Merakam Skrin Android di PC

Anda dapat menggunakan aplikasi untuk merekam layar Android di PC, sehingga Anda dapat layar cermin atau menampilkan layar Android ke PC.

Sebagai peringatan, Jaka sebelumnya telah membincangkan serangkaian aplikasi Android yang mampu merakam layar Android tanpa root. Jaka ingin mengulas lagi mengenai cara merakam skrin (rakaman skrin) pada telefon pintar Android anda dengan mudah.

Bezanya, kali ini kita akan merakam skrin telefon pintar melalui PC / komputer riba. Oleh itu, anda dapat menyaring cermin atau memaparkan layar Android ke PC, untuk menjadikan tutorial video, petua, trik pada permainan atau aplikasi menjadi lebih mudah. Segera, kami menggunakan aplikasi untuk merekam layar Android di PC. Adakah anda ingin mengetahui aplikasi apa itu?

BACA JUGA
  • Cara Mudah Menyimpan Tangkapan Skrin Panjang di Android
  • 20 Emulator Android Terbaik untuk PC & Laptop pada tahun 2020, Light and Smooth Jaya!
  • 5 Sebab Mengapa Konsol Permainan Lebih Baik Daripada Permainan PC

Aplikasi Untuk Merakam Skrin Android Di PC

Kaedah ini cukup mudah dan senang, anda akan menggunakan salah satu alat terbaik yang akan membantu anda merakam skrin di Android pada PC. Oleh itu, ikuti langkah di bawah untuk meneruskan.

Rakam Skrin Android di PC Menggunakan Perakam Android MirrorGo

Untuk melaksanakan tugas ini, kami akan bergantung pada perisian bernama MirrorGo Android Recorder yang mesti anda pasang pada PC / komputer riba dan telefon pintar Android anda. Ini caranya:

  • Muat turun perisian MirrorGo Android Recorder pertama untuk PC / komputer riba. Pasang seperti biasa, ikuti arahannya.
  • Setelah proses pemasangan PC berjaya, klik ' Start Now ' untuk menjalankan aplikasi MirrorGo Android Recorder.
  • Anda akan mempunyai dua pilihan untuk menyambungkan telefon pintar Android ke PC, melalui USB atau menggunakan rangkaian WiFi yang sama.
LIHAT ARTIKEL

Pasang Perakam Android MirrorGo pada Android

Selain PC, anda juga perlu turut serta dalam memasang MirrorGo Android Recorder pada telefon pintar Android anda. Selepas itu, buka aplikasi dan anda akan diminta untuk mengaktifkan USB Debbugging. Sekiranya anda keliru tentang cara mengaktifkan USG Debugging , anda boleh membaca tutorial dalam artikel berikut.

LIHAT ARTIKEL

Selesai menggunakan aplikasi untuk merekam layar pada PC Anda di Android sekarang Anda dapat merekam layar smartphone Android ke PC. Selain itu, Anda juga dapat melakukan tangkapan layar, memindahkan fail, menggunakan mod layar penuh, dan melakukan beberapa penyesuaian melalui pengaturan yang tersedia.

Untuk rekod, aplikasi ini anda boleh percubaan secara percuma. Setelah mencuba dan tempoh percubaan habis, anda boleh mempertimbangkan untuk melanggan atau tidak. Selamat mencuba.

Baca juga artikel mengenai Android atau tulisan lain dari Lukman Azis .

Artikel Berkaitan