Cara Menyekat Nombor Telefon Bimbit yang Mengganggu di Android

Bosan kerana diganggu dengan nombor telefon bimbit yang misteri? Anda boleh mengabaikannya dengan menyekat nombor telefon bimbit di bawah dengan mudah.

Adakah anda pernah diganggu oleh nombor telefon bimbit misteri yang sering menelefon di tengah malam? Jika ya, nampaknya anda memerlukan ciri blok nombor telefon, sepertinya.

Dengan menyekat nombor telefon bimbit yang dimaksudkan, pasti anda tidak akan dipanggil lagi sepanjang malam.

Kali ini Jaka cukup baik untuk berkongsi langkah mudah bagaimana menyekat nombor telefon bimbit pada telefon pintar Android anda. Dijamin berjaya!

 • Cara Menyekat Nombor Telefon Bimbit dengan Aplikasi Pihak Ketiga
 • Cara Menyekat Nombor Telefon Bimbit di Telefon Pintar Android

  Terdapat pelbagai kaedah yang boleh anda lakukan untuk menyekat nombor telefon di Android. Anda boleh menggunakan kaedah yang sudah ada di telefon pintar Android anda, atau dengan aplikasi pihak ketiga.

  Pilih kaedah yang anda fikir adalah lelaki yang paling mudah difahami. Supaya perkara-perkara di kemudian hari tidak berlaku yang tidak diingini pada telefon pintar anda.

  Cara Menyekat Nombor Telefon Bimbit dengan Ciri Telefon Pintar Lalai

  Sebenarnya, setiap telefon pintar Android pastinya mempunyai ciri penyekat nombor telefon bimbit. Namun, agak sukar untuk mencarinya. Lebih-lebih lagi, di setiap ROM Android yang dikembangkan oleh setiap vendor telefon pintar kadangkala mempunyai kaedah yang berbeza.

  1. Stok Android

  Sekiranya anda menggunakan telefon pintar dengan ROM Android yang asli, ada dua cara untuk menyekat nombor telefon bimbit yang boleh anda lakukan. Yang pertama adalah memasukkan aplikasi Telefon , kemudian tekan tiga titik di sudut kanan atas , dan ketuk Pencekalan panggilan .

  Anda boleh memasukkan nombor telefon yang tidak mahu menghubungi anda.

  Yang kedua adalah memasukkan aplikasi Telefon , kemudian tekan bahagian panggilan terakhir . Selepas itu, tekan dan tahan nombor telefon yang tidak mahu dihubungi, dan ketik Blok nombor .

  2. Telefon Pintar Samsung

  Bagi pengguna telefon pintar Samsung Android, cara menyekat nombor telefon bimbit pada telefon pintar ini agak sukar. Kaedahnya seperti ini:

  1. Buka aplikasi Telefon .

  2. Pilih nombor yang ingin anda sekat, kemudian tekan Lagi di sudut kanan atas.

  3. Pilih Tambah ke Senarai Tolak Auto

  4. Untuk membuka blokir nombor, anda boleh pergi ke Tetapan> Tetapan Panggilan> Semua Panggilan> Tolak Auto .

  3. Telefon Pintar LG

  Telefon pintar LG juga mempunyai cara yang berbeza untuk menyekat nombor telefon bimbit seseorang. Ini caranya:

  1. Buka aplikasi Telefon .

  2. Tekan ikon tiga titik di sudut kanan atas.

  3. Pilih Tetapan Panggilan .

  4. Pilih Tolak Panggilan .

  5. Ketik butang '+' dan tambahkan nombor yang ingin anda sekat.

  LIHAT ARTIKEL

  Cara Menyekat Nombor Telefon Bimbit dengan Aplikasi Pihak Ketiga

  Selain ciri yang ada di telefon pintar, anda juga dapat menyekat nombor telefon bimbit dengan aplikasi pihak ketiga yang tersedia di Play Store. Kali ini JT mengesyorkan tiga aplikasi penyekat nombor telefon terbaik.

  1. Panggilan Senarai Hitam

  Aplikasi Senarai Hitam Panggilan ini mempunyai paparan yang serupa dengan Sejarah Log Panggilan pada telefon pintar anda. Cara kerjanya, anda hanya perlu menambahkan nombor telefon orang yang tidak mahu menghubungi anda dengan menekan ikon '+' di sudut kanan bawah.

  Melalui aplikasi ini, anda juga dapat melihat rakaman ketika orang yang anda blokir menghubungi anda. Kemudian ada juga ciri untuk dijadualkan ketika orang itu tidak dapat menghubungi anda.

  Anda boleh memuat turun aplikasi di sini:

  Vlad Utilities Apps DOWNLOAD

  2. Kawalan Panggilan

  Tetapkan telefon pintar anda supaya tidak dapat dihubungi oleh pemanggil yang mengganggu, seperti penipu, pemasaran telem, dan orang yang anda pilih melalui aplikasi Call Control. Tidak perlu takut dengan perkara yang rumit, kerana aplikasi ini dapat berfungsi secara automatik yang anda tahu.

  Sejuk lagi, aplikasi ini juga dapat mencari identiti orang asing yang menghubungi anda yang anda kenal. Aplikasi ini juga memberikan komen dari orang lain mengenai nombor yang tidak diketahui yang menghubungi anda.

  Anda boleh memuat turun aplikasi di sini:

  Apps Utilities Call Control LLC DOWNLOAD

  3. Anti Gangguan

  Sama seperti aplikasi Calls Blacklist, AntiNuisance juga menawarkan ciri untuk menyekat panggilan dan SMS dari orang yang tidak kita mahukan. Anda juga boleh menjadualkan kapan anda dapat dihubungi dan ketika anda tidak dapat dihubungi dengan fitur Jangan Ganggu atau DND .

  Dalam aplikasi AntiNuisance terdapat ciri senarai putih di mana nombor telefon yang anda pilih akan tetap dapat menghubungi anda walaupun anda menghidupkan fitur DND.

  Anda boleh memuat turun aplikasi di sini:

  Aplikasi Utiliti LiteWhite MUAT TURUN

  Itulah beberapa cara untuk menyekat nombor telefon bimbit pada telefon pintar Android dengan cara yang mudah. JT menyarankan agar anda selalu memilih untuk menyekat telefon seseorang.

  Jangan sesekali menghalangi orang yang paling dekat dengan kita, kerana pasti orang itu suatu hari nanti akan menghubungi anda untuk memberikan maklumat penting, bukan?

  Artikel Berkaitan