Penyelesaian Cepat 30 Saat untuk Mengatasi Masalah FlashDisk Tulis Masalah Terlindung

Sekiranya anda mengalami masalah FlashDisk dengan status dilindungi tulis, jangan risau. Jaka mempunyai penyelesaian kilat 30 saat untuk menyelesaikan masalah FlashDisk wrote dilindungi.

Dalam artikel sebelumnya, Jaka telah memberikan penyelesaian untuk mengatasi masalah FlashDisk yang tidak dapat diformat. Masalah ini sangat biasa bagi pengguna FlashDisk. Anda dapat melihat bagaimana mengatasinya dalam artikel FlashDisk Tidak Dapat Diformat? Penyelesaian ini, Mudah dan PERCUMA !.

Ternyata selain tidak dapat diformat, ada masalah lain yang sering terjadi pada FlashDisk dan dialami oleh beberapa rakan Jaka. Iaitu FlashDisk mempunyai keadaan dilindungi tulis sehingga tidak dapat digunakan. Data yang masih tersimpan di FlashDisk tidak dapat dihapus atau disalin, bahkan FlashDisk yang diformat sukar. Kotak amaran akan sentiasa muncul yang memberitahu anda bahawa FlashDisk dilindungi tulis. Sekiranya anda mengalami masalah ini, jangan risau. Jaka mempunyai penyelesaian kilat 30 saat untuk menyelesaikan masalah FlashDisk wrote dilindungi.

BACA JUGA
  • Cara Menebal FlashDisk dari VIRUS dengan IMUNISASI Percuma
  • FlashDisk Tidak Dapat Diformat? Penyelesaian ini, Mudah dan PERCUMA!
  • Cara Menghilangkan Virus Pintasan di Flashdisk

Keadaan dilindungi tulis pada FlashDisk boleh berlaku kerana banyak sebab. Yang pertama adalah kerosakan komponen, terutama pada media penyimpanan data. Sekiranya ini berlaku, lebih baik anda menuntut jaminan ke kedai. Hehehe ... Tetapi selain itu, perkara yang paling biasa adalah kerosakan sistem yang disebabkan oleh kecuaian anda ketika menggunakannya. Sebagai contoh, anda mencabut FlashDisk semasa dalam proses pemindahan atau salin-tampal data. Untuk ini, anda boleh membaca artikel Adakah Berbahaya Melepaskan Flashdisk Tanpa Membuang Perkakasan Dengan Selamat ?. Atau anda juga boleh, FlashDisk anda mempunyai kerosakan yang disebabkan oleh virus. Oleh itu, anda harus mengimbas terlebih dahulu dengan antivirus utama anda. Tetapi sebelum itu, mari cuba periksa terlebih dahulu. Siapa tahu jika terdapat kerosakan sistem yang dapat diselesaikan dengan cara berikut:

Penyelesaian Cepat 30 Saat untuk Mengatasi Masalah FlashDisk Tulis Masalah Terlindung

  • Muat turun aplikasi USB Write Protect di sini. Aplikasi ini sangat ringan dan kecil.
Utiliti Aplikasi Naresh Manandhar MUAT TURUN
  • Pasang FlashDisk melalui port USB pada komputer atau komputer riba.

  • Selepas memuat turun, anda boleh membuka program. USB Write Protect tidak memerlukan pemasangan. Oleh itu, anda hanya klik kanan, kemudian pilih "Jalankan sebagai Pentadbir" .

  • Dalam "Perlindungan Tulis Peranti USB" , Anda akan melihat "Status Perlindungan Tulis" "Enabled" nya . Anda hanya klik butang "Lumpuhkan" di sebelah kanan.
  • Sekiranya status telah berubah menjadi "Dinonaktifkan" , anda boleh menutup program dengan mengklik butang "Tutup" .
  • Selesai. Kini FlashDisk anda dapat digunakan seperti sebelumnya.

Betul senang kan? Sudah aplikasi ini ringan dan kecil, cara menggunakannya juga mudah, hanya dengan mengklik satu butang untuk memperbaiki semuanya. Selain memperbaiki FlashDisk yang mempunyai status dilindungi tulis, anda juga melakukan sebaliknya. Iaitu mengunci dan melindungi FlashDisk anda. Ini dapat anda lakukan untuk mengelakkan data penting dalam FlashDisk anda disalin dan ditampal oleh orang lain. Semoga berjaya dengan penyelesaian dari Jaka. Semoga dapat menolong anda, ya! Jangan lupa memberikan pendapat anda melalui ruangan komen di bawah.

Artikel Berkaitan