10 Perisian Pemulihan Data Terbaik untuk Memulihkan Data yang Dihapus

Adakah anda pernah memadam fail penting dari cakera keras? Apa yang membuatnya panik, fail tersebut telah dihapuskan dari folder Recycle Bin. Tenang, anda masih boleh menyimpan kembali data yang hilang atau terhapus dengan perisian berikut!

Adakah anda pernah memadam fail penting dari cakera keras? Itu membuat anda panik, anda juga telah memadam fail dari folder Recycle Bin.

Baiklah, untuk anda menghapus fail yang salah, format secara tidak sengaja cakera keras, flash atau kehilangan data kerana bug atau virus. Sebelum kekeliruan tidak jelas, cubalah menenangkan diri terlebih dahulu.

Anda masih boleh memulihkan data yang hilang atau terhapus dengan perisian pemulihan data percuma terbaik 2016 yang dijelaskan oleh Jaka di bawah.

BACA JUGA
  • 3 cara untuk memulihkan foto yang dipadam di Facebook, sangat mudah!
  • Cara memulihkan fail yang dihapuskan di Android tanpa root
  • Cara yang betul untuk memulihkan fail yang dihapuskan di Windows

Perisian Pemulihan Data Percuma Terbaik

Melaporkan dari Fossbytes, data sebenarnya yang anda hapus atau ketika anda melakukan format cepat cakera keras, hanya jadual pangkalan data yang dikosongkan. Fail data lama anda sebenarnya masih dalam simpanan dan belum dipadamkan sepenuhnya. Oleh itu, kami memerlukan perisian pemulihan data.

1. Recuva

Piriform DOWNLOAD Aplikasi Pembersihan & Tweaking

Recuva adalah perisian pemulihan data percuma terbaik untuk memulihkan data yang dihapuskan. Kelebihan Recuva adalah mudah digunakan, anda dapat mencari dan mengambil dokumen, fail, folder, dan maklumat lain, yang telah dihapus sebelumnya.

Recuva juga menggunakan teknik menimpa data yang selamat untuk menghapus maklumat penting, peribadi, dan sensitif.

2. TestDisk

DOWNLOAD CGSecurity Apps Utilities

Perisian pemulihan data percuma terbaik seterusnya adalah TestDisk untuk memulihkan partisi yang hilang. TestDisk adalah perisian sumber terbuka dan pelbagai platform. Oleh itu, anda boleh menggunakan program ini pada pelbagai OS.

Anda juga boleh menggunakan TestDisk jika anda mengalami kerosakan pada partisi cakera keras seperti partisi yang tiba-tiba hilang, "partisi tidak diperuntukkan" atau partisi RAW dalam Windows Disk Management .

Biasanya disebabkan oleh partisi "pemformatan" atau "hapus" secara tidak sengaja, konfigurasi yang salah semasa pemasangan dual-boot dengan Linux / * BSD, memasang semula atau menaik taraf Windows, dan kemas kini perisian.

3. Nyahhapus 360

Selanjutnya ada Undelete 360 , salah satu program terbaik untuk memulihkan fail yang dihapus secara tidak sengaja atau tidak sengaja. Ini dapat memulihkan fail yang dipadam dari cakera keras komputer, pemacu USB / ibu jari, tongkat memori, kad memori yang digunakan pada kamera, telefon pintar, pemacu pen, dan banyak lagi.

Undelete 360 ​​juga menyokong pemulihan fail dan folder. Perisian ini akan dimulakan dengan menyemak imbas dan mencari fail yang dihapus pada pemacu yang anda tentukan.

Undelete 360 ​​juga membolehkan anda melihat fail yang terdapat mengikut kategori di bahagian Group By, seperti Aplikasi, PDF, Bitmap, grafik GIF dan lain-lain. Di samping itu, anda dapat menggunakan fungsi pencarian, pratonton fail, melihat sifat fail, kod HEX, dan perisian log.

4. PhotoRec

DOWNLOAD Aplikasi CGSecurity Produktiviti

PhotoRec adalah perisian pemulihan data percuma terbaik seterusnya yang berkesan. Program ini membolehkan anda memulihkan pelbagai jenis fail, termasuk multimedia, dokumen, arkib, dan banyak lagi dari cakera keras, CD-ROM, cakera kilat, kad memori, dll.

5. Pemulihan Pandora

Utiliti Aplikasi Pemulihan Pandora MUAT TURUN

Pandora Recovery adalah aplikasi yang membolehkan anda memulihkan data yang telah dihapus secara kekal. Maksudnya, fail yang telah dihapus dengan menghapusnya dari Recycle Bin atau menekan tombol pintas Shift + Delete untuk menghapus fail dari prompt DOS.

Anda boleh memulihkan fail yang dihapuskan sebulan sebelum Pandora Recovery dipasang. Lebih lama daripada itu, Pandora Recovery tidak dapat mengembalikannya.

6. Alat Pemulihan Data Kuasa Mini

DOWNLOAD Alat Mini Utiliti Aplikasi

Mini Power Data Recovery Tool adalah salah satu perisian pemulihan data percuma terbaik seterusnya. Alat ini dapat memulihkan atau memulihkan semua jenis kehilangan data yang merangkumi pelayan, desktop, komputer riba, dan pelbagai jenis audio, video, gambar, dan banyak lagi fail.

7. Pemulihan Data Bijaksana

Aplikasi Produktiviti WiseCleaner.com MUAT TURUN

Perisian pemulihan data percuma yang boleh anda gunakan untuk memulihkan data yang diformat dan dihapus adalah Pemulihan Data Bijaksana .

Dengan Pemulihan Data Bijaksana, anda mungkin dapat menyimpan data yang hilang, walaupun kadar kejayaannya tidak seratus peratus. Ciri cemerlang Pemulihan Data Bijaksana adalah maklumat mengenai keadaan fail yang berjaya dipulihkan, sama ada "Baik", "Buruk", "Sangat Buruk", atau "Hilang". Fail yang kemungkinan besar akan dipulihkan dilabel "Baik".

8. Pemulihan Fail Puran

MUAT TURUN Aplikasi Life Wire Utilities

Nah, perisian pemulihan data percuma seterusnya adalah Pemulihan Fail Puran . Program ini berguna untuk pemulihan data, sangat mudah digunakan. Bagaimana ia berfungsi dengan mengimbas setiap pemacu di Windows, ada pilihan lanjutan jika anda memerlukannya.

9. Pemulihan Fail Pemeriksa PC

Aplikasi Pembersihan & Tweaking Convar DOWNLOAD

Pemulihan Fail Pemeriksa PC adalah program untuk memulihkan data yang menyokong FAT 12/16/32 dan NTFS. Memudahkan anda mencari partisi secara automatik, walaupun FAT telah dihapus atau rosak, memulihkan fail tanpa mengubah data yang ada, dan bahkan melaporkan fail ketika tidak ada.

10. Glary Undelete

Glarysoft Productivity Apps Ltd DOWNLOAD

Glary Undelete adalah salah satu program pemulihan data terbaik, dengan penampilan yang mudah digunakan dan menarik. Salah satu kelebihannya ialah mempunyai paparan folder seperti Windows Explorer dan maklumat mengenai fail yang dapat dipulihkan.

Itulah 10 perisian pemulihan data percuma terbaik tahun 2016 untuk memulihkan data yang anda hapus. Semoga berjaya!

Artikel Berkaitan