10 Aplikasi Pembelajaran Bahasa Inggeris Terbaik 2020 | Android & iOS!

Memerlukan aplikasi pembelajaran Bahasa Inggeris percuma tetapi tiada tin? Jaka mempunyai APK pembelajaran Bahasa Inggeris yang boleh anda muat turun secara langsung, PERCUMA!

Menguasai Bahasa Inggeris pada zaman ini adalah suatu keharusan . Modal penting untuk urusan kerja dan perniagaan pada masa akan datang.

Walau bagaimanapun, kekangan masa dan kos kursus Bahasa Inggeris yang tinggi sering menjadikan keinginan belajar sukar direalisasikan. Adakah anda juga menemui masalah ini?

Penyelesaiannya adalah dengan menggunakan aplikasi pembelajaran Bahasa Inggeris percuma yang membolehkan anda berlatih Bahasa Inggeris kapan saja, di mana sahaja, tanpa sebarang kos.

 • Pembina Kosa Kata - Persediaan Ujian
 • HelloTalk
 • Aplikasi Pembelajaran Bahasa Inggeris Lain ~
 • Aplikasi Pembelajaran Bahasa Inggeris Terbaik di Android

  Ternyata anda dapat meningkatkan kemahiran berbahasa Inggeris anda, geng. Terdapat beberapa aplikasi pembelajaran bahasa Inggeris di Android dan iOS untuk membantu anda belajar bahasa Inggeris dengan berkesan .

  Anda boleh belajar bila-bila masa dan di mana sahaja. Dengan ketabahan anda pasti dapat menguasai Bahasa Inggeris dengan baik.

  Apa aplikasi untuk belajar bahasa Inggeris yang boleh anda gunakan secara percuma? Berikutan maklumat lengkap.

  1. Busuu: Belajar Languanges

  Aplikasi bahasa Inggeris pertama yang akan disarankan Jaka untuk anda ialah Busuu: Learn Languanges , aplikasi ini sesuai untuk pemula dan juga untuk pengguna bahasa Inggeris yang maju.

  Aplikasi untuk belajar bahasa Inggeris ini telah digunakan oleh 90 juta orang di Play Store untuk mempelajari pelbagai bahasa di dunia, dan salah satu yang paling popular adalah bahasa Inggeris.

  Busuu mempunyai banyak ciri yang dapat membantu anda meningkatkan kemahiran berbahasa Inggeris dengan lebih mudah. Semasa mengakses aplikasi ini untuk pertama kalinya, akan ada semacam ujian penempatan untuk mengetahui kemampuan anda.

  Aplikasi pembelajaran Bahasa Inggeris luar talian ini disahkan, jadi anda tidak perlu meragui kualiti bahan dalam aplikasi ini.

  MaklumatAplikasi Pembelajaran Bahasa Inggeris - Pembelajaran Bahasa Busuu
  Pemaju Busuu
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.5 (17,918)
  Saiz 16MB
  Pasang 1,000,000+
  Android Minimum 5.0

  Muat turun Aplikasi Busuu: Pelajari Laguages ​​di sini!

  Apps Education busuu Limited DOWNLOAD

  2. Pembina Perbendaharaan Kata - Persediaan Ujian

  Adakah anda mahukan aplikasi untuk belajar bahasa Inggeris yang dapat membantu anda memperkaya perbendaharaan kata Bahasa Inggeris anda? Sekiranya ada, anda boleh memuat turun aplikasi pembelajaran Pembina Perbendaharaan Kata - Ujian Persiapan .

  Sebelum ini, apa itu GRE ? GRE adalah singkatan dari Graduate Record Examination dan merupakan ujian standard untuk kemasukan ke sekolah di Amerika Syarikat.

  Kosa kata dalam aplikasi ini adalah kata-kata yang sering muncul di GRE. Terdapat sekitar 1200 perkataan yang telah dipilih oleh tutor pakar.

  Aplikasi ini Jaka mengesyorkan untuk peringkat menengah ke atas, geng kerana aplikasi ini dibuat khusus untuk penyediaan ujian GRE yang tahap kesukarannya berada di atas ujian TOEFL.

  MaklumatPembina Kosa Kata - Persediaan Ujian
  Pemaju Magoosh
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.7 (80,799)
  Saiz 23MB
  Pasang 5,000,000+
  Android Minimum 4.1

  Muat turun aplikasi Pembina Perbendaharaan Kata - Persediaan Ujian di sini!

  Apl Produktiviti Magoosh MUAT TURUN

  3. HelloTalk

  Aplikasi untuk belajar bahasa Inggeris yang satu ini tidak hanya menyokong pembelajaran bahasa Inggeris, terdapat lebih dari 100 bahasa yang dapat dipelajari dengan penutur asli dari seluruh dunia.

  Aplikasi ini menawarkan cara unik untuk belajar bahasa, termasuk pertukaran bahasa. Anda boleh menulis 500 watak atau bercakap dalam 5 minit.

  Walaupun tidak khusus untuk belajar bahasa Inggeris, proses pembelajaran yang anda dapat dari aplikasi ini masih cukup baik .

  MaklumatHelloTalk - Berbual, Bertutur & Belajar Bahasa Asing
  Pemaju Aplikasi HelloTalk Learn Languages
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.4 (114,537)
  Saiz 72MB
  Pasang 5,000,000+
  Android Minimum 5.0

  Muat turun aplikasi HelloTalk di sini!

  Produktiviti Aplikasi HelloTalk Belajar Bahasa DOWNLOAD

  Aplikasi Pembelajaran Bahasa Inggeris Lain ~

  4. Belajar Languanges: Batu Rosetta

  Rosetta Stone boleh dikatakan salah satu aplikasi pembelajaran bahasa Inggeris terbaik kerana dianugerahkan Anugerah Platinum untuk Aplikasi Pendidikan Terbaik 2018 .

  Ciri-ciri yang dimiliki oleh aplikasi terbaik ini adalah adanya suara yang menggunakan True Accent sehingga anda dapat mendengar kata dan ayat dengan suara yang jelas dan jelas.

  Selain itu, aplikasi ini juga mempunyai 24 jenis bahasa yang dapat dipelajari sendiri. Anda boleh bermula dengan perkara yang paling asas, seperti bagaimana bertanya khabar, bagaimana memperkenalkan diri dan sebagainya.

  MaklumatBatu Rosetta: Belajar Bahasa
  Pemaju Rosetta Stone Ltd.
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.6 (224,173)
  Saiz 35MB
  Pasang 10,000,000+
  Android Minimum 5.0

  Muat turun aplikasi Learn Languanges: Rosetta Stone di sini!

  Rosetta Stone Education Apps Ltd MUAT TURUN

  5. Belajar Bahasa Inggeris - 6000 Perkataan - FunEasyLearn

  Aplikasi terbaik seterusnya untuk belajar Bahasa Inggeris ialah Belajar Perbendaharaan Kata Bahasa Inggeris - 6000 Perkataan . Dengan aplikasi ini, anda boleh bermain sambil belajar, jadi anda tidak perlu risau tentang tekanan.

  Lebih menggembirakan, anda tidak memerlukan sambungan internet. Aplikasi ini mempunyai 3 tahap kesukaran: pemula , menengah dan lanjutan . Anda boleh memuat turun APK pembelajaran Bahasa Inggeris percuma ini.

  Perbendaharaan kata yang terdapat dalam aplikasi ini dibahagi secara tematik dan merangkumi semua aspek kehidupan seharian.

  MaklumatBelajar Bahasa Inggeris - 6000 Perkataan - FunEasyLearn
  Pemaju KeseronokanMudah Belajar
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.6 (216,226)
  Saiz 55MB
  Pasang 10,000,000+
  Android Minimum 4.1

  Muat turun aplikasi Learn English - 6000 Words - FunEasyLearn di sini!

  Produktiviti Aplikasi FunEasyLearn DOWNLOAD

  6. ABA English - Belajar Bahasa Inggeris

  Aplikasi pembelajaran Bahasa Inggeris ini direka untuk menyesuaikan bahan pembelajaran berdasarkan minat dan kemampuan anda.

  ABA English telah dimuat turun lebih dari 10 juta kali , jadi anda tidak perlu meragui kualiti pembelajaran yang diterapkan oleh aplikasi ini.

  Walaupun untuk menikmati ciri premium yang disediakan oleh aplikasi ini, anda harus mengeluarkan sejumlah wang terlebih dahulu, ciri-ciri percuma juga cukup untuk membantu anda belajar dengan mudah.

  MaklumatABA English - Belajar Bahasa Inggeris
  Pemaju Bahasa Inggeris ABA
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.4 (139,685)
  Saiz Berbeza
  Pasang 10,000,000+
  Android Minimum Berbeza

  Muat turun aplikasi ABA English - Learn English di sini!

  ABA English Productivity Apps DOWNLOAD

  7. Hello Bahasa Inggeris

  Mencari aplikasi pembelajaran Bahasa Inggeris interaktif? Aplikasi Bahasa Inggeris yang boleh anda pertimbangkan sebagai pilihan anda dalam menerokai Bahasa Inggeris.

  Hello English mempunyai 475 pelajaran interaktif, permainan interaksi, bahkan anda boleh berbincang secara langsung dengan guru. Aplikasi perbualan Inggeris memang sesuai untuk dipelajari oleh sesiapa sahaja.

  Sekiranya anda ingin memperkaya perbendaharaan kata anda, aplikasi ini dilengkapi dengan kamus yang mempunyai 10,000 perkataan . Paling baik, aplikasi ini tersedia secara percuma di Android dan iOS!

  MaklumatHello English: Belajar Bahasa Inggeris
  Pemaju Lorong Budaya
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.6 (870,646)
  Saiz Berbeza
  Pasang 10,000,000+
  Android Minimum Berbeza

  Muat turun aplikasi Hello English: Learn English di sini!

  Apps Education Culture Alley MUAT TURUN

  8. Isnin

  Mondly adalah aplikasi yang boleh anda gunakan untuk mempraktikkan kemahiran berbahasa Inggeris anda dengan mudah dan interaktif.

  Aplikasi untuk belajar bahasa Inggeris ini menyediakan pelbagai ciri menarik untuk mempraktikkan kemahiran berbahasa Inggeris anda dalam kemahiran penerimaan dan pengeluaran.

  Anda akan belajar frasa penting yang sering digunakan setiap hari. Audio dan vokal profesional yang jelas membolehkan kita belajar bagaimana penutur asli mengucapkan kata-kata ini.

  MaklumatMondly Belajar Bahasa Inggeris. Bercakap Bahasa Inggeris
  Pemaju ATi Studios
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.7 (81,370)
  Saiz Berbeza
  Pasang 1,000,000+
  Android Minimum 4.4

  Muat turun aplikasi Mondly Learn English. Bercakap Bahasa Inggeris di sini!

  Aplikasi Produktiviti ATi DOWNLOAD

  9. Belajar Bahasa Inggeris - Voxy

  Voxy adalah salah satu aplikasi pembelajaran bahasa Inggeris terbaik yang menyokong ciri pelbagai platform , yang bermaksud anda boleh mengakses aplikasi ini bukan hanya melalui telefon pintar.

  Ciri multiplatform ini membolehkan anda belajar dan juga berlatih di mana sahaja, bila-bila masa, dan dari peranti yang paling senang digunakan pada masa itu.

  Bahan pembelajaran dalam aplikasi yang satu ini juga diperbarui setiap hari, yang bermaksud anda tidak akan kehabisan bahan pembelajaran ketika menggunakan aplikasi yang satu ini.

  MaklumatBelajar Bahasa Inggeris - Voxy
  Pemaju Voxy, Inc.
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.4 (31,831)
  Saiz 11MB
  Pasang 1,000,000+
  Android Minimum 5.0

  Muat turun aplikasi Learn English - Voxy di sini!

  Apps Education Voxy, Inc. MUAT TURUN

  10. Duolingo: Belajar Bahasa Percuma

  Duolingo: Belajar Bahasa Inggeris adalah salah satu aplikasi pembelajaran Bahasa Inggeris yang paling popular di antara aplikasi pembelajaran bahasa asing yang lain. APK Bahasa Inggeris ini juga percuma.

  Anda boleh belajar seperti bermain, sedikit demi sedikit. Setiap pelajaran mempunyai penilaian, seminggu anda dapat mengetahui sejauh mana anda memahami.

  Sekali lagi, anda dapat mengetahui perkembangan penguasaan bahasa Inggeris anda . Selain bahasa Inggeris, anda juga dapat mempelajari bahasa lain melalui aplikasi yang satu ini.

  MaklumatDuolingo: Belajar Bahasa Percuma
  Pemaju Duolingo
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.7 (8,798,481)
  Saiz Berbeza dengan peranti
  Pasang 100,000,000+
  Android Minimum Berbeza dengan peranti

  Muat turun aplikasi Duolingo: Learn Languages ​​Free di sini!

  Apps Education Duolingo MUAT TURUN

  Itulah 10 aplikasi pembelajaran Bahasa Inggeris terbaik yang boleh anda gunakan. Banyak cara yang boleh anda lakukan untuk mahir berbahasa Inggeris, tetapi semuanya bergantung kepada kesungguhan anda dalam belajar.

  Oleh itu, mulai sekarang, gunakan masa lapang anda untuk meningkatkan penguasaan Bahasa Inggeris anda secara optimum. Tidak kira betapa sibuknya anda, akan ada masa yang singkat untuk membuka barisan aplikasi ini.

  Sekiranya kemudian anda mempunyai lebih banyak wang, anda hanya perlu menyempurnakannya dengan mengikuti kursus Bahasa Inggeris. Apa pendapat kamu?

  Baca juga artikel mengenai Mempelajari atau artikel menarik lain dari Fanandi Prima Ratriansyah .

  Artikel Berkaitan