Cara Dapatkan Pemeriksaan Biru di Instagram, Akaun yang Lebih Boleh dipercayai!

Ingin tahu bagaimana mendapatkan tanda biru di IG? Mari lihat bagaimana mendapatkan cek biru di Instagram dengan cepat dan mudah (Kemas kini 2020).

Instagram adalah salah satu platform media sosial yang paling banyak digunakan oleh pengguna sekarang. Platform ini boleh digunakan untuk pelbagai tujuan, termasuk pendapatan.

Sekiranya anda seorang pemengaruh atau pemilik akaun dengan jumlah pengikut yang luar biasa, anda boleh menggunakan Instagram sebagai media promosi untuk mendapat faedah.

Satu perkara yang harus anda perhatikan untuk meningkatkan kepercayaan pengikut anda terhadap akaun anda adalah dengan mendapatkan cek biru.

Cek biru adalah status rasmi yang dikeluarkan oleh Instagram bahawa akaun anda telah disahkan. Lalu bagaimana saya boleh mendapatkan cek biru di Instagram?

 • Syarat Pendaftaran untuk Mendapatkan Pemeriksaan Biru di Instagram
 • Cara Dapatkan Pemeriksaan Biru di Instagram
 • Apa Yang Berlaku Setelah Berlatih Cara Mendapatkan Pemeriksaan Biru di Instagram
 • Cara Dapatkan Pemeriksaan Biru di IG

  Sebenarnya, cara mendapatkan cek biru di Instagram tidak semudah yang anda bayangkan, kerana perkhidmatan ini sudah menjadi sebahagian daripada Instagram itu sendiri.

  Dengan status pengesahan dalam bentuk tanda centang biru ini, pengguna Instagram akan lebih mudah untuk membezakan di mana saya dari akaun asal dan hanya klon.

  Anda hanya memerlukan beberapa perkara yang perlu anda persiapkan dengan baik untuk Instagram untuk menilai bahawa akaun anda layak diberi lencana pengesahan.

  Berikut adalah beberapa perkara yang perlu anda pertimbangkan dalam beberapa kaedah untuk mendapatkan senarai semak biru di IG.

  Apakah Pemeriksaan Biru & Cara Membuat Pemeriksaan Biru di Twitter

  Lencana pemeriksaan / pengesahan biru adalah simbol yang akan membantu pengguna Instagram dengan mudah mencari pemimpin masyarakat, selebriti dan jenama rasmi.

  Lencana biru akan dipaparkan di sebelah kanan nama kami. Keberadaan lencana menunjukkan bahawa Instagram telah menyemak akaun kami dan dianggap layak untuk mendapatkan lencana pengesahan.

  Lencana ini tidak hanya berfungsi sehingga Instagram kami kelihatan keren! Dengan lencana ini, pengguna dapat mengetahui akaun mana yang benar dan mana yang palsu sehingga rakan kita tidak akan tertipu.

  Walaupun kelihatan seperti tanda sederhana, tanda biru ini mempunyai fungsi penting untuk meningkatkan keyakinan pengguna Instagram umum pada akaun yang anda gunakan.

  Oleh itu, walaupun anda harus menghabiskan lebih banyak usaha, anda harus mengetahui cara mendapatkan senarai semak biru di Instagram agar lebih dipercayai.

  Syarat Pendaftaran untuk Mendapatkan Pemeriksaan Biru di Instagram

  Melaporkan dari laman rasmi Instagram, ada beberapa syarat yang mesti anda penuhi untuk mula mempraktikkan cara mendapatkan cek biru di Instagram.

  Keperluan ini akan dipertimbangkan oleh Instagram dalam memberikan lencana pengesahan. Terdapat sekurang-kurangnya empat syarat yang diminta oleh Instagram:

  1. Authentic : Akaun yang anda daftarkan mesti benar-benar mewakili seseorang, perniagaan, atau entiti lain yang benar-benar nyata.

  2. Unik : Akaun yang anda daftarkan mesti mewakili seseorang atau perniagaan secara unik. Apakah maksudnya? Hanya akan ada satu akaun untuk setiap orang atau perniagaan yang dapat disahkan. Tetapi ada pengecualian geng untuk bahasa tertentu.

  3. Selesai : Akaun yang anda daftarkan mesti mempunyai bio, foto profil, foto profil, dan sekurang-kurangnya satu siaran. Sebagai tambahan, akaun anda mestilah bersifat umum dan tidak boleh bersifat peribadi .

  4. Terkenal : Untuk diluluskan untuk mendapatkan cek biru ini, akaun anda mesti diklasifikasikan sebagai akaun terkenal.

  Walaupun tidak ada batasan khusus mengenai jumlah pengikut yang mesti anda miliki, semakin banyak pengikut yang anda miliki, semakin besar kemungkinan akaun anda akan disahkan.

  Keperluan ini penting untuk anda periksa sebelum menerapkan cara untuk mendapatkan cek biru pada IG, sehingga anda dapat menyiapkan akaun anda dengan betul sebelum proses pengiriman.

  Cara Dapatkan Pemeriksaan Biru di Instagram

  Baiklah, sekarang anda tahu keperluan apa yang diperlukan. Sudah tiba masanya untuk mengikuti langkah-langkah untuk memohon lencana pengesahan.

  Terdapat beberapa langkah yang perlu anda lakukan untuk mendapatkan pemeriksaan biru di Instagram, dan berikut adalah lebih banyak maklumat.

  1. Masukkan profil akaun yang ingin anda sahkan.
  1. Ketuk ikon garis tiga yang terletak di sudut kanan atas, pilih Tetapan .
  1. Pilih menu Akaun .
  1. Pilih menu Permintaan Pengesahan .
  1. Anda akan diminta oleh Instagram untuk mengisi beberapa data seperti nama dan foto kad pengenalan anda (KTP, SIM, pasport) sebagai bukti bahawa anda benar-benar memiliki akaun.

  Pastikan anda mengisi semua maklumat mengenai profil IG yang anda perlukan dengan lengkap dan jujur.

  Instagram akan melakukan proses semakan setelah anda mengemukakan permintaan untuk pengesahan, dan data yang dikirim akan diperiksa kesesuaiannya dengan maklumat di lapangan.

  Apa Yang Berlaku Setelah Berlatih Cara Mendapatkan Pemeriksaan Biru di Instagram

  Setelah Instagram menyemak akaun anda, anda akan mendapat pemberitahuan beberapa hari kemudian .

  Sekiranya permohonan anda ditolak, ini bermakna ada syarat yang tidak dipenuhi. Anda boleh menghantar semula selepas 30 hari geng tersebut.

  Sekiranya berjaya, anda harus ingat bahawa Instagram berhak mencabut lencana pengesahan jika anda melakukan salah satu daripada tiga perkara di bawah:

  • Iklankan, pindahkan atau jual lencana pengesahan.

  • Gunakan bahagian foto profil, bio, atau nama untuk mempromosikan perkhidmatan lain.

  • Cuba mengesahkan akaun melalui pihak ketiga.

  Pastikan untuk selalu mengikuti dasar yang dilaksanakan oleh Instagram agar cek biru pada akaun anda tidak dibuang.

  Sekiranya Instagram mengesan pelanggaran dan menghilangkan tanda semak biru anda, maka bagaimana cara mendapatkan cek biru di Instagram akan lebih sukar untuk diterima selepas ini.

  Begitulah cara kumpulan mendapat cek biru di Instagram yang boleh anda praktikkan agar akaun anda lebih dipercayai.

  Selagi anda memenuhi syarat Instagram dan mengikuti langkah-langkahnya dengan betul, Jaka pasti bahawa akaun anda akan dapat tanda semak berwarna biru dari Instagram!

  Semoga maklumat yang dikongsi Jaka kali ini bermanfaat untuk anda semua, dan sampai jumpa di artikel seterusnya.

  Baca juga artikel mengenai Instagram atau artikel menarik lain dari Fanandi Ratriansyah

  Artikel Berkaitan