KERJA 100%! 5 Aplikasi Ini Terbukti Untuk Membuat Pengecasan Telefon Pintar Anda Dengan Pantas

Mungkin anda telah mencuba sejumlah aplikasi di Google Play Store dan tidak berfungsi dengan baik. Baiklah, tidak perlu risau perkara itu berlaku lagi kerana aplikasi yang akan dikaji sebenarnya benar-benar berjaya menjadikan proses pengecasan lebih cepat

Adakah anda pernah mengalami bateri mati tetapi anda tidak mempunyai banyak masa untuk mengecas? Sebenarnya tidak ada cara yang pasti untuk mempercepat pengisian bateri telefon pintar. Pada asasnya, setiap bateri ditetapkan pada masa pembuatan. Seperti bateri Li-Lon, ia akan dicas sepenuhnya dalam jangka masa 2 hingga 3 jam .

Walau bagaimanapun, sistem Android yang canggih membolehkan banyak aplikasi khas yang tersedia untuk mempercepat pengisian bateri. Mungkin anda telah mencuba sebilangan aplikasi yang serupa di Google Play Store dan ia tidak berfungsi dengan baik. Baiklah, tidak perlu bimbang perkara itu terjadi lagi, kerana aplikasi yang akan ditinjau sebenarnya benar-benar berjaya menjadikan proses pengecasan lebih cepat dari biasanya. Ingin tahu? Lihatlah!

BACA JUGA
  • 12 Aplikasi Penjimat Bateri Terbaik | Suka bateri anda!
  • Petua Menjimatkan Bateri Telefon Pintar Tanpa Perlu Memuat turun Aplikasi

KERJA 100%! 5 Aplikasi Ini Terbukti Untuk Membuat Pengecasan Telefon Pintar Anda Dengan Pantas

1. Pembersih RAM Pengecas Cepat

Aplikasi Android pertama disebut Fast Charger Plus RAM Cleaner , yang memungkinkan proses pengecasan telefon pintar anda menjadi lebih cepat kerana akan menutup aplikasi yang berjalan di latar belakang . Seperti namanya, aplikasi ini bukan hanya untuk mempercepat pengecas, tetapi dapat berguna untuk meredakan RAM yang sudah habis.

2. Pengecas Pantas Turbo Bateri

Proses pengecasan akan lebih pantas menggunakan aplikasi Battery Turbo Fast Charger . Sebenarnya tidak jauh berbeza dengan aplikasi di atas, cuma aplikasi ini hanya mempunyai satu kegunaan, iaitu mempercepat pengisian. Dengan bergantung pada aplikasi ini, bateri akan dicas lebih cepat kerana berfungsi membersihkan aplikasi yang berjalan sehingga telefon pintar juga tidak akan mengalami kepanasan.

3. Dr. Pengecas Cepat Bateri

Dr. Battery Fast Charger juga merupakan salah satu aplikasi terbaik. Kerana dipercayai menjadikan telefon pintar anda lebih cepat ketika diisi, dengan aplikasi ini Anda akan diberi kecepatan pengisian hingga 30% . Walaupun begitu, ia tidak berlaku untuk semua keadaan bateri. Sekiranya kesihatan bateri anda berkurang , masih memerlukan masa yang lama untuk memproses pengecasan.

4. Pengecas Super Cepat 5x

Mahu lebih laju semasa mengecas bateri? Pertama sekali gunakan aplikasi Super Fast Charger 5x yang akan memberikan kelajuan maksimum. Kerana cara aplikasi ini berfungsi adalah dengan mematikan aplikasi yang berjalan di latar belakang dan ciri-ciri yang aktif tetapi tidak digunakan.

5. Pengecasan Pantas

Aplikasi terakhir ini sangat kerap digunakan oleh pengguna Android! Kerana, Pengecasan Cepat dapat membuat proses mengecas telefon pintar anda lebih cepat sebanyak 30% . Rasanya akan sangat berbeza jika anda tidak pernah melakukan pengisian menggunakan aplikasi ini, maka anda cuba mengecas menggunakan aplikasi ini.

Sekarang itulah 5 aplikasi paling berkesan untuk mempercepat pengisian bateri pada telefon pintar Android. Sekiranya anda sering bosan menunggu proses pengecasan bateri yang sangat lama, maka Jaka mengesyorkan anda menggunakan salah satu aplikasi yang disebutkan oleh Jaka di atas.

Artikel Berkaitan